reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

u mnie dziewczyny krwawienia pomalu się koncza pozostaly lekkie plamienia ale tez nie zawsze mam nadzieje ze to dobrze ze o niczym złym to nie swiadczy:happy: i ze może dostane swoja@ w terminie jak zazwyczaj to bywało czyli 30-tego bardzo bym chciała no ale nigdy nie wiadomo .
tak pozatym nie mogę doczekać się wiosny:happy2: choć wiem ze bliżej do niej niż dalej no i jakos mnie nosi ostatnio dopiero co przezywałam zabieg a teraz już bym najchętniej chciałam być w kolejnej ciąży :sorry: nie wiem czy tez tak mialyscie czy raczej był u was strach :confused:
u mnie bynajmniej jest właśnie tak ze jeszcze bardziej chce po tym wszystkim dzidziusia chociaż pewnie kiedy zobaczę dwie kreseczki to ta mila atmosfera w mojej glowie zniknie pod wpływem strachu i powroca wspomnienia niestety nie za dobre wspomnienia poki co nie dopuszczam do siebie złych myśli staram się optymistycznie patrzeć w przyszłość mysle ze dużo zawdzięczam moim obecnym ksiezniczka bo wiadomo ciężej byłoby mi gdyby to była pierwsza ciąż czy kolejna z rzedu z wielkim rozczarowaniem i smutkiem :-( :(

dużo tez pomaga mi to forum kiedy czytam watki pełne pozytywnych energii wiary i nadziei DZIEKUJE WAM BARDZO ZA TO ! :yes:

reklama
u mnie dziewczyny krwawienia pomalu się koncza pozostaly lekkie plamienia ale tez nie zawsze mam nadzieje ze to dobrze ze o niczym złym to nie swiadczy:happy: i ze może dostane swoja@ w terminie jak zazwyczaj to bywało czyli 30-tego bardzo bym chciała no ale nigdy nie wiadomo .
tak pozatym nie mogę doczekać się wiosny:happy2: choć wiem ze bliżej do niej niż dalej no i jakos mnie nosi ostatnio dopiero co przezywałam zabieg a teraz już bym najchętniej chciałam być w kolejnej ciąży :sorry: nie wiem czy tez tak mialyscie czy raczej był u was strach :confused:
u mnie bynajmniej jest właśnie tak ze jeszcze bardziej chce po tym wszystkim dzidziusia chociaż pewnie kiedy zobaczę dwie kreseczki to ta mila atmosfera w mojej glowie zniknie pod wpływem strachu i powroca wspomnienia niestety nie za dobre wspomnienia poki co nie dopuszczam do siebie złych myśli staram się optymistycznie patrzeć w przyszłość mysle ze dużo zawdzięczam moim obecnym ksiezniczka bo wiadomo ciężej byłoby mi gdyby to była pierwsza ciąż czy kolejna z rzedu z wielkim rozczarowaniem i smutkiem :-( :(

dużo tez pomaga mi to forum kiedy czytam watki pełne pozytywnych energii wiary i nadziei DZIEKUJE WAM BARDZO ZA TO ! :yes:
Też tak mam, bardzo chcę być "już" w ciąży i teraz to ucieszę się z podwójnego szczęścia. Niestety jeszcze badania przede mną, więc póki co to najwcześniej w maju.

Ja planuje jak będzie wszystko "dobrze" to czerwiec :happy:choc często człowiek planuje a ...... I tak dupa wiec specjalnie się do tego nie będę zabierać będzie co ma być :biggrin2: najważniejsze by było i było zdrowe i zdrowo rosło od poczatku do końca

Mam do was pytanie czy mogę wylapac się w wannie czy nadal tylko prysznic ? Marzy mi się juz taka ciepła kąpiel :rolleyes2:ale je wiem czy mogę dpdam.ze juz nie krwawie lekko plamie tylko

Piszesz telefonu to nie odniosę się do każdej.

Nie jestem krawcową tylko uczę się szyć tak dla relaksu :-) Spodobało mi się to bardzo i coś tam mi nawet wychodzi czasem metodą prób i błędów :-)

Jeju jestem zachwycona każdym dzieckiem z osobna :-) zgadzam się, że niech te zdjęcia są inspiracją dla staraczek. Jak widać każdej się uda :-)

Olasec jak leżałam prawie całą ciążę z Olkiem to wyszywałam serwety i obrusy haftem ;) Bardzo relaksujące, czas leci i jeszcze jakiś pożytek z tego jest.

MisiaMonisia u nas też było na czasie jeżdżenie w misce ;) Moi rodzice na roczek kupili Olusiowi samochodzik. Był szał przez 2 miesiące a teraz już trochę się znudził. Z resztą jak każda zabawka...

Renata z krwotokiem z macicy to nie żarty. Ja po zabiegu lekko plamiłam, drugiego dnia zaczęło ze mnie mocniej lecieć, to od razu cyklonamina w tyłek i na usg. Gin mnie postraszył, że trzeba bardzo uważać, bo jak jest krwotok to najczęściej kończy się usunięciem macicy niestety :( myślę że ze 2 tyg po zabiegu jeszcze prysznic. Pomyśl, że masz tam wielką ranę. Daj jej się zagoić :)
Co do chęci zajścia w ciążę to też tak miałam po stracie. W ogóle chciałam od razu wracać do pracy a tu dwa tygodnie zwolnienia... Ale dobrze mi zrobił i odpoczynek i podejście z dystansem do ciąży. Każdy wiadomo jest inny. Wsłuchaj się w siebie i rób tak, jak czujesz i jak czuje Twoje ciało. A wiekiem się nie przejmuj. Masz 3 piękne córy. Moja teściowa urodziła trzecie dziecko w wieku 37 lat. Jak leżałam na OCP to była kobitka chyba 46 lat w ciąży. 33 lata to wcale nie tak dużo! :)

A my dzisiaj byliśmy u teściów na obiedzie. Po powrocie do domu oczywiście wszystko wylądowało w kibelku... Ja nie wiem... Ogólnie czuję się lepiej, ale wymiotuję jak fontanna...

reklama
Alza w misce? :D To u Was lepiej...Nikos jeździł w skrzyni na zabawki :) Ale już mu przeszło ;)
Teraz ciągle chce robić "buju buju" na czyjejś nodze :D I jak tylko usłyszy gdzieś piosenkę lub ktoś coś zanuci to ciągle tańczy :D

Anik jak Twoja głowa? Bóle minęły?

Mnie glowa nadal boli. W nocy z piątku na sobotę doszedł mi ból ucha i szczeki.....a dziś o 3:00 w nocy obudził mnie krwotok z nosa. Nie mogłam go zatamować. I dzis w dzien byla powtórka. Nie wiem co się dzieje. W środę idę do lekarza do kontroli to zapytam jaka może być przyczyna.

Do góry