reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

OLENKA
Bardzo mi przykro[*]

NIMFII
Niestety ja Ci nie odpowiem, bo nie wiem i pewnie sama W czw jak odbiore wyniki bede prosic o pomoc w interpret.
Jedyne co to mozemy porownac swoje bety. Ja tex dzis robilam wynik to 208 po 12 dniach od zabiegu. A u Ciebie jak?
Poza tym zrobilam cytomega. Obie wyszly ujemne.

reklama
Witam i do Was dołączam...
Miałam nadzieję dołączyć do mam październikowych,ale chciałam poczekać do serduszka... nie doczekałam.
Pierwsza wizyta w 5/6 tc dwa pęcherzyki, super bliźniaki, plany, marzenia....
Środa 26.02.2014 wizyta w 8tc +3 dni "niestety nic z tej ciąży nie będzie" :( nie udał się ani nr 1 ani nr 2, jeden pęcherzyk się prawie wchłonoł, drugi urósł do 27mm ale niestety pusty, diagnoza"puste jajo",
jeszcze się tliła nadzieja, że może jednak coś lekarz nie zauważył, awaria sprzętu,....
Na poniedziałek szpital, przyjęcie, usg potwierdzające diagnozę, pęcherzyk dalej urósł do 34mm ale nadal pusty, dziś miałam łyżeczkowanie, jestem już w domu.
Przez te kilka dni przepłakałam swoje, szperałam za wpisami o podobnych przypadkach, szukałam nadziei, jeszcze się tliła, do ostatniego usg.
W szpitalu tylko kilka razy zakręciły mi się łzy w oczach, czekałam tylko na zabieg.
W szpitalu od wczoraj , dlatego że moja gin zaleciła mi wkładkę rozszerzającą szyjkę co by ją oszczędzić do kolejnej ciąży, dziś zabieg. Fizycznie nie boli,gorzej psychicznie....
Zabieg za mną , staram się nie myśleć, tylko teraz tylko żeby wszystko dobrze się pogoiło, chwila przerwy i dalej walczymy o rodzeństwo....
Ogólnie w szpitalu w miarę, większość pielęgniarek okej, na lekarza średniego trafiłam. Robił to usg, mam mięśniaki, stwierdził że może przez to to puste jajo, a ja że przecież miałam je przed pierwszą ciążą, to stwierdził że miałam dużo szczęścia i dobrze że mam jedno dziecko, a ja mu na to że chcemy drugie, a on no nie wiem nie wiem czy się jeszcze uda.... A w d...pie go mam, mam swoją zaufaną gin i jej się słucham..... da nam zielone światło i do boju.,.,...
Ja za swoją histo poczekam jeszcze, oby nic złego tam nie było

lumia czekam na wynik bety i ci napisze, oby szla w dół! pierwszy raz w życiu czekam żeby zeszła w dół, ech :-(

miętowa nie daj sie opinie jednego lekarza, już wiem po przykładzie znajomych mi osob że jedna konsultacja to za mało. Trzeba miec zaufanego lekarza. W twoim wypadku mysle ze wyniki histo cos ci wyjasnia. Tak podejrzewam, bo mowi się że malo one mogą wnieść, ale jak u mnie przy ciązy bezobjawowej, ideanie przechodzonej, wyszło cos takiego, ja ryzyko zaśniadu groniastego, to u Ciebie z podejrzeniem miesniakow powinno coś wyjść. 3mam kciuki! czlowiek spokojniejszy jak wie cos wiecej.
[*]
[*] dla maluszkow!!!

nimfii niestety ja tez ci nie pomogę, ja po przetłumaczeniu miałam resztki doczesnej i kosmków i tyle, doktorka powiedziała że to dobry wynik, napisane jeszcze było choroby tromfoblastycznej nie stwierdzono. lepiej nie czytaj internetu, można się zdołowac wiem jak to jest też siedziałam tylko w internecie i czytałam. W piatek masz wizytę, dowiesz się na pewno wszystkiego, będzie dobrze.
Lisica to dobrze że sama się oczyścisz, oby wszystko sie dobrze skończyło.
Miętowa bardzo mi przykro:-(

NIMFII
Rozumiem Cie doskonale. Ja dzis czekalam na nia jak na wyrok. Na szczescie Opada. Za chwile dzew do mojego gin. Zobaczymy co powie...

MIETOWA
No niestety w Polsce trzeba byc nieraz gruboskornym Zeby sie nie zalamac po slowach nirektorych "lekarzy". Ale olac ich....;-)

Miętowa witaj, ja też miałam być październikową mamusią... Przykro mi że Cię to spotkało.

Dziewczyny kiedy warto zrobić bHCG? Po jakim czasie powinno spaść?

LISICA

Dobre pytanie:p z tego co czytalam to roznie z tym bywa. U jefnej kobitki spada szybciej u innych dluzej....ale chyba wazne jest to,ze spada;-)
Np ja po tyg od zabiegu mialam486, a 5 dni pozniej 208.
Mi bete kazal kobtrolowac moj gin. Wlasnie jestem po rozmowie z nim. Powiedzial, ze dobrze,ze spada i kolejny raz mam skontrolowac za 4 tyg.

Psychicznie u mnie jest okej,już chyba swoje odżałowałam przed zabiegiem , a poddać się nie mam zamiaru.
Ten lekarz to taki gbur, stwierdził że puste jajo to nie ciąża bo tam dzieciaczka nie było.
Skąd on to może wiedzieć, z tego co znalazłam to zarodek się nie wykształcił bo coś się popsuło na poziomie komórkowym czyli na samym początku,do zapłodnienia doszło i koniec.
Zresztą olałam go, bo dla mnie to była ciąża i dziecko od samego zatrzymania się @, od pierwszego pozytywnego testu.
Byłam optymistycznie nastawiona, tym bardziej że nie miałam większych problemów w pierwszej ciąży, i do tej pory nie wiedziałam co to poronienie, zawsze myślałam że najpierw zaczyna się krwawić, a nie że ciało wskazuje na ciążę a dzieciaczka już nie ma :(
Jest jak jest i tego nie zmienię , niestety.
Teraz czekam na zielone światło od gina i działamy, zwłaszcza że nie zachodzę ot tak sobie w ciążę, teraz udało się w 7 cyklu, wcześniej dłużej bo blokowała mnie prolaktyna po obniżeniu się od razu udało.....

reklama
dzis byłam na cmentarzu pochować Maleństwo :(, mialam sie sama oczyścić, powiedziano mi że nie zauważe, a jednak miałam chyba zauważyć bo zostało mi na papierze toaletowym, nie wypadło tylko zostało. Wyglądało dokładnie jak na ugn ... nasze Maleństwo Nie umiałam wyrzucić chociaż tak mi mówiono, ale jak mogłam Maleństwo moje wyrzucić, poszłam na cmentarz i pod krzyrzem zakopałam i zapaliłam znicz. :( Psychicznie fatalnie :( ale chyba przyjdzie czas że będzie lepiej choć troszkę lepiej........Niestety jeszcze sama w domku bo 1.03 mąż pojechał na poligon i każde z nas niestety osobno ....

Ostatnia edycja:
Do góry