reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziękuję dziewczyny:happy: właśnie wróciłam z angielskiego. Od tamtej pory kilka plamek/zabrudzeń...
Pleni, ja biorę tylko jedną tabletkę dziennie... właśnie wzięłam (codziennie ok.17:00)... a co oni mogą na tym etapie ciąży na IP? mogą coś poradzić?
Jak myślisz o której mogę kolejną wziąć wg Ciebie?

reklama
Jedna to malutko, faktycznie. Ja od 6 tygodni katuje się dwa razy dziennie dwoma tabletkami luteiny podjezykowo i wiem, ze jeszcze kilka tygodni przede mną :( Na IP mogą spróbować zorientować się, skąd to leci. I podpowiedzieć, jak zwiększyć dawkowanie.

Pleni, dziękuję :)
Pasma śluzu dość liczne.
Ponoć mam coś w nerkach, jakieś kamyczki, ale nic z czym trzeba by walczyć. Wiedziałam o tym już przed ciązą.

katherine, wczoraj były 2 kropelki krwi a dzisiaj plamienia to raczej brązowe zabrudzenia...niestety... z tego co dzięki Wam się dowiedziałam żywa krew jest lepsza niż zabrudzenia.....ehhh.... chyba faktycznie na IP pojadę a mam w sumie rzut beretem... tylko się boję ich grzebania we mnie....

loi to może być od tego, ja też mam 3 kamyki ok 3 mm:confused2: ale lekarz powiedział mi, że tym zajmiemy się po urodzeniu małej :happy:

onemoretime mogą zobaczyć czy nie ma krwiaczka, czy coś się nie odkleja, zalecić coś dodatkowo np. lutkę, a dupka możesz zwiększyć i brać 2x2 nawet, ale lepiej podejrzeć co tam się dzieje, rozważ więc IP, nikt Cię stamtąd nie wygoni, a masz już dwa poronienia za sobą i masz prawo panikować.

Pleni, jeszcze raz wielkie dziękuję :) jak zwykle jesteś niezastąpiona. I też dzięki Twoim radom zakwasiłam moczyk, z 6,5 zeszło do 5,5 :)

Onemoretime,
tez jezdzilam wiele razy z plamieniami w tej ciąży na IP, teraz szczęśliwie jestem na takim a nie innym etapie i myślę juz o szczesliwym porodzie :)
Ja tylko znowu slyszalam, ze lepiej jak jest brudzenie, a nie zywa krew, sama juz nie wiem. Lepiej to chyba po prostu sprawdzic u lekarza :)

Onemoretime, daj zaraz znać, jak wrócisz!! jesteśmy z Tobą!!!

Ostatnia edycja:
OneMoreTime &&&&&&&&&&&&&&&&&& To 4 tydzień, czyli w terminie @ plamienie, może tak być. Wiem, że się boisz, jak sprawdzi lekarz uspokoisz się. Jeszcze raz &&&&&&&&&&&&& Już żadnych niemiłych niespodzianek.

reklama
Jednym słowem PORAŻKA:-:)no:
Położna na dyżurce poinformowała mnie, że źle trafiłam, bo obchód właśnie i będę musiała trochę poczekać. Jak już jej powiedziałam o co chodzi, to stwierdziła,że to bardzo wcześnie 3 tydzień...poprawiłam ją, że czwarty skończony...że nie ma sensu usg robić, żeby nie zaszkodzić jeszcze...zadzwoniła do lekarza i zapytała do jakiej dawki mogę dupka zwiększyć, to powiedziano jej, że do 2 tabletek dziennie.... kazała mi myśleć pozytywnie i dużo odpoczywać...:confused2: aha, i powiedziała jeszcze, żebym w poniedziałek zrobiła betę i później znowu, zeby sprawdzić, czy ciąża się dobrze rozwija....
to, to ja i bez niej wiedziałam.... wzięłam drugą tabletkę.
Póki co plamienie jest takie samo cały czas, więc jeśli się nie rozkręci to faktycznie pójdę w poniedziałek tą betkę zrobić. Jakoś się tak znieczuliłam na tą sytuację, chociaż jak weszłam po raz kolejny na tą izbę przyjęć w tym samym celu to łezka poleciała...:-( no nic, czekam na rozwój wydarzeń.

Do góry