reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

dzien dobry.

jestem nie przytomna..Ala od wczoraj wieczorem przechodzi sama siebie...wciaz popłakuje,marudzi,podraczkwywuje do mojej nogi i staje na kolanach zeby ja brac na rece,jak juz to robie to wygina sie,placze,bo jej nie wygodnie.sama nie wie czego chce...idzie jej dwójka u góry i juz wymiekam...:no:.

edytko mam pytanie odnosnie enpr.zalozylam konto,zapisuje wszystko,ale tempki nie mierze.niee mam takiej mozliwosci nawet,za czesto wstaje,a nad ranem to juz wogole:baffled:...tam w obserwacjach trzeba zaznaczac dni płodne,nie płodne...a skad mam wiedziec kiedy mam plodne,a kiedy nie??? moze to glupie,ale nie wiem.. wstawilam wykres w sygnaturke zebyscie mogły mi pomagac:tak:.plenitude widze,ze mialas wczoraj urodzinki.wszystkiego najlepszego,spelnienia marzen,zdrowej córeczki,ktora da ci wiele szczescia i kolejnego bobaska do parki.:-).gatto witaj na cpp.dawno tu nie zagladalas.jak mała Christina?

Ostatnia edycja:
reklama
Gatto hej tak to ja :) aktualnie od 3 m-cy jestem na zwolnieniu:) lekarskim boje sie pracowac...brzuszek rosnie dziekuje za to kazdego dnia czuje jakies delikatnie smyranie a teraz mam we wtorek kontrolne usg zeby sprwadzic jak sie dzidzia ma :)czekam na ten dzien :) mam nadzieje ze uda sie tym razem....leki biore zastrzyki tez robie :)musi byc dobrze :)

Lilus wielkie, wielkie gratulacje :) teraz to juz na spokojnie mozesz imię dla coreczki wybierac :)

Pleni, nie ma Cie i niema, czyzbys jednak rodziła? :-)

A my szczęśliwie dojechalismy do Różana :tak:
Siedzę sobie wlasnie na tarasie, w sloncu i delektuje sie lasem i cisza :tak:

powiem Wam że już jestem zdezorientowana:p w 14 tyg gin powiedział ze widzi chłopca ale nie na 100% bo wiadomo ze bylo wczesnie, ja sie juz nastawiłam na synka hehe mąż się cieszy jak szalony bo od początku chciał córkę. Dla mnie najważniejsze żeby dzieciątko było zdrowe:) W środę się pewnie potwierdzi :) bardziej ufam mojemu ginowi niż jakiemuś przypadkowemu. Zobaczymy:) tylko boję się czy te usg drugie już w ciągu tygodnia mu nie zaszkodzi....

joaro dziękuję:)
kat gratki skończonego 14 tyg.
loi różan to piękne, spokojne okolice. Miłego odpoczynku Wam życzymy:) imię dla córy już dawno wybrane przez męża:) będzie Oliwka
lena tym razem musi się udać , jesteśmy prawie na tym samym etapie ciąży:) na kiedy masz termin? ja na 31 grudnia/ 1 stycznia:)

Ostatnia edycja:
liluś nie zaszkodzi, ja miałam badania usg nawet kilka razy w tygodniu, bywało, że we wtorek, potem środę. nic nie zaszkodzi, nie masz się czego obawiać.

karolineczka nie czekaj na własna owulację, możesz ją mieć raz do roku, szukaj konkretnego gina, ja porzuciłam kilku po drodze którzy na ślepo dawali mi leki na wywołanie owulacji i nie sprawdzali czy była.. potem dorwałam gina na nfz i chodząc do niego na monitoringi co miesiąc zaszłam dwa razy w ciążę na lekach wywołujących owulację (metformax + clostilbegyt + pregnyl na pęknięcie pęcherzyka) i podtrzymanie dupchaston - zresztą duphaston przyspieszał mi @ - inaczej była co 3 miesiące.. nie czekaj, szukaj dobrego lekarza lub nawet kliniki niepłodności jeśli mieszkasz w dużym mieście.

dzięki dziewczyny za życzonka, mam po prostu więcej na głowie, jeszcze remont, jakieś pierdółki które trzeba dokupić, walizkę spakowałam w piątek, we wtorek u gina dogadamy szczegóły porodu.

Ostatnia edycja:
Karola wpadam tylko sporadycznie, glownie czytajac :) U nas wszystko dobrze:tak:na szczescie, Cristina tez robi progresy:tak::tak:

Lena jestem pewna, ze sie uda i dobrze, ze poszlas na zwolnienie:tak: grzeczna dziewczynka!!:-D

Pleni kurde ty juz na wylocie!! wow!

Te bóle to ja nie mam moznych bardzo,ale od czwartku takie jak na @ na poczatku byly takie co jakiś czas a wczoraj i dzis takie okresowe i teraz czuje że dlugo sie utrzymują i nie tylko podbrzuse ale odczuwam takie od spodu jakby od wejscia macicy.
Czasami zakule w pachwinach ale to odbieram że pewnie wiazadla sie rozciagają.
bol nie ejst mocny,że sie zwijam jest do wytrzymania,ale jakos sie niepokoje

Ostatnia edycja:
Liluś no to jednak nie wiadomo czy chłopak czy dziewczyna, ale najważniejsze że zdrowe :-) drugie usg nie zaszkodzi, więc spokojnie

karola przeczytaj sobie to co tu jest https://rodzina-naturalnie.pl/www/index.php/instrukcja mam nadzieję że wtedy coś ci się rozjaśni, bo nie jestem w stanie wszystkiego tu opisać, tak jak wspominałam są w księgarniach normalne książki z płytami cd do nauki NPR, fajnie że masz wykres w sygnaturce, narazie nie zaznaczaj czy to są płodne czy nie, później będziesz mogła sobie to zaznaczać jak bardziej poznasz swój cykl

katherinne gratulacje 14 :-)

pozdrowienia dla wszystkich, ja o sobie nie mam co pisać, pracuję, pracuję i jeszcze raz pracuję ;-);-)

reklama
Plenitude rzeczywiście ten czas zleciał,nam się to tak wydaje,może w Twoim odczuciu jest inaczej.Jak się czujesz wiedząc że to tak blisko.Teraz jak piszesz masz więcej zajęc,tu remont tu co innego,więc już minie szybko.Na kiedy termin?

Do góry