reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Witam.
Melduje, ze 14.08 nie dostalam@, a beta wykazala 132;-)
Strasznie sie boje...
Prosze trzymajcie za mnie kciuki.

One
Co tam u Was?;-)mala szaleje?

GloRia
To przykre i cholernie niesprawiedliwe!
Odezwij sie!kochana jak sie czujesz?

Stokrotka
Gratki. Bylas juz u lekarza?.w ktorym tyg jestes? Mialam duzo do ogarniecia i juz mu sie myli:p

Olasec
Jejku ty juz na finiszu;-) lada moment przytulisz Michalka:-) pieknie!

Black
Co tam u Ciebie?

Dziewczyny mam takie techniczne pytanie:p
Czy moge uzywac kremu do depilacji?. Bo bikinni i gorne partie nog zawsze robie kremem.
A jzelu nie to doraccie-tylko golarka u mnie odpada;-)

Witajcie dziewczyny, nie wiem już co myśleć. 15 lipca poroniłam, miałam łyżeczkowanie, czekam na pierwszy @ po poronieniu. Z mężem raz nam się zdarzyło przytulanko 1 sierpnia, wczoraj miałam jakby pierwsze objawy ciąży, dzisiaj również, dzisiejszy test - pozytywny. Nawet nie doczekałam się pierwszego @ a już ciąża? Boję się strasznie, że to za szybko, tym bardziej, że w drugim tygodniu po poronieniu miałam stan zapalny po zabiegu i brałam metronidazol. Lekarz chyba mnie zabije. Tak bardzo się cieszę a jednocześnie boję... bo chyba beta nie utrzymuje się po poronieniu 5 tygodni? jutro muszę się umówić na wizytę ale nie wiem kiedy się dostanę, co mam robić?

zajrzałam tu po dłuszej nieobecności bo wessało mnie moje życie i taka nowina :-D

LUMIA - miliardy mocnych &&&&&&&& i po cichutku już gratuluje :tak: :tak::tak:

Lena2710 Idź koniecznie do lekarza! Miałaś badanie hist-pat z wyskrobin? Znasz wynik?

lumia Gratulacje! Jeśli zapach nie będzie Ci przeszkadzał, to wydaje mi się, że możesz używać. Tylko weź pod uwagę, że skóra okolic bikini może być bardziej wrażliwa i łatwiej o podrażnienia (ale rozumiem, że używasz od dawna i skóra jest przyzwyczajona).

Lena musisz iść do lekarza albo zrobić betę. Niestety po poronieniu może się utrzymywać ale to będą małe ilości, które mogą wykazać test fałszywie dodatni a jak faktycznie jesteś w ciąży to beta będzie rosła.

witch84 i Olasec z samego rana byłam zrobić betę, wynik będzie dopiero w środę po ponownym badaniu, wizytę u lekarza mam w czwartek. Z badań histopatologicznych nic nie wynika - pozostałości doczesnej w stanie zapalnym a stan zapalny bo zaczęłam ronić samoistnie. kurcze wątpię, żeby hcg utrzymywało się przez 5 tygodni i to na aż takim poziomie żeby po takim czasie wykrył test ale zobaczymy w środę po wynikach bety. Trzymajcie za mnie kciuki ;-);-)

reklama
Lumia, GRATULUJĘ :-):rofl2: Co do kremu do depilacji byłabym ostrożna - przeczytaj skład a w necie można znaleźć składniki kosmetyków dozwolone i zabronione w ciąży, szczególnie w I trymestrze. Kiedy wizyta u gina?

Lena, ja również słyszałam,że przez kilka tygodni beta może się utrzymywać. Jedyny sposób to sprawdzić na dwóch wynikach czy beta spada czy rośnie :tak: &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

ONA, i jak samopoczucie?

Olasec, gotowa na spotkanie z Michasiem?

stokrotka, cieszę się z pozytywnych wieści i zaciskam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

A co u mnie? W zeszły weekend byliśmy na weselu. Było całkiem fajnie, kilka razy zatańczyłam wolniejsze kawałki. No i było MEGA GORĄCO - 40 stopni w cieniu :baffled::szok: na szczęście sala klimatyzowana i nie wychodziłam z niej do późnego wieczora. W poniedziałek planowaliśmy jechać na camping nad jezioro, więc poszłam do gina, żeby mnie między pacjentkami wcisnął i sprawdził czy wszystko OK - co bym miała spokojną głowę na wyjeździe i faktycznie mogła odpocząć. Okazało się, że szyjka ma 3 cm :eek: a jak zapytałam, czy możliwe, żeby się z powrotem wydłużyła, sprawdził/zaznaczył jeszcze raz i wyszło 2,8 cm. Byłam "trochę" zła za ten stres, który mnie trawił od wcześniejszej wizyty, ale równie mocno się ucieszyłam, że jednak nie jest z szyjką tak źle :happy:
Podczas wyjazdu oczywiście maleńka była mniej ruchliwa niż w domu, ale czasami wyraźnie mi sprawdzała elastyczność skóry brzucha ;-)Dzisiaj po południu idę na normalną wizytę. Zrobiłam krzywą cukrową w zeszły poniedziałek zaraz po weselu i jest w górnych granicach normy (80, 118 i po 2 godz. 135 a max. jest 140), ale podejrzewam, że to wynik weselnego obżarstwa :zawstydzona/y: mam taką nadzieję :-p

Dam znać jak po wizycie. Pozdrawiam :-*

Do góry