reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Oliwka to wnet mi zje wszystko co jest w domu:-D dzisiaj rano wyszłam do kuchni tylko po kalafiorek dla niej a ona wpiernicza poduszkę:-D ooo:
DSC09577.jpg
A tu jak już się kapnęła że na nią patrzę:tak:
DSC09576.jpg
Agnieszkaala czasami M daje mi popalić... Ale z drugiej strony nie dziwie mu się, pracuję 20 godzin na dobę, nie ma kiedy odpocząć a ja zawsze coś wymyślam. Ale cieszę się że mamy Oliwkę i dla niej wytrzymam wszystko:tak:

Załączniki

• DSC09577.jpg
    DSC09577.jpg
    14,8 KB · Wyświetleń: 64
  • DSC09576.jpg
    DSC09576.jpg
    12,7 KB · Wyświetleń: 63
reklama
Witam dziewczynki, wreszcie sie zebralam i postanowilam wziasc sie za tylek i napisac , podczytuje Was i watek " starania po straconej ciazy" w zasadzie od paru miesiecy ach....wiec juz troche Was znam, bylyscie przy mnie w ciezkich chwilach...no ale Wy jeszcze mnie nie znacie. No wiec....mam juz prawie doroslego syna , jestem po dwoch poronieniach ....no i mieszkam bardzo daleko...
zrobilam test 13.07 i ukazaly sie II krechy !!!!!!!!!! :-):-D

Tym razem juz bym zaklepala ten marcowy termin naprawde prosze....

3 majcie za mnie i posylajcie dobre fluidki....Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko ))

witajcie kochane.

kasiu ogromne gratulacje.wreszcie doczekaliscie sie swojej ksiezniczki.niech rosnie zdrowo.ja tez walczylam z nadmiarem pokarmu,mialam go duzo,a mala nie karmilam przez nietolerancje laktozy.bylo ciezko,ale dalo sie rade.jak ze wszystkim.kwiatuszku ja nie w temacie.co sie dzieje?? agnieszkaala to sa wlasnie uroki ciazy.ty mozesz sobie porownac z poprzednia i wiesz,ze teraz czujesz sie gorzej...ale tyle walczylas o ta ciaze,ze dasz rade.pleni co u was? jak remont? ozila witaj.swiatelko dla aniokow **...znasz przyczyne poprzednich ##???? ojjj naprawde piszesz do nas z daleka...małgonia to do dzieła:-D:-).

u nas kolejny deszczowy i zimny dzien...co za pogoda.niby od jutra ma byc ladnie.ciekawe.u nas ogolnie dobrze.mala nie ma juz problemow z katarkiem,teraz walka z zebami.dwojka sie wyzyna i jest roznie...ale idzie sie przyzwyczaic.maz zaczał pomagac w domu wiec jest nieco lepiej...mniej awantur.ogolnie mam hopla na punkcie czystosci.odkad urodzila sie Ala to juz wogole...poprostu musi byc czysto i juz.podloge zmiatam codziennie,myje rowniez.to jest moj konik z racji tego,ze mala bawi sie na niej.ogolnie jest przekochana.kocham ja strasznie.jest wesołym dzieckiem,taka śmiszka.ostatnio zakładalam jej swoje okulary przeciwsłoneczne-miala mega ubaw.zycze wam takich pociech,bo dzieki nim kazdy dzien mimo,ze jest do siebie podobny to jest inny...

a oto Alicja w pikularkach:-)

20130710345.jpg

12072013348.jpg

Załączniki

• 20130710345.jpg
    20130710345.jpg
    25,1 KB · Wyświetleń: 27
  • 12072013348.jpg
    12072013348.jpg
    18,5 KB · Wyświetleń: 29
Ostatnia edycja:
Karola, slodka ta Twoja coreczka:-)

przyczyna podobno :wiek 38, niektore jajeczka sa z problemami, wiec juz tak latwo nie jest ; oraz prawdopodobnie ostatnio specjalista stwiedzil, ze moze tez byc przyczyna z cyrkulacja, wiec ta ciaze pierwszy raz jestem na malej dawce aspirin EC100 na rozcienczenie krwi -druga ich opcja, poza tym podobno zdrowa jak dzwon, badania swietne, problemow z hormonami nie ma, w ciaze zachodze bez problemow, syn wazyl 4250 i mial 60 cm w 40 tyg. urodzony , ( troche minelo, ale podobno to tez sie liczy), wiec 3 mam sie tego- mam nadzieje, ze bedzie dobrze:-)

kasiu gratuluje - coreczka sliczna:-)

melodyjko i ni_kusia zapalam
[*] - bedzie dobrze:-)))
tutaj mowia, ze po samoistnym mozna w zasadzie od razu, bo jezeli organizm nieprzygotowany, to niezaskoczy, lub poczekac do pierwszej@ , po szpitalu GP powiedzial mi , ze najlepiej 2-3 mies, lekarz specjalista w szpitalu po dwoch pelnych cyklach, czyli juz na trzeci miesiac mozna sie starac....duzo mam naokolo siebie w nawet w pracy przykladow, ze maja racje, pod warunkiem, ze nie ma jakis wiekszych problemow.

wszystkie ciazowowki i wszystkie probujace zafasolkowac
3 majcie sie dzielnie:-)

Ostatnia edycja:
katherinne to drganie może być spowodowaniem brakiem magnezu. Mnie łapały skurcze łydek i rąk(np. od trzymania szczoteczki do zębów) i od dwóch tygodni piję 2x dziennie po 2 tabletki magnezu z wit B6 i się już prawie nie pojawiają skurcze. W pierwszej ciąży jakoś tak w 6 miesiącu jak byłam to mi się ręce zaczęły trząść jakbym miała parkinsona i wtedy też magnez pomógł.

Kasiu Basia cudowna :) duzo radosci i zdrowka.
Onemoretime jak po wizycie?

Tymonek na szczescie ma tylko potowki, nic groznego ani dla niego, ani dla mnie.

Ja tez dzis po wizycie, krzywa cukrowa ok -na czczo 88, po obciazeniu 112. Przez te 3 tyg przytyłam 1,5kg i waze ok 57 kg. Hania ładnie rośnie, szyjka ponoć ok, nie mierzona tylko "macana" :)
Seks dozwolony, prowadzenie auta tez.
Za to przeciw komarom tylko naturalne srodki, mam sie nie pryskac chemią. Pić herbatke z pokrzywy, wcinać zurawine i cieszyć się :)

reklama
Loi super, że same dobre wieści po wizycie :)
malgonia trzymam kciuki, trzymaj za mnie :)
ozila gratulacje!

Dziewczynki chyba mocno trzymałyście kciuki, bo po dzisiejszym usg mam napisane tak:
...prawy jajnik ze śladem pękniętego pęcherzyka, w zatoce douglasa niewielka ilość wolnego płynu...
Czyli owulacja była :-)

Wraz z mężem daliśmy z siebie wszystko w ostatnie dni, czy coś z tego będzie to się okaże, tylko kciuków nie puszczajcie proszę ;-)

Do góry