ONA A miałaś kontakt z ospą? Kurczę - jakoś nie mieści mi się w głowie, że oni sobie tak gdybają i w ciemno lekarz decyduje się przepisać leki... Nie rozumiem stwierdzenia "to może być" - i przepisywanie leków, które chyba nie są do końca bezpieczne w ciąży. A możesz jeszcze raz wstawić zdjęcie? Bo mi wyskakuje uszkodzony plik..
reklama
Mi też się nie chce otworzyć zdjęcie. Co do półpaśca to cechą charakterystyczną jest to, że występuje tylko na jednej połowie ciała, prawej albo lewej. Jeżeli nawet najmniejsza zmiana jest na dugiej połowie to na pewno nie jest półpasiec. Zmiany występują w przebiegu nerwów, na tułowiu w linii prostej tak jak żebra. Zmiany w półpaścu są takie jak w ospie, czyli występują równocześnie zmiany na różnym etapie rozwoju; krostka, pęcherzyk, pęknięty pęcherzyk, gojące się ranki, zazwyczaj strupki, plamki. No i półpasiec boli. Ale nie tak że trochę coś tam. Boli bardzo.
ONA1227 Tak sobie myślę - może jednak weź ten lek. Raczej lekarz wie co robi, przepisując Ci ten lek. Masz już ciążę donoszoną, więc przedwczesny poród Ci nie grozi. Dziecko też ma już wszystko wykształcone. No i żeby potem nie było, że na porodówce zabiorą Ci dziecko, a Ciebie odseparują byś nie zarażała, jeśli faktycznie okaże się, że to półpasiec.
martussia2203
Jestem MAMĄ!!♥
Witajcie
Nazywam się Marta Nie jestem tu niestety nowa. 7 kwietnia 2012 roku straciliśmy nasze pierwsze upragnione dziecko, jednak już w marcu 2013 tulilismy największe szczęście jakim jest nasza córeczka
Teraz ponownie dojrzelismy do decyzji o dziecku. Wg mnie owu miałam dwa dni temu, lecz dzis tak bardzo boli mnie prawy jajnik i w ogóle brzuch z prawej strony ze zdurnialam. Trzymajcie kciuki żeby @ nie nadeszła, choć jeszcze tyle niepewności przede mną.
Będę starać się podczytywac Was i poznawać
Buziaki :*
Wszystkim starajacym się niedoczekania @, ciezarnym spokojnej i nudnej jak flaki z olejem ciąży, a tym które właśnie straciły swoje Maleństwa ukojenia bolu
Nazywam się Marta Nie jestem tu niestety nowa. 7 kwietnia 2012 roku straciliśmy nasze pierwsze upragnione dziecko, jednak już w marcu 2013 tulilismy największe szczęście jakim jest nasza córeczka
Teraz ponownie dojrzelismy do decyzji o dziecku. Wg mnie owu miałam dwa dni temu, lecz dzis tak bardzo boli mnie prawy jajnik i w ogóle brzuch z prawej strony ze zdurnialam. Trzymajcie kciuki żeby @ nie nadeszła, choć jeszcze tyle niepewności przede mną.
Będę starać się podczytywac Was i poznawać
Buziaki :*
Wszystkim starajacym się niedoczekania @, ciezarnym spokojnej i nudnej jak flaki z olejem ciąży, a tym które właśnie straciły swoje Maleństwa ukojenia bolu
reklama
martaha123
Fanka BB :)
Martusia witaj. Trzymam kciuki żeby się udało&&&&