reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Dzidzia rośnie,ja też rosnę, ale to u mnie normalne, bo ja w każdej ciąży rosnę i mało nie przybieram na wadze :-). Dobrze, że po ciąży udaje mi się wracać do wagi choć po ostatniej jak przybrałam ok 25 kg było ciężko.
Wreszcie zaczęłam się lepiej czuć, kryzys pierwszego trymestru już za mną, czułam się naprawdę kiepsko. Teraz jest ok. Pewnie by mnie to stresowało jakbym nie miała detektora tętna ale mam, sprawdzam serduszko i od razu jestem cały dzień spokojna i szczęśliwa.

Ovli bierzesz Euthyrox?
Ja jak się dowiedziałam ze choruje na niedoczynosc (6 lat temu ) to moje tsh wynosiło 16....Także masz ciut mniej ;)
Oby lek szybko zbil Ci TSH :) &&&&&
No i pamiętaj ze tarczyca nie lubi stresu...spróbuj się wyluzować a wszystko wróci do normy :)

Ewelina dziękujemy i Wam również życzymy wszystkiego dobrego w Nowym Roku :) Buziaki dla Lenki :*
&&&&& za szybkie "odejscie" kolek. Biedactwo malutkie sie meczy.
Jak sobie przypomnę ten czas kiedy my się z tym zmagalismy to... buuu....aż mnie skręca :/

Kurczę tak tu pozmieniali ze nie widać ani suwaczkow ani zdjęć nie moge wrzucić bo nagle za duży plik :/ Wcześniej było ok :/ ech..

MisiaMonisia ja się lecze juz od 3 lat biorę 125 levothyroxine ale teaz zwiększyli mi o 25 . Juz miałam. Bardzo ładnie unormowaną 1,4 -2 . Nie wiem jak to się stało że kiedy dostałam zielone światełko na starania wyszła tarczyca 12 a w listopadzie miałam badania i wszystko było ok . Czy to nie pech !!!
Ja jak się dopwrdziam ze choruje to miałam bardzo duze Tsh , ja prawie na nogi stać nie mogłam tak wycięczony organizm miałam .

U nas po wizycie młody waży 1720, brzuch mam spory bo wód więcej ale w normie i jest ok, szyjka twarda i długa. Młody pozował jak model, ja mam +10 kg a najlepsze przede mną ;) gin potwierdził że moja waga ok. Uff. Wizyta na nfz w piątek.
Piszę siedząc na przystanku mzk wiec pozdrowionka

MisiaMonisia, najgorsze jest, że z telefonu nie widzę suwaczków jak wchodzę normalnie, bo przez aplikację to wcześniej też nie było widać.
Plenitude, ale Ci zazdroszczę, że już tak daleko jesteś!

nosi mnie :p że też czas do testowania upływa jakoś wolniej :D
a ja? oczywiście od wczoraj pije jak smok. Suszy mnie non stop. Zaglądnęłam w notatki jak czekałam na test przy Jaśku, miałam dokładnie te same odczucia co mam teraz! Niech mnie tylko nie zwiedzie wsłuchiwanie się w sygnały płynące z mojego ciała :D

Angelstw, mi się cały czas wszystko dłuży. Najpierw czekałam na testowanie, potem na wyniki bety, potem na serduszko, potem na koniec 12 tyg, a teraz z niecierpliwością czekam na ruchy i czas tak wolno płynie.

Czas mi sie dluzy kiedy Jas ma drzemki bo wtedy włącza się myślenie. Kiedy on jest aktywny to jestem dla niego cała wiec i czas leci ;-) a to ze sie czeka od początku do końca ciąży to akurat normalne :p

reklama
Doris czas mi szybko "płynie" bo moja prawie dwuipółletnia córcia wypełnia dni na maxa. Oczywiście torba jeszcze nie spakowana i wyprawka częściowo gotowa ;) poważnie zastanawiamy sie też nad zakupem wózka rok po roku - może być baby jogger city select.. Córcia nie jest zawodowym piechurem i nie potrafi iść spokojnie za rękę dłuższy czas, ucieka. Zobaczymy jak młody się urodzi czy będzie naśladowała leżącego brata czy odmówi wożenia w wózku. Jednak zakup takiego wózka może byc dla mnie jedyną możliwością wyjścia z domu.. Nie ma czego zazdrościć ;) niedługo sama będziesz w kolejce do rozpakowania, zobaczysz :)

Angelstw u mnie każdą ciążę zwiastowało co innego, początków pierwszej już nie pamiętam, druga - ból piersi a właściwie swędzenie sutków i oczywiście podwyższona temperatura. Trzecia ciąża tylko temperatura, piersi zaczęły boleć po 12 tygodniu. Trzymam kciuki :) &&&&

Do góry