reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Doris obecnie jestem po trzeciej @ (wczoraj mi się skończyła)......dzieki Bogu nie była taka obfita jak poprzednie dwie......brzusio też mnie o dziwo nie bolał......
Próbowałam po 2 miesiącach...........ponieważ tak jak pisałam wyzej dopiero wtedy pozbyłam sie przyczyny poronienia.......Ale niestety nie wyszło.....
Chciałabym spróbować w tym miesiacu (za kilka dni) ale nie wiem czy to dobry pomysł.......chyba raczej wytrzymam do czerwcowych starań.....ale "chyba" :-p

Staramy sie ale nie w kazdym cyklu. o ciaze z Aniolkiem staralismy sie prawie rok. teraz mnostwo czasu minelo i nie wychodzi. ale wiele cykli z tego czasu ( np 2 ostatnie) calkowicie byly odpuszczone.obawiam sie ze bede musiala pomyslec o inseminacji za jakis czas :( dookola kolezanki rodza dzieci a ja marze o ciazy i niestety. nie jest latwo. w pierwsza ciaze zaszlam po kilku miesiacach staran a wtedy wydawalo mi sie, ze tak dlugo sie staramy... no ale to bylo dawno, bylam wtedy jednak duzo mlodsza. Mati ma prawie 9 lat i chcialabym, zeby nie byl sam, zeby mial rodzenstwo.

Doris my też z mężem kochaliśmy sie ok. 2 tygodnie po zabiegu (pierwszym). Pamietam że napiłam się lampkę wina i chyba się nią wstawiłam bo uderzyłam w płacz, coś tam zaczęłam mówić, mąż do mnie podszedł i jakoś tak poszło. Strasznie mi to było potrzebne. Później mojego męża nie było po moich poronieniach.

Ja już wiem dziewczyny co to jest twardnienie macicy- doświadczyłam tego dzisiaj w nocy i bolało....Łyknęłam 2 nospy i w końcu przeszło. Dzisiaj w pracy ( bo wróciłam na trochę) było już dobrze. Jutro mam wizytę więc muszę gince powiedzieć o tym.

Doris dzięki za wskazówki suwaczkowe :) już powinno być oki :) my zaczynamy starania właśnie od dziś :) tzn przytulamy się już od dziś dla przyjemności, a z cichą nadzieją że uda się zafasolkować w odpowiednim momencie :) w pierwszą ciążę udało się zajść za pierwszym podejściem, dlatego mocno wierzę że teraz również nam się uda :tak:

MisiaMonisia może lepiej będzie dla Ciebie i przyszłego Groszka żebyś się dobrze przebadała wcześniej i sprawdziła czy jest wszystko dobrze, ale to Wasza decyzja, a to kwestia 1 cyklu więc może warto się przebadać dla świętego spokoju, i mieć świadomość że zrobiło się wystarczająco wiele żeby mogło być dobrze :)

Dziewczyny proszę was o kciuki. KAIRA trafiła dziś do szpitala po zapisie KTG i jakieś pół godz temu wzięli ją na CC.

Tekla ale zaraz zaraz Kaira miała juz jakoś termin,czy coś się stalo....Oczywiście trzymam kciuki

Ok doczytałam,że jakoś termin za dwa tygodnie.
No to trzymam kciuki i czekam na wieści.

Ostatnia edycja:
reklama
Coreczka Kairy jest juz na swiecie narazie w inkubatorze na cepap, 2370g 47cm. 7pkt

Tekla ale zaraz zaraz Kaira miała juz jakoś termin,czy coś się stalo....Oczywiście trzymam kciuki

Ok doczytałam,że jakoś termin za dwa tygodnie.
No to trzymam kciuki i czekam na wieści.

Nisiao u kairy 35tc, ale ciecie miala miec za 2 tygodnie.

Do góry