reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

OneMoreTime do lisy dołączam się całą sobą :tak: to w takim razie, przy okazji dopisuję termin niechcianej @ u Neta81 :)

wiecie jak dziwnie się czułam, kiedy po pół roku dostałam znów @? Nie umiałam się ogarnąć sama ze sobą, to był najbardziej namacalny dowód, że Aniołka już w brzuszku nie ma...strasznie dziwne uczucie, ale na szczęście już końcówka i za chwilę zabieramy się do pracy ;-)

Naala - termin niechcianej @ ???
MisiaMonisia - termin niechcianej @ ???
Neta81 - termin niechcianej @ 11 czerwiec 2014r.
Lilijanna
- termin niechcianej @ lipiec 2014

OneMoreTime - termin niechcianej @ lipiec 2014 r.
Rilla - termin niechcianej @ wiosna/lato 2014
Lumia - termin niechcianej @ lato 2014
Joaro - termin niechcianej @ ?
Sysiq - termin niechcianej @ ?
Igusiad - termin niechcianej @ ?
angelstw - termin niechcianej @ 10 czerwiec 2014r.

bi7yjt3jr1zry3bx.png

reklama
dodam i siebie

Naala - termin niechcianej @ ???
MisiaMonisia - termin niechcianej @ ???
Lilijanna

Doris:-) - termin niechcianej @ lipiec 2014
angelstw - termin niechcianej @ 10 czerwiec 2014r.

angelstw...a Ty miałaś po porodzie też łyżeczkowanie? Bo widzę, że dość szybko będziesz się starać, bardzo to pocieszające, ja też czekam na @ już, choć to dopiero 5 dni....

Doris miałam łyżeczkowanie, ja poroniłam w 19 tc.. :-( więc to już zazwyczaj konieczność w tak późnym tygodniu ciąży...tym bardziej że sama zdołałam urodzić tylko Aniołka, później skurcze ustały, więc musieli się łożyska pozbyć i wyczyścić wszystko.
Zgodnie z zaleceniami lekarza odczekałam do pierwszej @ po poronieniu, która właśnie się kończy.
Choć wiem że zaraz po poronieniu mój cykl już wrócił do siebie, owulacja na pewno była (USG + test owu +śluz) więc na upartego mogłam już być w ciąży ;-) ale wiadomo lepiej chwilę odczekać i dać odpocząć organizmowi :)

bi7yjt3jr1zry3bx.png

dokładnie po 33 dniach. @ taka sama jak wcześniej, jedyne co to może troszkę bardziej brzuch mnie pobolewał, ale to nieznacznie.
Pierwsze kilka dni krwawienia po poronieniu organizm potraktował jako oczyszczenie się,
późniejsze dni krwawienia już jako normalną @. Więc można powiedzieć, że wszystko było w czasie.

bi7yjt3jr1zry3bx.png

Neta, przepraszam, widocznie pominęłam :zawstydzona/y::-p

Doris, u mnie krwawienie po poronieniu trwało od tygodnia do dwóch. Raz było tak, że po kilku dniach nie było już nic a po kolejnych 2 znów zaczęłam krwawić.... więc różnie może być i to nie znaczy, że coś jest nie tak.

Wklejam więc listę w odpowiedniej kolejności :happy2:

[FONT=&amp] Naala - termin niechcianej @ ?[/FONT][FONT=&amp]
[/FONT]
[FONT=&amp]MisiaMonisia - termin niechcianej @ ?[/FONT]

[FONT=&amp]angelstw - termin niechcianej @ 10 czerwiec 2014r.[/FONT][FONT=&amp]
Lilijanna
- termin niechcianej @ lipiec 2014[/FONT]
[FONT=&amp]
OneMoreTime - termin niechcianej @ lipiec 2014 r.[/FONT]
[FONT=&amp]Doris[/FONT][FONT=&amp] - termin niechcianej @ lipiec 2014[/FONT][FONT=&amp]
[/FONT]
[FONT=&amp]Rilla - termin niechcianej @ wiosna/lato 2014[/FONT][FONT=&amp]

[/FONT]
[FONT=&amp]Joaro, sysiq, igusiad chyba widziałam na innym forum staraczek...[/FONT][FONT=&amp]

[/FONT]
[FONT=&amp]Ale brzydka dzisiaj pogoda[/FONT][FONT=&amp] :baffled: [/FONT]

Ostatnia edycja:
OneMoreTime u mnie brzydka pogoda od tygodnia, w Wiśle wody tak pełno że prawie z brzegów wyszła...dobrze że w końcu padać przestało i słonko się nawet dziś przedziera przez chmury :)

bi7yjt3jr1zry3bx.png

reklama
U mnie pogoda nawet ładna.....słonko co prawda co chwilę zachodzi......ale jest cieplusio :-D

Aktualizuję:

Naala - termin niechcianej @ ?

angelstw - termin niechcianej @ 10 czerwiec 2014 r.
Neta81 - termin niechcianej @ 11 czerwiec 2014 r.
Lilijanna
Doris - termin niechcianej @ lipiec 2014
MisiaMonisia - termin niechcianej @ lipiec 2014 r.

Do góry