reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziękuje Dziewczynki za miłe słowa i za zainteresowanie:tak:;-)

No u mnie teraz były boboseksy weekendowe:p ale troszkę zgłupiałam....
W piątek miałam pęcherzyk 25mm lekarz podał mi ovitrelle. Stwierdził, że ostatnio same pękły, ale z racji tego ,że już miałam zakupiony ten lek i dla większej pewności zaaplikował mi w d....:p:sorry2: yyyyy no cztery litery:-D

ale mierzę również temperaturę i tu jakiegoś wyrażniego skoku nie ma :-( na ovufriend nawet mi jeszcze nie wykryło...śluż już od soboty kremowy/biały..., a Ostantio miałam piękny skok o 0,4! Wiec już zgłupiałam...czekam jeszcze jutro z tym pomiarem i jak co nie wiem, ćzy sie nie wybiorę do lekarza, żeby zrobił mi "przegląd";)

Martavel
Ja wiem ,że Dzieciątko to priorytet, ale jesli moge wtrącić, to uważam, że nie możesz tego odkładać. Jeżeli teraz nie zaczniesz z tym walczyć to z czasem wydaje mi się ,że bedzie coraz trudniej, szczególnie jak Dzieciątko przyjdzie na swiat, skupisz się na nim i zacznie Ci coraz mniej "zalezeć" na tym żeby coś zmienić.... Mam nadzieje, że nie odbierzesz tego źle bo nie do końca umiem ubrać w słowa, to co chciałabym Ci przekazać.

reklama
Lumia - to ja się źle wyraziłam. Nie odkładam tego na dalszy plan, a wprost przeciwnie dla dobra dziecka, zaczęłam (zaczęliśmy) coś z tym robić. Chodziło, mi, że dzięki dziecku mam większą motywację, żebyśmy coś osiągnęli. Zaczęłam z samego rana od spakowania walizki i wyprowadzenia się z domu (na co nigdy nie miałam odwagi, bo starałam się go "zrozumieć" ) co ruszyło mojego męża do pomyślenia, że faktycznie ma problem i może nas stracić. Zobaczymy jak będzie wywiązywać się z postanowień.

Martavel,
To nam sie wszystko wyjaśniło:happy2:;-)
Dużo siły, wytrwałości i odwagi Ci życzę! i zaciskam mocno kciuki za dalszą "walkę"&&&&&.
Wiesz, czasami taka terapia "wstrząsowa" działa najlepiej.

OneMoreTime wiesz że o wszystkim możesz z Nami pogadać ;-)

Lumia jak tam pomiary?

Martavel kciuki &&&&&&&&&& już na jutro :blink:

Ja po wizycie. Wszystko dobrze, szyjka trzyma tak jak powinna, serduszko biło jak szalone. Nawet Pani Dr dostała kopniaka w rękę podczas badania :-D
Dziś miałam też test po obciażeniu glukozą. Trzy razy pobierali mi krew......do niedawna było 2 razy......a teraz zmieniły się przepisy. Glukoza po dodaniu cytryny nie jest taka zła:-p Ale za to później zaczęło mnie mdlić :baffled:.
Z tamtymi objawami Pani Dr kazała mi się zgłosić do neurologa. Mówi że to nie są objawy ciąży więc w niczym niestety mi nie pomoże.
Kolejna wizyta 23 grudnia.
A 4 grudnia wizyta u specjalisty od toxo.

A u mnie wizyta z pobraniem krwi na różne dziwne rzeczy, oraz cytologia i badanie ginekologiczne - nawet doktor wziął moją rękę i kazał pomacać sobie brzuch, powiedział, że ładna ciąża :-) kolejna wizyta w czwartek, tj. 04.12.2014. wtedy zobaczy i być może będziemy zmniejszać dawkę dupka. A poza tym powiedział razem z położną, że na USG dziś mnie nie skieruje bo miałam tydzień temu w szpitalu, i żeby z tym usg tak nie szaleć... więc za tydzień kolejna wizyta. Jestem trochę spokojniejsza, jednak strach nadal jest - zapewne dopóki znowu nie zobaczę na USG dzidziusia... Ale generalnie jest w porządku :tak:

martavel - czasem kubeł zimnej wody potrafi zdziałać cuda...oby w Waszym przypadku tak było :-)

MisiaMonisia - super, że wizyta okej! w szpitalu jak leżałam to właśnie dziewczyna z mojego pokoju mówił o cytrynie dodawanej do glukozy :-)

Dzień Dobry :tak:

jakoś ostatnio mało zorganizowana jestem ,że czasu brak na wszystko :-(

Misia - super ,że wszystko super z synkiem :tak: pytałaś o emolium , ja polecam , mój syn nie miał problemów ze skóra , ale dodawaliśmy do kąpieli , dzięki temu nie używaliśmy w ogóle oliwki do pielęgnacji :-) przy drugim też zamierzam :tak: a kosmetyki babydream też polecam, choć do mycia wole nivea 2 w 1 ( do tej chwili używamy ) :-)

Masha - nieustające &&&&&& i myśl pozytywnie :tak: musi być dobrze :tak:

Martavel - dzieciaczki potrafią czynić cuda z dorosłymi , oby wam się udało i mąż zrozumiał ,że ma problem :tak: dużo sił dla ciebie :tak:

Kciukasy za dzisiejsze wizyty :tak:

Ja dołączam do wizytujących w dniu jutrzejszym , &&&&&& dla was dziewczynki :-)

martavel gratuluję odwagi. Mam nadzieję, że mąż szybko zrozumie co jest dla niego najważniejsze. Tym bardziej, że masz teraz w ręku (czyt. w brzuszku;-)) naprawdę mocny argument:-) Trzymaj się dzielnie.
misia jak miło czytać takie dobre wieści po wizycie. Mam tylko nadzieję, ze mnie też wreszcie będzie dane usłyszeć pierwszy raz w życiu serduszko mojego dziecka... To już jutro. Idź jak najszybciej do lekarza, lepiej dmuchać na zimne...
masha w ktorym tygodniu jesteś?
kifsi fajnie, ze nas coraz więcej, a już myślałam, że wszystkie dzisiaj mają i ja jedna będę jutro szorować do gina;-)

Anty - nie tylko Ty, jeszcze angestw i ja jutro mamy gina.
Angelstw - halo halo, nie było cie tu już dwa dni, co się dzieje?? ;)

Ja dziś byłam w lumpeksie, znów zamiast sobie to dla maluszka kupiłam :)

martavel jestem!! :-D
Jesteś bardzo dzielna! Czasami trzeba zrobić taki porządny krok w przód! Oby tylko Twój Mąż zaczął myśleć...

od wczoraj pochłonęło mnie szaleństwo Jaśkowe :-D zrobiłam mu coś w formie sensorycznej kostki z wyszydełkowanym samochodzikiem :-D i ośmiornicę :-D haha zrobię foto jak wyschną i Wam pokażę ;-) a teraz się przymierzam do wyszydełkowania takiej pacynki przytulanki połączonej z chustką - takiej do zasypiania ;-)

lumia
jak tempka? Poszybowała w górę?

Masha, Misia super że po wizytach wszystko w porządku :tak:
ja nie kryje mojego stresu przed jutrzejszym spotkaniem z fotelem ginekologicznym...ehh..

kciuki za jutrzejsze wizyty Dziewczynki!! damy radę :-D

a ja dziś kolejny tydzień ciążowy w przód! O Mamo jak to leci szybko!! :sorry2:

reklama
anty2 - to 8 tydzień, dlatego ciągle się stresuję i nie wiem jak się wszystko skończy... czuję spokój, a jednocześnie paniczny strach... a Ty? Jakoś mi umknęło bądź nie pamiętam, wybacz :-*

&&&&&&&& za jutrzejsze wizyty! :tak:

Do góry