reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

lilijanna no to nie wiem, może ustaw sobie przy łóżku obok termometru i budzika taką wielką kartkę z przypomnieniem co masz zrobić ;-) u mnie było tak że otwierałam oczy na kilka sekund żeby włożyć termometr i włączyć w komórce śpioszka, potem spałam przez 5 minut a potem wyjmowałam termometr i dalej spałam, patrzyłam na niego tylko jak byłam ciekawa ile pokazał :-)

no wiecie że ciężko nie wymyślać tych scenariuszy, ale zobaczymy co będzie, dzisiaj miałam spokój z bólem po prawej stronie, a byłam w pracy i sprzątałam przez prawie 7 godzin... czy będę mogła zrobić badanie beta HCG zapytam się położnej w poniedziałek, nie wykluczone że mnie wyśmieje że tu się tego nie praktykuje :wściekła/y: poprzednio gdy miałam na serio ciążę jajowodową to mnie właśnie nic nie bolało, aż się lekarze dziwili, więc chyba nie ma reguły, a o prawdopodobieństwie nie będę myśleć bo z naszym szczęściem, dobrze wiecie że wszystko może się wydarzyć ;-)
anty trudno powiedzieć od czego zależy jak długo będziemy w Norwegii, my wychodzimy z założenia że w każdej chwili możemy wrócić, zwłaszcza jak np szef nas zdenerwuje, albo skończy się praca dla mojego męża, albo ciąża będzie zagrożona i stwierdzimy że w Polsce mamy większe szanse na donoszenie... nie wiem jak to będzie, finansowo w Norwegii zawsze będzie lepiej, mimo że koszty życia są wysokie ale się zarabia więc przynajmniej jest co wydawać, ale w Polsce budujemy dom i chcielibyśmy w nim kiedyś zamieszkać, teraz dzięki temu że jesteśmy za granicą przynajmniej można powiedzieć że "budujemy" bo wcześniej budowa stała... na prawdę trudno cokolwiek zaplanować, a co mieliśmy kiedyś zaplanowane to i tak nie wyszło więc staramy się tak nie przejmować, teraz najważniejsze żeby z dzidzią było dobrze, bo pracy dla mojego męża póki co jest dużo więc raczej nikt nas stąd nie wyrzuci, a mi może uda się załatwić jakieś chorobowe albo najwyżej zrezygnuję z tej przyjemności sprzątania na campingu... ;-)
współczuję korzonek, też znam ten ból :no:

kobietka może to twój Anioł Stróż czuwał nad tobą, ja kiedyś poprosiłam swojego Anioła Stróża żeby pomodlił się za mnie do Boga, żeby mnie przestała boleć głowa, po chwili przestała... to było jak byłam w ciąży z Anielką, miałam migrenę a nie chciałam brać tabletek przeciwbólowych.... nie zawsze czujemy ich obecność ale oni są... :tak::-)
Naala a twoja córeczka mogła widzieć Anioła albo kogoś z waszej rodziny albo nawet Matkę Boską... wszystko możliwe :-) na pewno kiedyś się dowiesz kto czy co to było, no i spotkasz się ze swoim Maleństwem :-)

neta tylko się nie załamuj, w końcu będzie dobrze, a do ginekologa się wybierasz?

reklama
Witajcie kochane

Nisiao no to juz po wszystkim.Ogromne gratulacje dla Ciebie,duza dziewczynka,niech rosnie zdrowo rodzicom na pocieche.:-)

Witam nowe Aniolkowe Mamy,jakis wysyp sie zrobil,przepraszam,ze nie pamietam nickow,ale czytalam tak "na raty" jak maly spal,albo sie zabawil.Przytulam wszystkie do serca,wiem przez co przeszlyscie,zostancie tu,w kupie razniej :tak:

Podczytywalam co sie dzialo,ale na pisanie juz zwykle nie starczalo czasu.U nas ok,maly rosnie,zdrowy,wiec to najwazniejsze.Poza tym zimno,na spacery malo chodzimy,choc maly lubi sanki,snieg,ma tyle radochy,ze az szkoda siedziec,ale wiatr i mroz teraz nie pozwalaja.Wstawilabym zdjecie,ale oczywiscie nie pamietam jak,ktoras z Was tlumaczyla ostatnio,ale ja z tych ciemnych,choc blondynka,co na jedno wychodzi :-D

Pozdrawiam cieplo wszystkie staraczki,moze dolacze do Was w maju,czerwcu,zobaczymy.

Sprobuje z tym zdjeciem,jak nie wyjdzie to sorki.Jednak sie udalo :tak:

Edytka a czy masz moze e-ksiazke Niebo Istnieje...Naprawde ?Albo ktoras z Was?Juz kiedys chcialam ja przeczytac,potem jakos zapomnialam a teraz znowu naszla ochota.

Załączniki

• P1160199.jpg
    P1160199.jpg
    13,8 KB · Wyświetleń: 47
  • P1160205.jpg
    P1160205.jpg
    32,4 KB · Wyświetleń: 47
  • P1160197.jpg
    P1160197.jpg
    13,7 KB · Wyświetleń: 46
Ostatnia edycja:
Nisiao gratuluję! Cudna córeczka :-D

Witam nowe Aniołkowe Mamy, zapalam
[*] dla Waszych Aniołków.

no właśnie nie wiem co jest grane , najeżdżam na kolor trzcionki wyświetlają się kolory ,a jak najeżdżam to znika mi to i kolor się nie zmienia i nie wiem co zrobić ;/

Zawsze możesz się pobawić w ręczną zmianę koloru wpisu.
Żeby to zrobić przed tekstem musi pojawić się [ color=blue ], a na końcu możesz wstawić [ /color ]. Wtedy tekst powinien pojawić się na niebiesko. Tylko usuń z nawiasu kwadratowego wszelkie spacje, dodałam je, żeby było widać komendę. :-D

Lilijanna
dla Ciebie to najlepiej sprawdziłby się chyba: Automatyczny Termometr Owulacyjny ATOs - naturalne planowanie rodziny

Można spokojnie spać i nie przejmować się godziną pomiaru, a w dogodnej chwili tylko odczytać zapis.

Lilijanna dla Ciebie to najlepiej sprawdziłby się chyba: Automatyczny Termometr Owulacyjny ATOs - naturalne planowanie rodziny
Można spokojnie spać i nie przejmować się godziną pomiaru, a w dogodnej chwili tylko odczytać zapis.
Oooo bardzo Ci dziękuję, to coś dla mnie jak nic. W aptece mam nadzieję to cudo mają. Ciekawe jaki jest koszt. :sorry2:

Edyta89 - ja tej kartki w życiu bym nie zobaczyła, bo idę Weronice mleko zrobić z zamkniętymi oczami. :-p Niestety od kiedy zaczęłam chodzić późno spać, to rano jestem nie żywa. Kiedyś szłam spać o 22 i o 4 byłam na nogach, w sumie tą opcję bardziej wolałam.
Mieszkałaś w samym Poznaniu? ;-)

hona witaj.nio Alanek śliczny.my jeszcze nie byliśmy na sankach.ja nie uciągne,a mąż do 15ej w pracy 7 dni w tygodniu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.narazie jak u nas -15 st.to nie wychodzimy na spacery.

edytko,a nie ma tam u was jakiejś polskiej położnej??? kochana kuzynka męża też miała jedną ciąże pozamaciczną i ją też nie bolało na początq.ale taki ból jak opisujesz ja miałam teraz z prawej strony,az mi noga drętwiała i gdyby nie to,że nie mam wyrostka to pomyślała bym,że to on właśnie.gin mi mówił,że tak intensywnie wszystko się rozciąga z tąd ten ból.

Lilijanna tak mieszkałam w Poznaniu i nadal jestem tam jedną nogą ;-) bo mamy tam mieszkanie (co prawda nie zupełnie nasze, właścicielem jest mój tata) i trzymamy w nim swoje rzeczy, a jak byliśmy ostatnio w Polsce to ciągle kursowaliśmy między domem moich rodziców a Pzn (100 km) w zeszłym roku skończyłam studia w Pzn więc pięć lat tam się spędziło... fajne miasto, nie raz narzekam mężowi że po co mnie namówił na budowę tego domu, jak trzeba było zbierać kasę na mieszkanie w Poznaniu ;-) ale on ciągle swoje że musi mieć ogródek itd...
ten termometr to fajna sprawa, ale podejrzewam że też duża inwestycja :confused:

karola, tu gdzie ja mieszkam nie ma, nawet ginekologa nie ma, jest tylko przychodnia z lekarzami ogólnymi i są położne, a jak by do szpitala jechać to mam ok 200 km do dużego miasta, tam może gdzieś by się znalazła i położna i jakiś ginekolog, ale tutaj nie ma ich tak dużo jak np w Anglii, pewnie jest kilku w Oslo i tyle... wstępnie już się zgadałam z dziewczynami z forum "mamusie z Norwegii" i mam kontakt do jednej pani gin która mówi po polsku (choć polką nie jest), chcę się do niej umówić tak na 10 lutego (przyjmuje poniedziałki i piątki) na prywatną wizytę, mam nadzieję że nie za późno, to będzie 7tc 3d, ale ja miałam owu w 18 dc więc powinno już być serducho, nie chcę jechać za wcześnie bo taka wizyta to koszt i kłopot, mój mąż musi wziąć wolny dzień itd... mam też nadzieję że ona wypisze mi zwolnienie z pracy... zobaczymy, muszę jeszcze dotrwać do tego czasu,
mam nadzieję że tak jak piszesz te bóle po prawej stronie to coś normalnego

Ostatnia edycja:
Dziewczyny macie może jakiś sprawdzony domowy sposób na zaczerwienienie, swędzenie okolic intymnych??? Ja nigdy nie miałam z tym problemów, ale po poronieniu co miesiąc coś takiego mnie łapie:wściekła/y: Gin mówi, że to mogą jeszcze być hormony po ciąży. Najlepiej działa pimafucort, ale to sterydy a za chwilę zaczynamy staranka i nie chcę się truć.

My też już mamy pierwszą wyprawę sankową za sobą:-) W trakcie się zorientowałam, że zapomniałam córce szalik założyć:confused: nie chciała wracać do domu po zgubę także musiałam dać jej swój. Czego matka dla dziecka nie zrobi:-) Pierwszy raz córci się podobało, jak była młodsza to wolała pchać sanki niż w nich siedzieć.

Lilijanna co do mierzenia temperatury jest jeszcze jedna rzecz: komputer cyklu lady comp. Dla mnie rewelacja, ja nigdy nie pamiętałam o mierzeniu temperatury, nie mówiąc już o wykresach itd. Ten sprzęt robi wszystko za ciebie. U nas spisuję się świetnie, ale cena spora.

reklama
Naala - o Ty też Poznań, jak miło, bo normalnie byłam tu samiutka z tego regionu. :-)
Poczytam sobie w wolnej chwili co to za cudo. Dzięki.
Co do stref intymnych polecam Azulan - to naturalny wyciąg, stosować zgodnie z instrukcją, ja to używałam zaraz po porodzie.

Do góry