reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny ja po wizycie u lekarza od niepłodności. W związku z tym, że byłam w ciąży w sierpniu zeszłego roku to mam niepłodność wtórną.
Super lekarz (kolega ze studiów mojego taty), ma bardzo dobre wyniki w leczeniu. Powiedział, że "damy radę" :)
Po pierwsze mam stos "skierowanko na badanko" do zrobienia i to część teraz a część w 2-5 dniu cyklu także jeszcze nic w sumie nie zdziałam w najbliższym cyklu. Mam przyjść z wynikami swoimi i męża(on też do powtórki badań).
Po drugie mam schudnąć ;/ w związku z moim nadciśnieniem, bo jest bardzo groźne w ciąży (a nadciśnienie mam znaczne). Nie jestem otyła, ale mam nadwagę (BMI 27) :( No, ale tak jak już pisałam zapisałam się do dietetyka, więc to muszę ogarnąć. Ratuje mnie w sumie już 5-7 kg. Mam się nastawić na marszobieg...

Jestem pozytywnie naładowana :D

Pozdrawiam Was wszystkie !

reklama
KOBIETKO no to czekamy na efekty,czyli dwie kreseczki:)))Bardzo się cieszę,że już możecie się starać:) DZIEWCZYNY ale Wam mkną suwaczki!!Szok.Dopiero co o testach i wizytach serduszkowych pisałyście;)))Jeszcze troszkę i kolejne maluszki pojawią się na świecie:))) KATKA???!!!Odezwij się!!!

Joaro! Cieszę się bardzo, że trafiłaś na dobrego specjalistę. A co naważniejsze chyba, że tak pozytywnie Cię nastawił i dał motywację do działania:tak:
Kiedy wizyta u dietetyka?
Teraz robisz część badań, w nastepnym cyklu kolejne?
Wierzę, że teraz bedziesz miec juz tylko z gorki:tak: pisz na bieżąco, jak się sprawy mają:tak:

]LENA]? przez caly czas o Tobie mysle!

Nie wiecie moze, czy cieknace wody plodowe, na takim etapie ciazy, jak moja, mają jakiś zapach, kolor, czy konsystencję czy może cuś jeszcze?
Bo se wkręcać zaczęłam...

Dzien doberek:-)
loi
ja nie wiem dokladnie, ale na pewno nie maja byc zielonkawe, tyle wiem;-)
wiatr....witam i pozdrawiam 3maj sie dzielnie, ja pierwsze poronienie mialam odkryte cos w polowie 12 tyg, a dzidzius przestal rosnac tak kolo 8, wiec mialam lyzeczkowanie, drugi raz byl maly pusty pecherzyk w 6 tyg i pare dni pzniej samoistnie....lepiej troche poczekac, wszystko zalezy od kondycji psychicznej twojej.

No ja troche przejsc mialam wczoraj,troche ze mnie panikara, ale wole na zimne dmuchac:) ja po poronieniach dwoch, to chyba normalne.... wczoraj rano w toalecie znowu zobaczylam, ze plamie,pare brazowych kropeczek i zadzwonilam do pracy, ze nie przychodze( szefowa wk... Z lekka byla)umowili mnie dzisiaj przed 8 do kliniki wczesnej ciazy w szpitalu , a jakbym zaczela ostro krwawic to na emergency-no i dzisiaj i tak polecialam do szpitala, chociaz rano przestalam plamic. Zazdroszcze Wam tych L4, tutaj nawet w szpitalu mi nie dali za wczoraj, tylko musialam dzwonic do swojego GP lekarza i odebrac....
ale sie oplacalo , dzidziulka ma sie ok tetno ma 155 , sprawdzil mi szyjke i mowi dluga jak u zyrafy i zamknieta i kazal sie juz wyluzowac, ze juz nic sie nie moze stac ( hehe, no moze sobie mowic...bo ja za duzo chyba sie naczytalam) mowil, ze to jest stara krew i zwlasza po poronieniu wczesniej mogla jeszcze zalegac-no ale obiecalam sie uspokoic i juz sie nie bede jakby co plamkami przejmowac juz chyba wszyscy beda przede mna uciekac nastepnym razem hihi, bo mecze pytaniami hihi i najchetnie w pokoju z usg zamieszkala:rofl2::-D
Najwazniejsze, ze z dzidzia ok , jeszcze genetyczne mam we wtorek
Ale Ciekawa jestem, kto tam u mnie mieszka teraz mowil, ze nie za dobre usg ma i nic nie da sie zobaczyc, bo to jest tylko sprawdzajace hmm

Staraczki i wszystkie ciazoweczki oraz mamusie pozdrawiam cieplo i zycze Wam milego dnia;-)

Ostatnia edycja:
Dunlao hihihi dedukcja godna Szerloka Holmsa :szok::-D:-p
Kobietka to już dziś? Mi dr doradziła żeby odczekać kilka dni po miesiączce w abstynencji że plemniki się wzmocnią, bo jak się tak kochać bedziemy często to są "słabszej jakości" i tak też zrobiliśmy i jest Oliwka:-D:-)
Agnieszkaala co u Ciebie?
Loi wody płodowe mogą cieknąć na każdym etapie ciązy. Nie mają one zapachu ani nie powinny mieć koloru. Ale jeśli jest kolor zielony to nie dobrze, bo może świadczyć o zatruciu ciążowym. Warto mierzyć ciśnienie. I robić kontrolne badanie moczu. Jesli wyjdzie białko to świadczy właśnie o zatruciu ciążowym.

DSC_0179.jpg
Dzisiejszy test- kreska bardziej wyraźna niż osatnio, ale czy nie za słaba jak na 41 dzc? Owulacja chyba była w 20-21 dzc. Piersi nie bolą mnie dziś już tak bardzo, tylko brzuch pobolewa i wiecie że myślę już tylko najgorsze :-(

Załączniki

• DSC_0179.jpg
    DSC_0179.jpg
    25,3 KB · Wyświetleń: 33
Matita- głowa do góry będzie dobrze nie martw się na zapas ja wiem ,że to trudne ,ale staraj się myśleć pozytywnie , trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&

dziewczynki ja to wszystko wiem , będzie abstynencja bo ja jadę w poniedziałek do taty na parę dni i wrócę tak mniej więcej na okres płodny nie to żebym celowo planowała tak akurat powrót bo byłam już wcześniej z tatą umówiona i tak akurat się złoży ,że wrócę na te dni o ile znowu mi się cykl nie skróci i nie będzie bezowulacyjny;-)

reklama
Matita proszę mi tam nie fiksować!!! 2 kreski są i już nie kombinuj więcej. Kolor kreski zależy również od konkretnego testu, nie tylko od Twojego stężenia. Wszystko jest ok!! :)

Do góry