reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Malgonia, ja poszłam betę badać jakieś 8-9 dni po owulce, czyli przyjmując, że @ jest 14 dni po owulce, to jakieś 5-6 dni przed spodziewanym okresem. I wyszło mi wtedy coś w granicach 11.

reklama
Dzięki Katherinne, czyli u mnie jeszcze jest nadzieja. Ja w 7 dniu po owulce miałam bete ujemną (na wyniku <2,00 a nie jak wcześniej pisałam , boźle przeczytałam <0,02). Więc czekam ...

Małgonia ja tam kciuków nie puszczam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Katherinne
wysłałam Ci prv.

Ja mam 29 dc i pewnie @ przylezie na dniach. Zwykle mam cykle 28 - 31. Piersi bolą, podbrzusze się odzywa. Raczej nie zdążę zatestować, choć jakiś cień nadziei jest, ale biorąc pod uwagę nie trafione terminy starań (owu przesunęła się z 17 na 19 dc) to raczej szanse bardzo marne.

mamusia synka ja mam taki wózek po synku

Wózek dziecięcy CAPRI 2x2 + fotel + pompa (3342918372) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

i jeśli nie będziesz go musiała wynosić po schodach, ani zbyt często wozić w aucie(trzeba dwa kółka ściągnąć) to śmiało mogę polecić, u mnie się sprawdził, ale ja mieszkam w domu i nie musiałam go nigdy wynosić, dobrze się nim jeździ po krzywych chodnikach i dziurach, cena nie jest wysoka, jak dla mnie to niewiele się różnią od taco (siostra miała), jedyny minus to jak obróci się rączkę tak, żeby dziecko jechało przodem do jazdy to się ciężko skręca, przez resory, ale mają też modele bez, teraz bym taki kupiła.

czesc

Neta kciuki trzymam za Ciebie, żeby nie przylazła @, bólem brzucha się nie przejmuj mnie tak nawalała ze na 100% byłam pewna ze to @ będzie a nie 2 kreseczki :-)

Pleni świetny ten laret :-) zresztą wszystkie 3 świetne i cena znośna :-)jeszcze quinny speedi mi się podoba i tez ma dobra cene :-)

Juchu no właśnie rzecz w tym, ze chciałam wózek lekki, zebym go zmieściła do bagażnika bez zdejmowania kołlek( 3 dni temu pisałam do katherinne ze właśnie taki miałam ten wózek dla synka ze trzeba było kolka zdejmować :no:) chcę cos lekkiego i niedużego :-)

Spadam do pracy!miłego dnia!

jeeeju, jak to strasznie nie moja godzina wstawania :/ Zbieram się i idę niedługo na wizytę u alergologa, trzymajcie kciuki, żeby tym razem lekarz był sensowny.

Edit: właśnie wyszłam od lekarza. Strasznie się pani doktor zdenerwowała jak się dowiedziała, ze pan doktor kazał mo odstawić leki. Zmieniła mi na bezpieczniejsze, dala zaświadczenie do rodzinnego, żeby mógł mi wypisywać leki, dziwi się, ze nikt jeszcze nie wymyślił w międzyczasie, żeby ki to zmienić. Ale powiedziała, ze mam się nie martwic, nie wierzy, żebym zaszkodziła maluchowi.

Ostatnia edycja:
agnieszkaala gratuluję Pani mgr:)))

karola super wieści, że M chce Was zabrać ze sobą do UK:) my też się wybieramy i mamy nadzieję na lepsze życie

one more time
moj M chce żeby mały nazywał się tak jak poprzedni stracony maluszek: Krystianek, a ja na początku też tak chciałam, ale teraz wolałabym, żeby miał na drugie Krystian a na pierwsze Aleksander albo Bartosz.

pleni
3mam kciuki, żeby mała wytrzymała jeszcze te 5 tyg.

Edytka
3mam kciuki za obronę:)powodzenia!

3mam nieustannie kciukaski za wszystkie staraczki:) i za udane wizyty ciężarówek:)

Dla nowych aniołkowych mam: dużo sił...

A teraz o sobie:)
Wkroczyliśmy już w II trymestr. Mąż chodzi ze mną na wizyty i jak gin powiedział, że maleństwo zdrowe to aż łza mu się zakręciła w oku. Głaszcze i całuje brzuszek. Teraz czuję się bezpiecznie i czuję, że w końcu mogę na niego liczyć. Postanowiliśmy też że po obronie przenosimy się z Wawy do naszej miejscowości rodzinnej i Mąż będzie musiał poszukać nowej pracy a po porodzie po okolo 3 mies. pierwszy wyjedzie do UK, a potem po znalezieniu pracy i mieszkania nas zabiera:) Cieszę się bardzo, ponieważ już mieszkaliśmy w UK przed studiami i tam jest inne życie.
A oto nasze maleństwo
IMAG0019.jpgIMAG0022.jpg

Załączniki

• IMAG0019.jpg
    IMAG0019.jpg
    18,1 KB · Wyświetleń: 39
  • IMAG0022.jpg
    IMAG0022.jpg
    15,5 KB · Wyświetleń: 35
Katherinne - nareszcie masz zmienione leki no to teraz już chyba jesteś spokojniejsza co ?
Liluś- kochana super fotki , zazdraszczam oczywiście tak pozytywnie :) , ja jeszcze sobie poczekam na takie widoki , cieszę się ,że wszystko jest ok bardzo podnoszą na duchu takie super wieści ;)

a ja miałam pobudkę o 5:45 przyjechała kuzynka po nocce bo chce kupić u nas w mieście książki dla dzieciaków i teraz śpi mam ją obudzić o 12 i pójdziemy na miasto.
Pozdrawiam wszystkie serdecznie :)

reklama
liluś gratulacje

mamusia synka jeśli szukasz lekkiego wózka to tako odpada, to ciężki wózek. ale z tego co wiem są leciutkie wózki, ja za wózkami chodziłam już od 22-24 tc żeby zorientować się i wybrać coś sensownego.

Do góry