reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Witam.
Melduje, ze 14.08 nie dostalam@, a beta wykazala 132;-)
Strasznie sie boje...
Prosze trzymajcie za mnie kciuki.

One
Co tam u Was?;-)mala szaleje?

GloRia
To przykre i cholernie niesprawiedliwe!
Odezwij sie!kochana jak sie czujesz?

Stokrotka
Gratki. Bylas juz u lekarza?.w ktorym tyg jestes? Mialam duzo do ogarniecia i juz mu sie myli:p

Olasec
Jejku ty juz na finiszu;-) lada moment przytulisz Michalka:-) pieknie!

Black
Co tam u Ciebie?

Dziewczyny mam takie techniczne pytanie:p
Czy moge uzywac kremu do depilacji?. Bo bikinni i gorne partie nog zawsze robie kremem.
A jzelu nie to doraccie-tylko golarka u mnie odpada;-)

Witajcie dziewczyny, nie wiem już co myśleć. 15 lipca poroniłam, miałam łyżeczkowanie, czekam na pierwszy @ po poronieniu. Z mężem raz nam się zdarzyło przytulanko 1 sierpnia, wczoraj miałam jakby pierwsze objawy ciąży, dzisiaj również, dzisiejszy test - pozytywny. Nawet nie doczekałam się pierwszego @ a już ciąża? Boję się strasznie, że to za szybko, tym bardziej, że w drugim tygodniu po poronieniu miałam stan zapalny po zabiegu i brałam metronidazol. Lekarz chyba mnie zabije. Tak bardzo się cieszę a jednocześnie boję... bo chyba beta nie utrzymuje się po poronieniu 5 tygodni? jutro muszę się umówić na wizytę ale nie wiem kiedy się dostanę, co mam robić?

zajrzałam tu po dłuszej nieobecności bo wessało mnie moje życie i taka nowina :-D

LUMIA - miliardy mocnych &&&&&&&& i po cichutku już gratuluje :tak: :tak::tak:

Lena2710 Idź koniecznie do lekarza! Miałaś badanie hist-pat z wyskrobin? Znasz wynik?

lumia Gratulacje! Jeśli zapach nie będzie Ci przeszkadzał, to wydaje mi się, że możesz używać. Tylko weź pod uwagę, że skóra okolic bikini może być bardziej wrażliwa i łatwiej o podrażnienia (ale rozumiem, że używasz od dawna i skóra jest przyzwyczajona).

Lena musisz iść do lekarza albo zrobić betę. Niestety po poronieniu może się utrzymywać ale to będą małe ilości, które mogą wykazać test fałszywie dodatni a jak faktycznie jesteś w ciąży to beta będzie rosła.

witch84 i Olasec z samego rana byłam zrobić betę, wynik będzie dopiero w środę po ponownym badaniu, wizytę u lekarza mam w czwartek. Z badań histopatologicznych nic nie wynika - pozostałości doczesnej w stanie zapalnym a stan zapalny bo zaczęłam ronić samoistnie. kurcze wątpię, żeby hcg utrzymywało się przez 5 tygodni i to na aż takim poziomie żeby po takim czasie wykrył test ale zobaczymy w środę po wynikach bety. Trzymajcie za mnie kciuki ;-);-)

reklama
Lumia, GRATULUJĘ :-):rofl2: Co do kremu do depilacji byłabym ostrożna - przeczytaj skład a w necie można znaleźć składniki kosmetyków dozwolone i zabronione w ciąży, szczególnie w I trymestrze. Kiedy wizyta u gina?

Lena, ja również słyszałam,że przez kilka tygodni beta może się utrzymywać. Jedyny sposób to sprawdzić na dwóch wynikach czy beta spada czy rośnie :tak: &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

ONA, i jak samopoczucie?

Olasec, gotowa na spotkanie z Michasiem?

stokrotka, cieszę się z pozytywnych wieści i zaciskam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

A co u mnie? W zeszły weekend byliśmy na weselu. Było całkiem fajnie, kilka razy zatańczyłam wolniejsze kawałki. No i było MEGA GORĄCO - 40 stopni w cieniu :baffled::szok: na szczęście sala klimatyzowana i nie wychodziłam z niej do późnego wieczora. W poniedziałek planowaliśmy jechać na camping nad jezioro, więc poszłam do gina, żeby mnie między pacjentkami wcisnął i sprawdził czy wszystko OK - co bym miała spokojną głowę na wyjeździe i faktycznie mogła odpocząć. Okazało się, że szyjka ma 3 cm :eek: a jak zapytałam, czy możliwe, żeby się z powrotem wydłużyła, sprawdził/zaznaczył jeszcze raz i wyszło 2,8 cm. Byłam "trochę" zła za ten stres, który mnie trawił od wcześniejszej wizyty, ale równie mocno się ucieszyłam, że jednak nie jest z szyjką tak źle :happy:
Podczas wyjazdu oczywiście maleńka była mniej ruchliwa niż w domu, ale czasami wyraźnie mi sprawdzała elastyczność skóry brzucha ;-)Dzisiaj po południu idę na normalną wizytę. Zrobiłam krzywą cukrową w zeszły poniedziałek zaraz po weselu i jest w górnych granicach normy (80, 118 i po 2 godz. 135 a max. jest 140), ale podejrzewam, że to wynik weselnego obżarstwa :zawstydzona/y: mam taką nadzieję :-p

Dam znać jak po wizycie. Pozdrawiam :-*

Do góry