reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

ONA A miałaś kontakt z ospą? Kurczę - jakoś nie mieści mi się w głowie, że oni sobie tak gdybają i w ciemno lekarz decyduje się przepisać leki... Nie rozumiem stwierdzenia "to może być" - i przepisywanie leków, które chyba nie są do końca bezpieczne w ciąży. A możesz jeszcze raz wstawić zdjęcie? Bo mi wyskakuje uszkodzony plik..

reklama
Mi też się nie chce otworzyć zdjęcie. Co do półpaśca to cechą charakterystyczną jest to, że występuje tylko na jednej połowie ciała, prawej albo lewej. Jeżeli nawet najmniejsza zmiana jest na dugiej połowie to na pewno nie jest półpasiec. Zmiany występują w przebiegu nerwów, na tułowiu w linii prostej tak jak żebra. Zmiany w półpaścu są takie jak w ospie, czyli występują równocześnie zmiany na różnym etapie rozwoju; krostka, pęcherzyk, pęknięty pęcherzyk, gojące się ranki, zazwyczaj strupki, plamki. No i półpasiec boli. Ale nie tak że trochę coś tam. Boli bardzo.

A jak tu sie wstawia zdjecie?ja bym obstawiala.na.uczuleniowe cos bo sa pod.pepkiem i na lewejstronie.na.plecach takie wieksze i ropne wlasnie

Bo tamto zdjecie to ja nie wiem co to sie wstawilo tak wogole.
Mnie to wlasnie boli na plecach,na brzuchu jak chodze to boli bo ciagnie brzuch.

Tak swiadomie to nie mialam kontaku z choa osoba na ospe.ale slyszalam ze jak sie przechodzilo ospe to i polpasiec moze przechodzic delikatniej.

ONA1227 Tak sobie myślę - może jednak weź ten lek. Raczej lekarz wie co robi, przepisując Ci ten lek. Masz już ciążę donoszoną, więc przedwczesny poród Ci nie grozi. Dziecko też ma już wszystko wykształcone. No i żeby potem nie było, że na porodówce zabiorą Ci dziecko, a Ciebie odseparują byś nie zarażała, jeśli faktycznie okaże się, że to półpasiec.

Witajcie :)
Nazywam się Marta :) Nie jestem tu niestety nowa. 7 kwietnia 2012 roku straciliśmy nasze pierwsze upragnione dziecko, jednak już w marcu 2013 tulilismy największe szczęście jakim jest nasza córeczka :)
Teraz ponownie dojrzelismy do decyzji o dziecku. Wg mnie owu miałam dwa dni temu, lecz dzis tak bardzo boli mnie prawy jajnik i w ogóle brzuch z prawej strony ze zdurnialam. Trzymajcie kciuki żeby @ nie nadeszła, choć jeszcze tyle niepewności przede mną.
Będę starać się podczytywac Was i poznawać :)
Buziaki :*
Wszystkim starajacym się niedoczekania @, ciezarnym spokojnej i nudnej jak flaki z olejem ciąży, a tym które właśnie straciły swoje Maleństwa ukojenia bolu

reklama
Do góry