reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Chwilowo nie chce. Czuje się marnie, boli mnie gardło :( Nie zdarzają mi się bole gardła, co moge bezpiecznie wziąć, zeby ten bol złagodzić? Pisalyscie kiedyś na pewno, ale nie uważałam, bo ten problem zazwyczaj mnie nie dotyczy...

reklama
Plenitude bo to tak dziala,jak już chce się na już to potem jak na złość ;-)cisza,pewnie złapie Katherinne z zasokoczenia jak juz machnie ręką :D
Katherinne mnie też lapie drapanie w gardle i biorę ten tatum verde w psikaczu,chyba tez zapodam sobie mleko z czosnkiem.
Co do badań maluszka ,dobrze że masz takie myślenie,to jest zdrowsze dla malutkiego i Ciebie-czasem chcialabym kurde miec w sobie ten spokój,tak będzie z dzieckiem będzie wszsytko dobrze,tym bardziej z tego co piszesz wyniki nie sa jakies bardzo wysokie.

Ostatnia edycja:
Nisiao, po prostu Ty jesteś pierwsza w kolejce... ;) Ja w nocy miałam nadzieję, całą noc łapały mnie rytmiczne twardnienia brzucha, najpierw bezbolesne, potem tak delikatnie bolesne, ale oczywiście do rana wszystko się wyciszyło i tyle by z tego było..

Katherinne wiesz,ja sie zaczynam zastanawiać kurcze,że więcej jakis skurczy mialam wczesniej niz teraz,teraz zaboli brzuch itp jak na @ dziś uklucie i wczoraj w pachwinie,takie pulsujące,ale to tyle.Wyobrażałam sobie ,że im bliżej tym częstotliwość twardnienia itp będzie wieksza,no ale pewnie jeszcze się doczekam na WIĘKSZE skurcze :tak:
Na to wygląda,że może to ja mam być pierwsza,choć czuję że w podobnym czasie się rozpakujemy :)

ja to dziś panuje ugotować bigosu więcej,pomrozić bo potem to nie wiadomo jak z tym gotowaniem :)
Ciut mam lenia i ne chce się.
Podobno przed porodem dostaje się energii do sprzątania,gotowania no jak na razie nie mialm takiego parcia.
Więc może jeszcze tydzień wytrzymam,choc termin mam na 14 stycznia

Ostatnia edycja:
nisiao nie wiadomo czy ja nie wetnę się w kolejkę:) gin chce mi zrobić cc 10.01 jeśli nic się nie zmieni i mały nie obróci się, tez mam wizytę 8.01.

a ja już jestem mega zmęczona, nie mam na nic siły, trochę postoję i mi słabo. jeść mi sie coraz mniej chce i waga stanęła w miejscu ale to pewnie dlatego że mniej jem, zresztą mam juz dosyc tej monotonnej diety cukrzycowej już mi wszystko zbrzydło. nie puchną mi ręce ani nogi, nie przytyłam duzo jakies 10 kg, ale moja kondycja jest bardzo kiepska po tylu miesiacach siedzenia w domu, nie moge sie doczekac kiedy wroca mi siły i energia.

katherinne na gardło dobry jest albo Septolux w sprayu albo Tantum Verde w sprayu, mi pomaga, bo wiadomo pastylki na gardło to głównie z cukrem, chociaz można znaleźć tez bezcukrowe ale ze słodzikami:( to dla nas duzego wyboru nie ma. ja jeszcze mam inhalator i robie inhalacje z olejkami eterycznymi tez troche pomaga na nos i przy okazji na gardło.

Nisiao, bigosu to Ty nie gotuj, bo co z nim zrobisz jak przy karmieniu piersią kapusta odpada? ;)

No tak, Eve, niewykluczone w takim razie, że Ty będziesz pierwsza. Mamy tu niezły finisz, co? Można robić zakłady, która będzie pierwsza na mecie :D Ale jestem zła o to gardło, naprawdę... Tyle czasu było pięknie a dziś się czuję jakby mnie walec przejechał, głowa pęka, dalej jestem w piżamie, beznadzieja. Pół dnia przespałam.

Inna sprawa, że pół nocy nie przespałam, bo miałam nadzieję, że coś się rusza. Regularne napinanie się brzucha, częste, budziło mnie, potem zaczęło być lekko bolesne a nad ranem niestety wycichło i tyle by z tego było... No i nadzieja zawiedziona. A dziś mały bardziej leniwy ode mnie. Prawie się nie rusza. W sumie mu się nie dziwię. Ja też się prawie nie ruszam, pies śpi jak zabity, dzisiejszy dzień jakiś taki na straty w sumie..

reklama
matita mi sie strasznie wlókł ten czas w połowie ciąży, a teraz nie wiem kiedy to zleciało.

niedługo termin a ja do siebie jakos nie dopuszczam mysli że to juz, chyba blokuje sie bo boje sie cesarki. wiem ze jest juz praktycznie termin ustalony ale nawet nie czytam żadnych informacji o cc bo zaraz wpadnę w panikę jak poczytam o możliwych komplikacjach, wolę te ostatnie dni spędzić w spokoju a nie w nerwach.

katherinne mój S jest przeziębiony, mam nadzieje ze ja sie od niego nie zaraże, czasem mnie zaswędzi gardło psiknę sobie Septoluxem na noc i jakos przechodzi. masakra z tymi chorobami, ja mam od jakiegos czasu chrypę i tez jakos nie przechodzi. a najgorsze że chyba mojemu S zaczyna sie kaszel a ja boje sie że tez złapie a brzuch wtedy to juz całkiem bedzie sie spinal i bolał:(

Do góry