reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ozila, mój maz się chował z jamnikami. Teraz u teściów też jest jamnik, ale niestety choć naprawdę się z tym jamnikiem ze wzajemnością lubimy, to nie jest pies, któremu choć minimalnie zaufam w kwestii mojego dziecka :/ Taki egzemplarz, ze nawet wole nie próbować, jak by sobie życie z dzieciakiem ułożył. Jak o swojego nie boje się ani odrobiny tak tu będę miała zawsze oczy wokół głowy.

Juchu, mam nadzieje, ze jeszcze trochę maluch się utrzyma w środku, chocbys miała leżeć plackiem, ale torba rzeczywiście na wypadek wszelki musi być cały czas gotowa na sztywno. Z mężem wspolczuje, ale oni tacy są. Chce pojechać autobusem do znajomych to raban, bo jest za gorąco, bo ludzie nie ustąpią, bo nie mogę się poruszać w taki upal, to niebezpieczne. Ale trzeba coś załatwić, zakupy zrobić, to juz nagle standardy się zmieniają i mogę i pięcioma autobusami jechać w najgorszy upal ;)

Edytka, potwornie mi przykro, ze fiordy nie wypaliły. Nie ma szans, żeby się jeszcze wyrwać? Mój samochód (jak jeszcze żył) też zrobił taki numer, dokładnie identyczny. Okazało się, ze akumulator juz był po prostu zakatowany i dawał zle napięcie, żadne doładowywanie itp.nie pomogło, ale wymiana aku na nowiutki załatwiła sprawę, choć przekonana byłam, ze potem będziemy się nabrać z usuwaniem błędów z komputera. Próbowaliście odpalić samochód z kabli? U mnie taka próba dopiero pokazała, ze cala kwestia tkwi w aku.

Ja się martwię, bo mam wiecznie wilgotne majtki. W ciągu dnia, w nocy nie. Częściowo to oczywiście śluz, ale częściowo...no właśnie? Aż tak nie trzymam moczu? Bo ogólnie to czuje, ze ta moja cewka moczowa teraz jest średnio szczelna, przy kichnieciu nie ma mocnych i zawsze czuje, ze popuscilam, nawet jak dopiero co byłam w toalecie :/ Ale ja juz oczywiście sobie zaczęłam wymyślać, ze może wody płodowe uciekają. Chyba na tym etapie to niemożliwe?

reklama
Katherine a teraz w ciązy tak masz że nie trzymasz moczu czy wcześniej też tak miałaś? Może dzidzia naciska na pęcherz. ale co do wód. Moja znajoma w 12 tygodniu nie miała prawie w ogóle wód płodowych. I wyciek może być na każdym etapie. W aptece są takie specjalne wkladki ktore się zabarwiają na jakiś tam kolor jeśli to są wody. Ale ten wynalazek jest troszeczkę drogi. wiem że dziewczyny kupowały zwykłe paseczki ale nie pamiętam nazwy. I jesli też się zabarwiały to znaczyło znowu że to nie wody. Może któraś dziewczyna poratuje bo mi całkiem nazwa wyleciała z głowy....

Dziewczyny..moje hcg chyba za wolno spada..:-(
7 sierpnia robiłam i było 46,8 a dzisiaj 11,4..myślałam, że dzisiaj już będzie 0..
do tego w środę dostałam chyba okres fakt że krwawienie bardzooo skąpe :( nie wiem co o tym myśleć..

Kwiatuszek, juz to zdążyłam wynaleźć, chodzi o bobo safe albo papierek lakmusowy. I ze niby się zabarwiaja jak ph jest powyżej 5.0. Ale moje siuski w ciąży wiecznie maja powyżej 5.0, wiec łatwo o fałszywy alarm... Wcześniej nie miałam problemu z nietrzymaniem, pojawił się jak brzuch się zrobił wiekszy. No i głównie właśnie jak się śmieje, coś robię fizycznie, kaszle albo kocham -najgorzej przy kichaniu. Czytałam, ze dużo kobiet ma z tym kłopot. Chyba musi to mieć związek z naciskiem macicy, bo na leżąco tylko przy kichaniu się zdarza. No i myślę, de jednak nie płyn, bo majtusie nie mokna na wysokości ujścia pochwy, tylko wyżej. Ale wiecie, ze człowiek się za dużo na żyta i potem się nieracjonalnie zastanawia...

Katherinne też czytalam o tych paskach do testowania.

Dziewczyny ja mam nietypowe moze pytanie,bo zaskoczylo mnie coś,że przy doborze osmetykow do twarzy też trzeba wiać pod uwage,że jest ie w ciazy.
do tej pory używalam korektora do twarzy z Oriflame z olejkiem rozmarynowym i zieloną herbatą,ale wyczytałam,że kobiety w ciazy nie powinny min tego skladnika miec w kosmetykach,bo szkodzi.Ja kurde nic nie wiedzialam.I teraz pytanie jakie mam stosować kosmetyki,znacie jakies ktore nie sa na bazie olejkow roslinnych.Kurde teraz mnie wysypalo a ja nic a nic nie mam jakzakorektorować.Jakie są bezpieczne kosmetyki?

Nisiao, podejrzewam, ze te kosmetyki to mogłyby zaszkodzić gdybyś się codziennie w nich kapala, nie ma co popadać w paranoje, ile tego na buzie nakładasz? I chyba nie jesz na śniadanie, prawda? ;) Choć mowie to ja, która z kosmetyków to używa mydła biały jeleń, organicznego szamponu i odzywki, organicznego kremu do buzi (ale nie latem, bo nie potrzebuje) i tuszu do rzęs ;) a i to teraz rzadziej, bo alergia dokucza też w oczy i jak zatre mimochodem takie oko wytuszowane to.mam armageddon. No, teraz jeszcze używam kremu na brzuch z Rossman a, bo miał najmniej sztuczny skład. Pelen makijaż zdarza mi się jakieś 2-3 razy do roku, głównie zima. I po kilku godzinach mam czerwone oczy :( a cera gorsza przez kilka dni.

P.S. W ramach testu dziś biegam profilaktycznie siusiu co chwila, żeby nie dać się pęcherzowi napełnić. I sucho. Ale też jeszcze mnie na kichanie nie naszło.

Ostatnia edycja:
Edytka szkoda samochodu.

Asta ciesze sie,że wyszlas. Mam nadzieje,ze uda Ci sie dotrwac do terminu. A co do moich boli to mam skolioze wiec pewnie to przez to.

Nisiao na kosmetykach się nie znam,ale na pryszcze dobry jest sudocrem.

My dzisiaj byliśmy nad jeziorem. Ala padla o 18,mam nadzieje,ze bedzie spala do rana. Zawsze to wieczór wolny. Opaliłam się troszke,zawsze to troche kolorku.

reklama
Ja sie z wkladkami higienicznymi nie rozstaje od dawien dawna! A teraz to juz w ogole. Sluzu wiecej, a i kaszlniecie samo sprawia, ze popuszczam niestety:baffled:

Do góry