reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Karola dobrze, że z córcią już lepiej :tak:

Katherinne
już połowa:szok::happy2:

Katka,Tekla, As, Kobietka, mamusiasynka hop hop :-)

Pleni pewnie nie masz czasu, ale odezwij się czasem. Jak Zoja?
Agnieszkaala jak samopoczucie?

Matita co u Ciebie?

U mnie niestety 1dc... :wściekła/y::no: wredna @ przylazła. Trochę nadziei zrobiła, bo przyszła w 32 dc, gdzie zwykle cykl ma 28-30 dni... no cóż.. rok temu zaszłam we wrześniu, może i teraz tak będzie:confused:

reklama
już są najświeższe wieści dziś rano przyszła @ czyli zaczynamy cykl starankowy zgodnie z planem od 1 września :) na suwaczku mam jeszcze parę dni do kontroli u psychiatry ,ale jest wszystko ok więc to tylko formalność ta dam zaczynam :D ale fajnie ,że to już :) od jutra mierzę tempkę bo mnie dziś ta @ trochę zaskoczyła ,ale co tam najważniejsze ,że to już tuż tuż :D

Wywołana do tablicy zgłaszam się .:-D:-D
Przyznaję ,że czasami czytam ,ale na odpisanie trochę brak czasu .Mała zaczęła chodzić ,więc ja zaczełam na nią biegać ,bo to turbo doładowaniec ,a nie dziecko :-D:-D
Gdzie diabeł nie może tam Karolcię wyśle ,a ta wszędzie się wciśnie .
Ulubione zajęcie ?
Chowanie wszystkiego w pralce,zmywarce i w szafkach .
Nie można czegoś znaleźć ?
To trzeba Karoli pytać ,ona pokaże gdzie położyła :szok::szok::-D:-D:-D
Przynosi skubana wszystko po kolei co pochowała ...:-D:-D:-D
i tak nam mija dzień za dniem...
a jutro koniec rutyny bo szkoła i trzeba przeorganizować cały porządek dnia i już się boję ...

Ostatnia edycja:
Lena wyobrażam sobie jaki strach Cie ogarnąl,ale wiesz to że ma takie wymiary nie musi świadczyć,że jest źle...choc wiem nasłuchałas się ,naczytałaś i ogarniają takie mysli....Postaraj się nie denerwować,mam nadzieję,że finał wizyty bedzie pozytywny,że jest wszystko dobrze....:*
eve jak tak robię to nie mam bólu ani nic,to tak boli raz na jakis czas,moze rzeczywiście to jelita albo inne takie.Kiedys wyproznialamsię dwa razy,3 razy dziennie a teraz stopło do 1 dziennie.Może to też przyczyna.

No a ja tak wygladam w obecnym tygodniu,niexle mnie wydęło c'nie? :):-DZobacz załącznik 580010
piękny brzusio !!!

He he he ja mam taki i bez ciąży ;-):-D:-D:-D

Agnieszka, a co na to dostałaś? Mi przepisała jedną globulkę Gynoxinu, wykupiłam i włos mi się na głowie zjeżył, bo oczywiście w ulotce jak wół jest napisane: "Przed zastosowaniem każdego leku należy poradzić się lekarza lub farmaceuty. Pomimo słabego wchłaniania fentikonazolu przez skórę i błonę śluzową pochwy, stosowanie produktu w czasie ciąży nie jest wskazane." Chyba powinnam przestać w ogóle czytać ulotki, bo doszczętnie osiwieję. Chyba jak lekarz ginekolog prowadzący ciążę przepisuje kobiecie w ciąży właśnie to a nie co innego, to wie, co robi?

Oczywiście hemoglobina gdzieś już przy dolnej granicy, zaczynam brać witaminki.

Muszę się też poskarżyć. Mam tak ogromną "chcicę" na czerwone wino, że aż trudno uwierzyć. Takie półwytrawne. Albo nawet wytrawne, też może być. Wczoraj mąż pił sobie kieliszeczek a ja siedziałam z obłędem w oczach i nosem w butelce i zapewniam Was, że gdybym tylko mogła, to bym duszkiem pół tej butelki wypiła. Skąd się takie zachcianki biorą?!
Na leku jest napisane ,że nie jest wskazane a nie zakazane ,więc lekarz zawsze wybiera lepsze zło .
Spokojnie ja też ten lek w ciąży brałam .
Jak leżałam w szpitalu i miałam słabą hemoglobinę to właśnie lekarz kazał Darkowi przynieść mi wino czerwone i tak powolutku po małej lampeczce co 2 dzień miałam je sobie sączyć .
Pomogło .
Być może organizm się właśnie upomina ,bo tego potrzebuje ...

agnieszkaala dostalismy polecenie zakupu nocnika poniewaz Ala ma sporo bakterii zarówno w moczu jak i w kale i wg pediatry nasze problemy z tym nie skoncza sie poki mala bedzie nosila pampery:baffled: wiec zakup nocnika przmusowy:baffled::szok: juz sie boje,ale mam nadzieje,ze damy rade.dostała Bactrim na wyleczenie tych bakterii i pozniej powtórka badań zeby zobaczyc czy juz sie wypleniło...ciekawe na jak dlugo...w czerwcu tez miala i duzo czasu od tam tego nie mineło i znowu...angel mnie bolały tylko sutki...pozniej cale piersi no i meeega wymioty od pozcatq do 16tc:no::wściekła/y:...odpoczywaj i ciesz sie ciążą:-).nisiao a jak u ciebie z wypróżnianiem??? te kłocia i ja mialam tak silne,ze pojechalam na IP i po zrobieniu badan okazalo sie,ze mam poprostu zapchane jelita...:baffled::zawstydzona/y:...eve moja Ala miala 49cm i nie mialam zadnych takich malenkich ubranek.najmniejsze 56cm i wygladała nie dość,ze śmiesznie to bylo jej tez nie wygodnie.pozniej pokupowalam kilka.mozekup troche sztuk takich malych? albo spytaj sie mniej wiecej lekarza jaki duzy bedzie dzidzius.nam od poczatq mowil,ze Ala urodzi sie mala,ale nie sadzilam,ze az tak:-).
Karola ja swoją już od dawna nocnikuję .przed pielgrzymką ładnie już robiła na nocnik ,a przez pielgrzymkę niestety zapomniała .
Ja jednak inaczej uczę ,bo nie wysadzam tak jak zalecają po spaniu ,jedzeniu i zabawie ;-)
Mam swój sposób ,który mi się bardziej sprawdza .
Powodzenia w nocnikowaniu

na szczescie mam jeszcze duzo czasu na kupienie ubranek:)moja kolezanka urodziła chłopczyka 4,5 kg i ubranka 56 od razu były za małe i musiała je odłożyć. podobno dziewczynki rodza sie troszke mniejsze. ja chyba kupie kilka w rozmiarze 56 i kilka większych a potem dokupie po porodzie. juz teraz bym najchetniej kupila ubranka ale mój S mówi że to za wczesnie, bo dopiero połowa ciąży.
Klaudia ważyła 4,550 ,Kuba 3,350 a Karola 3700 .Ubranka na KubE i Karolcię były dobre rozm 56 ,a Klaudia ledwo weszła w 62 :szok::-D:-D

już są najświeższe wieści dziś rano przyszła @ czyli zaczynamy cykl starankowy zgodnie z planem od 1 września :) na suwaczku mam jeszcze parę dni do kontroli u psychiatry ,ale jest wszystko ok więc to tylko formalność ta dam zaczynam :D ale fajnie ,że to już :) od jutra mierzę tempkę bo mnie dziś ta @ trochę zaskoczyła ,ale co tam najważniejsze ,że to już tuż tuż :D
gratuluję @ i trzymam kciuki.

Kochane, oto moja blada kreseczka z dzisiejszego poranka... :tak: DSC_0178.jpg

Załączniki

• DSC_0178.jpg
    DSC_0178.jpg
    23,8 KB · Wyświetleń: 72
Matita! Gdzie tam blada?! Krecha jak sie patrzy!:-D:-D:-D
Wielkie, wielkie gratulacje!
teraz do gina i zdrowej radosnej ciąży z calego serca Ci życzę!:-D

Ja niedlugo odprowadze Tymonka po 2 miesiącach przerwy do przedszkola... :(

I wizyty sie doczekac nie moge, Hania wystraszyla nas wczoraj wieczorem - tak szalala w brzuchu, tak sie wiercila, ze sie balam czy to rzucanie jest normalne..:szok::-(

Matita wielkie gratulacje, krecha jak się patrzy!!!!! aż mi się przypomniało jak ja odebrałam wyniki krwi i jaka była radość, szok i strach jednocześnie.
Loi kciuki za wizytacje!!!
Ja zaczynam nowy tydzień:) Mała już coraz większa bo mocniej ją czuję. Tylko dziwi mnie to że ruchów nie czuć pod skórą, rzadko wyczuwam... kopie mnie cały czas w środku jakby po szyjce.
Miłego dnia dziewuszki

reklama
Do góry