reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Anik, współczuję. Mojej teściowej w takiej sytuacji nawet by przez myśl nie przeszło siedzieć z przodu. Trzymaj się mocno. A w którym tygodniu jesteś?

Przy okazji: czy nikt nie ma suwaczków, czy ja po prostu ich na komórce nie widzę (a korzystam tylko z komórki, więc nie mam jak sprawdzić, żeby porównać).

Suwaczkow na komórce nie widać :(

reklama
Ja mam samsunga to jak patrze na pionowo to suwaczkow nie widac ale jak zrobie obrot ekranu na poziomy to widac. Sprawdzcie u siebie.

Anik ja w poprzedniej ciąży jechałam z teściową, która twierdziła, że ma tak straszną chorobę lokomocyjną, że musi siedzieć z przodu. Byłam bardzo niechętna, ale jechaliśmy jej autem, mąż prowadził. Po 15 min miałam ochotę wysiąść z samochodu i iść na nogach. Nigdy nie byłam jakaś wygodnicka, ale w ciąży jest zupełnie inaczej...

Magdalena, Gloria w szpitalu się dowiedziałam, że u nas od kilku tygodni same dziewczynki się rodzą ;)

Mamcia mam znajomą, która urodziła wcześniaka w 28 tc, 900 g. Teraz jest zdrowy, jakoś się wykaraskali z tych kłopotów bez szwanku.

Dzięki dziewczyny.
Alza mam nadzieję, że w tym przypadku też będzie dobrze dzięki: )

Jakoś mi dziś dzień minął Wiktorek cały dzień nie spał więc wieczorem był marudny wypił mleczko i odplynal.

No właśnie Renata co u Ciebie? Odezwij się.

Alza my też autem teściów jechaliśmy. Nasze dopiero po powrocie w salonie będziemy zamawiać.
Drugie nasze to terenówka - głośna i dużo pali, średnio nią ponad 600 km jechać

Magdalena w Sieradzu nie prowadzą żadnych zabiegów na podtrzymanie ciąży :/ Jak byłam z Olkiem w ciąży, to właśnie w Sieradzu leżałam tyle czasu. Teraz coś im się pozmieniało i nawet nie przyjmują do szpitala większości pacjentek. Nie dają sterydów , nie dają leków rozkurczowych, nic. Mówią, że jak ma się urodzić, to się urodzi. Do tego neonatologia tam pada, dwóch lekarzy odeszło... Bardzo upadł ten oddział. Teraz leżałam w Zduńskiej Woli. Zasady mają jakieś dziwne, do ktg podłączali mnie milion razy, lekarza nie było przy przyjęciu. Co prawda badali mnie 2 razy, były normalne obchody (a leżałam w weekend), miałam usg, ogólnie nie mogę narzekać. Sale są paskudne, na jedzenie obiadowe załapałam się tylko raz, ale nawet było jadalne ;) Ja się nawet nie zastanawiałam, tylko od razu jechałam do zduńskiej. Jeszcze dosyć blisko jest do Kalisza, do tego okrąglaka. Nigdy tam nie byłam, ale opinię ma dobrą.

Może nas odwiedzis? :) To już przecież tak blisko :)

reklama
Kurcze to rzeczywiście się pozmieniało, dobrze wiedzieć :) Alza jeszcze nie wiem dokładnie kiedy P mnie zawiezie ale pewnie dopiero na początku sierpnia jak już ogarnę ostatnie meble do mieszkania :)

Do góry