reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

OneMoreTime no nie żartuj nie przepraszaj, w sumie nie mam pewności, czy podawałam :-)

LISTA STARACZEK:

angelstw - termin niechcianej @ 10 czerwca 2014 r.
Neta81 - termin niechcianej @ 11 czerwca 2014 r.
Lilijanna
- termin niechcianej @ lipiec 2014
OneMoreTime - termin niechcianej @ lipiec 2014 r.
Doris - termin niechcianej @ lipiec 2014
MisiaMonisia - termin niechcianej @ lipiec 2014 r.
Rilla - termin niechcianej @ wiosna/lato 2014
Lumia - termin niechcianej @ lato 2014
Naala - termin niechcianej @ ?
Joaro - termin niechcianej @ ?

Sysiq - termin niechcianej @ ?
Igusiad - termin niechcianej @ ?

Ostatnia edycja:
reklama
Oczywiście chodziło mi o surowe jajka :happy2: Zapomniałam dodać też o surowych rybach. Nic nie wiecie o tych serach pleśniowych? Czy Brie można w ciąży?

ONA bardzo mi przykro, światełko (*) dla Twojego Aniołka. Widzę, że poroniłyśmy w tym samym czasie :-(

Tak.Ja dokładnie 29 miałam zabieg.W 10tygodniu dowiedziałam się,że serduszko nie bije od 6 tygodnia:(Nigdy tego nie zapomnę...jak każda z Was.

OneMoreTime;10720974]ONA, witaj i rozgość się :happy2: zapalam światełko dla Twojego aniołka
[*] znasz przyczynę? robiłaś jakieś badania, czy tym razem jeszcze sobie odpuszczasz?

Lekarz mi powiedział,że bez przyczyny,po prostu było za słabe.
Badań jeszcze nie robiłam,zapisałam się do ginekologa i jak będzie wporzadku to zaczynamy:)I jezeli zleci mi jakies badania to zrobie.

Neta81 z listy staraczek wynika że w tym samym czasie będziemy testować :) oby nasze staranka i testowanie było owocne ;-)

ONA1227 światełko dla Aniołka
[*]
obyście mogli jak najszybciej rozpocząć starania :)

bi7yjt3jr1zry3bx.png

alza chyba brie mozna ser,ale ja w sumie i tak nie jadłam.

Światełka dla wszystkich aniolków

Co do starań po poronieniu,to faktycznie dobrze jest odczekać do tej pierwszej @ ,mnie gin kazał nawet poczekać 3 miesiące,chciAŁ w tym czasie zrobic jeszcze badania czy ok jest wszystko i eż jakby dopowiedział,że nie tylko organizm się zregeneruje,ale tez psychika-wiadomo to jest przejście przykre.

Strasznie pamiętam dłużyło mi sie to czekanie,3 miesiące a potem jak już można było się starać to nic nie wychodziło.
Po prostu organizm jeszcze nie był chyba gotowy na przyjęcie fasolki,ale też była frustracja,zresztą dziewczyny znające mnie tu z forum same wiedzą jak to przeżywalam,każda przeżywa...

A co u mnie???
U mnie leci czas szybko,malutka rosnie,choć mamy opory z jedzeniem,ale już jest na dobrej drodze.
Aktualnie leczymy malutką,bo się rozchorowala,zastrzyki jej podają-biedna.
Mam nadzieję,że to szybko minie,tak mi jej szkoda.
Już się oswoiłysmy ze sobą,początek po porodzie był dla mnie trudny,może tez za sprawą cc,że tak mnie wszystko ciągnęło,zostalam zaraz sama,nowa sytuacja i była taka depresja poporodowa,caly czas plakalam.
Na szczęście szybko to minęło :)
Mała jest pocieszna,usmiechnęta,grzeczna.

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny. Chciałam was o coś zapytać. Może któraś była w podobnej sytuacji: Jestem w 6 tygodniu ciąży. Dziś na USG nie było widać dziecka, a ja zapomniałam powiedzieć swojej lekarce, że wycieka mi płyn jak mleko z jednej piersi i to jeszcze przed ciążą było. Wskazywałoby to na wysoką prolaktynę. Już jakiś czas temu robiła mi badanie pod tym kątem ale tylko tej wydzieliny. Byłam ok 4 miesięcy temu u innego lekarza i powiedziałam, że mam plamienia przedmiesiączkowe i że okres mi potrafi zniknąć na dzień, ale kazał się nie przejmować...teraz to już mam tylko wizję pustego jaja i utraty dziecka. Miała któraś z was może coś takiego i jak to się skończyło?

McPearl nie mialam takiej sytuacji,nie pomogę,ale na pewno są tutaj dziewczyny,które na pewno coś sie w tym temacie wypowiedzą.
Ja mam nadzieję,że wszystko dobrze się skończy i będzie dzieciątko .

reklama
Hej
A ja mam dziś chyba największy kryzys z tych 6 dni :-(, pół dnia ryczałam, teraz jest trochę lepiej. Mam nadzieję, że już lepiej tylko będzie.
I jeszcze mam pytanie do Was, bo nie dopytałam lekarza, kiedy można zacząć przytulanki z mężusiem, bo na necie przeczytałam że dopiero po pierwszej @ po zabiegu po wizycie u gina. Jak to u Was było? Sorrki za szczere pytanie ale chciałabym wiedzieć choć na razie wcale nie mam tego w głowie :-(

Do góry