reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Hm, ja zawsze mam tsh powyżej 2, 2 z hakiem ft3 i ft4 w normie, reszty mi nie badano, ale z zajściem nie mam najmniejszych problemów na szczęście i te ciążę szczęśliwie donosilam. Dlaczego musi być poniżej 2? Tzn.dlaczego norma laboratoryjna jest wyzsza? Nigdy nie pojne tych wszystkich norm. Czemu lekarze zlecają samo tsh?

Lili, brawo!

U nas dziś wielki smutek. Gdy Stas się urodził, był wyjątkowym szczęściarzem, bo miał aż trzy żyjące prababcie. Niestety jednej nie zdążył poznać :(

Katherine, bardzo mi przykro z powodu babci. Mam nadzieję, że Ty zdążyłaś się z Nią pożegnać? Kojarzę, że był taki temat poruszany czy masz jechać do szpitala... trzymaj się cieplutko :-(

Dziewczyny, jeśli chodzi o badania to ja "polecam" zrobić wymazy wszystkie możliwe... po stracie robiłam wiele badań, wszystko było ok, poza tą cholerną ureaplasmą, która nam zabrała najprawdopodobniej zdrowiuśkiego synka :-:)-(

U mnie ostatnio jakieś dołki ciągłe, chyba przez pogodę i siedzenie w domu :wściekła/y: Wczoraj wypłakałam się mężowi w rękaw i trochę mi lepiej :-) dziś od rana szukam pościeli do łóżeczka dla Małej, niebawem będę zamawiać łóżeczko:-) Heh, już mówiłam koleżance, że pierwszy chyba raz w życiu zakupy dla kogoś cieszą mnie bardziej niż dla siebie ;-) Poza tym chodzimy z mężem na szkołę rodzenia, cieszę się, że przynajmniej stwarza pozory, że go to interesuje:-) a dodatkowo ja raz w tygodniu chodzę na gimnastykę w ramach szkoły rodzenia, fajnie tak czasem ruszyć się z domu :-)

Zgadzam się tez mialam ureoplasme , warto zrobic wymazy.

co do tsh ja mialam ciagle powyzej 2 , zaszlam w drugim cyklu , a w ciazy dopiero spadlo do 1.22.7lutego odbieram kolejne tsh.

mialam skurcz , 5 minut trzymal , wzielam nospe i leze , gin kazal sie zjawic jesli sie powtorzy , a na razie nospa 3x1.Od dwoch godzin mam spokoj.

hej,
Aneta trzymam kciuki, żeby kuracja witaminowa pomogła i żebyś pod koniec roku przywitała nowego członka rodziny. Ja nieustannie trzymam kciuki.
Edytka super, że udało Ci się załatwić usg i to państwowo. Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok.
Kobietko odpoczywaj jak najwięcej.
Magda przeczytałam Twojego bloga. Fantastyczna z Ciebie mamusia, a córcie masz super.

Podobnie jak Magda miałam tsh 2,62 i to było prawdopodobnie przyczyną poronienia. Poziom tsh nie zawsze ma wpływ na "zajście w ciążę". Ja nie miałam z tym problemów, a poprzednia ciąża była bezproblemowa. Często tarczyca zaczyna szaleć po ciąży, dlatego warto ją skontrolować.
Katherinne przykro mi z powodu babci. Co do tsh, z tego co wiem są dwie normy, dla kobiet w okresie rozrodczym i dla reszty:-) A to dlatego, że tarczyca maleństwa zaczyna funkcjonować ok 12 tyg. ciąży. Jeżeli coś jest nie tak z tarczycą matki to dziecko może sobie nie
poradzić.

Lilijanna kciuki za dalsze pomiary:-)

Matita tak to chyba już jest z tymi zakupami jak się zostaje mamą:-) Ja do tej pory wolę kupić coś córce niż sobie:-)

Kobietka odpoczywaj, trzymam kciuki:-)
Ja przeziębiona a tu owulacja w pełni rozkwitu;-)

dziewczynki endo-ginek uważa ,że przy tsh do 2,5 w ciążę można zachodzić , ja miałam 2,06 , w każdym trymestrze tsh ma inne normy tak na prawdę ,a jak ja robię tsh to jest norma dla kobiet w ciąży wyszczególniona i sięga ona do ponad 4 , na tarczycę składa się także niedobór jodu ,który warto zbadać i uzupełniać ,a w ciąży szczególnie! Myślę ,ze tsh zbadane samo w sobie to za mało faktycznie należy zbadać anty TPO by sprawdzić czy nie ma hashimoto wtedy jest chyba większy problem.

Dzięki dziewczyny odpoczywam , leżę sobie.

Tekila85 - jej obowiązkiem do diaska jest skierowanie Ciebie na badania, musiałabyś się jej postawić. To nie jest loteria, niech pani spróbuje, a nuż się tym razem uda, przecież nie jesteś robotem, niektóre rzeczy, jak organizm trzeba sprawdzić.
Zmiana lekarza to dobre rozwiązanie, ja bym poszukała też takiego na NFZ co da skierowania i będziesz miała kilka PLN w kieszeni, niemałych.
Zmiana luteiny na duphaston to jeden czort, ale dołączenie do tego cleaxanu to już dużo. W sumie nie wiem dlaczego, ale nie spotkałam się z połączeniem luteina/cleaxane a duphaston/cleaxane tak.

ja z Alą brałam luteine/duphaston/clexane/acard,a teraz mam to samo tylko bez duphastonu własnie.

kat a to ci nowina...nie wiedzą dlaczego powodują poronienia,ale każą odstawiać??? ehh...nio ja zarówno z Alicją brałam witaminy i teraz od 12tc także i do samego końca.

kobietko miejmy nadzieję,że to nic poważnego.leż kochana

enya jak u was? jak badania?

Tekila85 cieszę się, że wszystko samo się oczyściło..wiedziałam, że bedzie ok :)
Wzięłam już skierowanie do genetyka i zapisałam nas i uwaga termin mamy na 28 kwietnia...no cóż.. :(
oprócz tego zrobiłam wczoraj kilka badań..i niektórych mam juz wyniki, a więc:
tsh 2,100 (0,270-4,200)
ft3 2,98 (2,00-4,40)
ft4 1,25 (0,93-1,70)
anty TPO 6,95 (0,00-34,00)
anty TG jeszcze niemam wyniku
Toxoplazmoza IgG 0,13 a IgM 0,228
a i w morfologii wyszło mi poniżej normy MPV 8,20 (9,0-13,0) Eozynofile 0,08 (0,10-0,50)
czekam na resztę wyników..

reklama
Do góry