reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Just, a Ty myślisz, ze jaka my kołdrę mamy? ;) Ona starcza tylko, jak maz się przytuli, jak jest na drugim końcu łóżka to juz nie, bo ja lubię być opatulona z każdej strony.

Nisiao, podziwiam, ja po cc pewnie bym się długo nad sobą rozczulala i piescila się. A jak Wam razem w domciu? Jeju, odkąd urodziłaś Ty i urodziła Eve, Lilus a wczesniej i Loi, nic nie jest tak samo, tesknie za Waszym paplaniem :) Ciekawe, co u Eve i Lilus.

A my juz chyba musimy wymienić garderobę na 62. Wielkokud mój kochany rośnie :)

reklama
Katherinne tiaaaaa za moim panikowaniem.Poczekaj poczekaj aż sie rozkręce :-D
radzimy sobie choć stwierdzam,że miałam takie stany placzliwe,depresyjne,strach taki że sobie nie poradze,nie radzeże wszystko robie źle....:no:teraz jest lepiej.
No i nie karmie,choc pokarm był ale sa numery z moimi brodawkami,bo mam je wklesle.

No w szpitalu pytali czy pokazywalam ginekologowi piersi,bo mozna je jeszcze przed porodem ,że tak powiem wyrobić do karmienia sutki,także dla kobietek z takim problemem jak brak sutka to może warto już wczesniej cos dzialać,żeby mozna bylo sprawnie pirsią karmić.
Mnie to nawet kapturki nie pomagały potem stres.
Tak wiec biore tablety na wstrzymanie laktacji co by stan zapalny się nie porobił.

Katherinne ja to już 62 też daje bo 56 niestety ale odpada w wiekszości :no:

Hej, ja po sobotniej wizycie u gin..na usg jak poprzednio wszystko ok ;) hcg mam jeszcze zrobić za 2 tygodnie..no i ztych badań które zrobiłam..niestety nic nie wynika..więc stwierdziła, że jak chce robić kolejne żeby sobie posprawdzać resztę to może dać mi liste badań..
p/ciała p/beta2-glikoproteinie- 1 IgG IgM, antytrombina III, homocysteina, białko S, białko C, czynnik krzepnięcia II, V,- aktywność, nadkrzepliowść wrodzona(czynnik V leiden+ mutacja20210G genu protombiny)
Póki co poczekam do piatku bo wtedy mam wizytę niby u specjalisty od poronień..zobaczymy co ona na to, i jakie będzie kazała porobić badania..także narazie czekam..
a takie czekanie mnie starsznie wkurza :( ciekawe kiedy dostanę okres...

Nisiao, ja też w kółko wyłam po porodzie, chyba dobre dwa tygodnie przepłakałam. Przejdzie :) A lekasrz faktycznie do d...

Nisiao - wzruszyłam się tyle nerwów Ci napsuł ten lekarz czubek , ale super czytać o Waszym szczęściu gratuluję jeszcze raz ;)
Ja mam dziwne bóle podbrzusza i nie mogę zajarzyć czy to jelita czy macica może, nospę wzięłam bo wydawało mi się ,że to ból na @ ,ale on się zmienia i pojawia co jakiś czas leże i nie wiem co to , nie jest jakiś silny i nie przypomina tego skurczu co miałam ,raz boli cały dół , raz po bokach ,a czasem jakby mi się gazy zablokowały ;/

OneMoreTime...Ty kochana ferelny egzemplarz...he...ja mam ostrą kamicę nerkową,jelito drażliwe,wodniak uda,migrenowe bóle głowy. Ale co nas nie zabije to nas wzmocni ...prawda ???

Odebrałam wyniki histopatologicznego badania i niestety to zaśniad nie pozwolił się rozwijać mojej fasolce...zaśniad całkowity...we środę idę do ginekologa z wynikami bety ( zrobię jutro ) i zobaczymy co dalej. Na pewno minimum rok musimy poczekać ze starankami o dzidziolka ...ehhh..a lata lecą :-(
Zaprzyjaźniłam się z Koszyczek... koleżanka z BB która przeszła to paskudztwo. Inne dziewczyny które miały zaśniad nie odpisały niestety

Trzymam kciuki za Was...ale przecież Wy wiecie że jestem z Wami myślami !!!

Obyś miała rację :happy: współczuję wyniku i cierpliwości w takim razie życzę :tak:

Ostatnia edycja:
karolineczka, no tak to jest: dobrze, że nic nie wyszło i źle, że nic nie wyszło, bo nie wiadomo jak działać później ....:baffled:
nisiao, bez stresów się nie obyło, ale na szczęście wszystko dobrze się skończyło i wreszcie tulisz córeczkę:-)

Ostatnia edycja:
nisiao ten lekarz nieźle cię nastresował, co za palant :wściekła/y: ale najważniejsze że wszystko dobrze i że Kinia zdrowa, fajnie że położna taka uczynna, w ogóle opis twoich przeżyć wzruszający, jesteś wspaniałą mamą, jeszcze raz ci gratuluję :tak:

katherinne my w Pl mamy dużą kołdrę 200 na 200 i uważam że jest super, mniejsza nie wchodzi w grę, ale tu w Norwegii mamy dwie małe, każda po 140 na 200, takie tu wszyscy używają i w sumie nie mieliśmy wyboru, bo przecież nie będę z polski wieźć kołdry i powiem że to też jest super wynalazek, każdy jest zadowolony, jak mojemu m jest za gorąco to się odkryje a mi jak zimno to się opatulę i śpimy, a jak chcemy się przytulić to nic nie stoi na przeszkodzie ;-) więc nie wiem czy w przyszłości w Polsce nie przejdę jednak na system dwóch małych kołderek ;-)

reklama
katherinne no widzisz,a ja myslalam że jestem jakas nienormalna,dziecie wreszcie przy sobie a ja rycze i czuje się nie n miejscu,ale mija mam nadzieje że powrtou nie będzie....

Witam nowe aniołkowe mamusie i niech te forum jest dla Was nadzieją,że wreszcie mozna sie doczekać tego cudu

Do góry