reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Balsan odpisuje dopiero teraz bo bylam w pracy na popoludniowce teraz mam 14 dzień cyklu tak jak myślałam pecherzyk nie rośnie stanął w miejscu 13 mm gin kazał mi przyjść znowu w poniedziałek być może będę miała później owulacje bo ja zawsze miałam nieregularne miesiaczki i na tym etapie jeszcze nie może mi dac zastrzyku z pregnylu kazał czekać moze coś z tego będzie mam już tego dosyć.a Ty bierzesz coś jeszcze oprócz clo?Na Ciebie też nie działa ? Trzymam za ciebie tez mocno kciuki.☺

reklama
Hej.
Angelstw cudownie jak bedzie coreczka:) znaczy jak bedzie synio tez bedzie cudownie ale siostra to prawdziwy skarb dla brata:) wiem cos o tym:)

Adrianna jak bralam jakies dopochwowe tez
ale byly duze i musialam wkladke nosic bo tez troszke wyplywalo.widac bylo ze to tabletka ale tak jak angelstw pisala ze co sie mialo wchlonac to sie wchlonelo ale proboj wsadzac dalej:)

Brałam wiele różnych tabletek dopochwowych i każda w końcu wypływała w formie "rozpuszczonej". Przecież taka globulka to nie jest sama substancja, na której nam zależy, progesteronu w tej globulce jest raptem 100mg a waży kilka gramów, prawda? ;) Co ma się wchłonąć to się wchłonie a cała reszta substancji pomocniczych wypłynie.

U nas debiut przedszkolny. Synek jest ze stycznia, więc będzie najmłodszy - choć widziałam na liście, że trochę takich "styczniowców" było, więc może stworzyli grupę z przełomu roku, zobaczymy. Dziś i jutro idziemy razem, bo u nas nie było adaptacji.

Balsan odpisuje dopiero teraz bo bylam w pracy na popoludniowce teraz mam 14 dzień cyklu tak jak myślałam pecherzyk nie rośnie stanął w miejscu 13 mm gin kazał mi przyjść znowu w poniedziałek być może będę miała później owulacje bo ja zawsze miałam nieregularne miesiaczki i na tym etapie jeszcze nie może mi dac zastrzyku z pregnylu kazał czekać moze coś z tego będzie mam już tego dosyć.a Ty bierzesz coś jeszcze oprócz clo?Na Ciebie też nie działa ? Trzymam za ciebie tez mocno kciuki.☺
Teraz od 16 dc biorę Duphaston. Oprócz tego leki na tarczyce. Też mam bardzo nieregularne cykle, zawsze tak miałam, ale od zeszłorocznego zabiegu jest poprostu tragedia. A czy gin mówił coś o zwiększeniu dawki? Ja się swojego zapytalam czy od nastepnego cyklu brac 2, ale powiedział że nie, bo się boi hiperstymulacji. Nie wiem czy sama nie zaryzykuję i nie wezmę 1,5 tabletki. U Ciebie i tak trochę większe pęcherzyki niż u mnie. Może faktycznie organizm musi się nauczyć reakcji?

Baslan I mnie to samo powiedzial wręcz zabronił brania większej dawki nastraszyl mnie ze moze nawet pęknąć jajnik wolę nie ryzykować mnie zawsze dawali luteine od 16 dnia cyklu co powodowało po dwóch dniach brania tabletek okres pytalam obecnego gina to mowil ze raczej nie ma sensu nic dawac bo ten cykl i tak raczej stracony jedyne co poszlo do przodu to moje endometrium z 0,6 uroslo do 0,9 szal normalnie mam jeszcze clo na jeden cykl a potem odstawiam wszystko i niech się dzieje wola nieba. A może u Ciebie też będzie opóźniona owulacja?I jeszcze podrosna pęcherzyki? ☺trzymam kciuki za ciebie oby tak było.

Kat a ile synek ma lat? Nie wiem czy masz suwaczek bo w tel.mi nie wyświetla.
Ja bym chciała mojego Małego dac do przedszkola od przyszłego roku.
Będzie miał wtedy 2,5 roku (o ile będzie bez pampersow).
Chyba ze w okresie adaptacyjnym okaże się ze nie jest jeszcze gotowy to odczekamy kolejny rok.

Cześć dziewczyny :)
Ja już jestem po usg, mała waży 1546g, jest drobniutka, brzuszek mniejszy o prawie 2 tyg.,ale mam się nie martwić bo przepływy są w normie i wszystkie pozostałe wymiary również, w 37 tyg. mała orientacyjnie ma ważyć ok. 3kg. We wtorek wizyta u mojego lekarza to zobaczymy co powie.
Gloria a twoja mała ile waży?
Alza co u Ciebie?

reklama
Cześć dziewczyny :)
Ja już jestem po usg, mała waży 1546g, jest drobniutka, brzuszek mniejszy o prawie 2 tyg.,ale mam się nie martwić bo przepływy są w normie i wszystkie pozostałe wymiary również, w 37 tyg. mała orientacyjnie ma ważyć ok. 3kg. We wtorek wizyta u mojego lekarza to zobaczymy co powie.
Gloria a twoja mała ile waży?
Alza co u Ciebie?

Madziu ja niestety wciaz nie wiem ile mala wazy bo nie byla wazona od 29tc, juz dwa razy prosilam lekarke ale ona uparcie mowi ze nie ma potrzeby robic usg, nie wiem co mi tak zaluje...obiecala ze 8ego wrzesnia mi ja zwazy i tym razem nie wyjde dopoki mi nie powie! W 29tc wazyla kilogram i to tez bylo 2 tyg do tylu.

Wlasnie Alza, jak sie wszystko ulozylo z mezem?

Do góry