reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Po tym co pisałyście tez mi przyszła ochota na placki zemniaczane,zakupiłam cukinię i zrobie sobie takie własnie ziemniaczane.

Co do połówkowych to pewnie w 21 jak piszą dziewczyny.

Jutro mam wizytę ,stres mam wielki ja zawsze

Dziewczyny ja nie wiem co mam myslec...
Moja dzidzia chyba jest strasznie leniwa mało że jest troszke mniejsza to jeszcze nie czuje ruchow ;( w sobote mam wizyte z polskim ginekologiem az sie boje co sie okaze... powtarzam sobie ze zadko sie zdarza zeby stracic drugi raz ciaze w tak wysokim etapie... ale co ja mam myslec?? nawet jak zjem czekolade to nic nie czuje ;( wczoraj jeszcze cos mnie tam smyrało. Kurcze minelo 6 dni od usg przeciez nic mnie boli. kuircze co sie dzieje?

Lena Kochana nie musisz na tym etapie czuć aż tak wyraźnie ruchów. Może dzidzia się inaczej ułożyła. Lekarz zasiał ziarenko niepokoju. I teraz wszystko będzie Cię martwić. Moja Oliwka była na początku mniejsza na usg niż wychodziło z OM. Potem znowu była większa o tydzień. A na sam koniec, urodziła się 5 dni po terminie a dzień wcześniej miałam usg i powiedzieli mi że jeszcze mała nie jest na etapie 40 tygodnia. Głowa do góry! Musi być dobrze!
Kobitki a jak się robi te placki z cukinią? Ma któraś jakieś fajne przepisy? Podzielcie się bo mi brakuję koncepcji na obiady:szok::zawstydzona/y::confused2::nerd:
Wklejcie przepisy na aniołkowe mamy szaleją w kuchni. Bo dawno, dawno nikt już tam nic nie wstawaiał:tak:

Lena mi lekarz powiedział że ruchów moge nie czuć codziennie i żebym nie wpadała w panikę, bo ja jestem panikara:) pocieszę cie ze żona kuzyna przez całe 2 ciąże prawie nie czuła ruchów, a jest szczupła. Ma dwójkę zdrowych dzieci i też się martwiła bo każdy jej mówił że powinna czuć ruchy po 24 tyg regularnie a ona prawie wcale nie czuła! z drugim dzieckiem już sie tak nie martwiła, bo wiedziała że u niej może tak być. mam nadzieje że troszke cie pocieszyłam i na nastepnej wizycie okaze sie ze jest wszystko dobrze

reklama
Neta - dziękuję za wywołanie. 15.08 minął termin mojego porodu. Tego samego dnia dostałam okres, myślałam, że bardziej ironicznie być nie może. Ale potem rozmawiałam z mężem (a może już byłym?), który był na rodzinnej imprezie - jego brat ogłosił z żoną ciążę. Pierwsze moje życzenia to "nudnej ciąży". I tak póki nie doświadczy to nie zrozumie przekazu, ale mam nadzieję, że nie będzie musiała.
Ignoruję te uczucia. Z mężem cholera wie co dalej. Już nic nie wiem. Czuję się jak kurczak biegający bez głowy.
Za to rozkręcam swoją firmę zajmującą się ręcznie robionymi zabawkami. Przynajmniej mam zajęcie. I wymyśliłam też, że jak tylko się uda to mam fantastyczną opowieść na warsztaty motywujące :)

Pleni - nie miałam okazji w poście, ale OGROMNE GRATULACJE. Mam nadzieję, że wszystko już będzie w porządku i za pół roku zapomnisz o całym stresie. Ściskam mocno.

I resztę dziewczyn też - suwaczki Wam zasuwają jak opętane - kat, mamusia mam nadzieję, że wszystko w porządku!

Do góry