reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Magda- zrób test, to może być TO Jak masz możliwość to najlepiej betę.
A ja dzisiaj przy okazji innych badań zrobilam betę i niestety ujemna. Jeszcze jest cień szansy że za wcześnie, to gdzieś tydzień po owulce. Gin mówił że już coś powinno wyjść. Mam strasznego doła i smutno mi. Znów czekanie do następnego miesiąca. No ale cuda się zdarzają! Pamiętacie jak mi nagle w grudniu w ostatniej ciąży przy drugim usg pojawił się drugi pęcherzyka z serduszkiem? Albo jak mi beta spadła a po trzech dniach super urosła? Może teraz też cosik się wykluje jeszcze...

Ostatnia edycja:
Joaro - dzięki kochana , no muszę do tego podchodzić z rozwagą za dużo choróbsk mnie trzyma żebym mogła tak na spontanie powiedzieć ot staram się , muszę się jeszcze dobrze przygotować psychicznie ,żebym nie panikowała jak mnie coś np zaboli w ciąży już no i muszę mieć pod kontrolą tsh w sierpniu będzie wizyta i wyniki tsh zrobię , cholesterolu i morfologii.No i do tego ta tokso , cyto i poziom cukru.
Agnieszkaala- gratulacje pani mgr :D
Ruda- witaj , pisz częściej , trzymam kciuki abyś podjęła słuszną i jak najlepszą dla Ciebie decyzję ;) Jesteśmy z Tobą .
Prija- super ,że się odezwałaś a fe paskudna żółtaczko nie wracaj , trzymam kciuki abyś szybko doszła do siebie&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&ucałuj maleństwo od e ciotki :*
Loma - no widzisz strach ma wielkie oczy ,ale wszystko jest ok i trzymam mocno kciuki aby nadal było , gratuluję :)

a ja wypijam kawkę ścielę łóżko (bo jeszcze nie zaścieliłam :zawstydzona/y:) i biorę się za obiadek .

Małgonia, jak to drugi pęcherzyk z serduszkiem? Może jednak coś będzie. Ale problemem z takim wczesnym sprawdzaniem jest to, że jak się człowiek za wcześnie dowie, że nie wyszło, to potem czekanie na okres się okrutnie dłuży. Jak się dowie w dniu okresu, bo okres przyjdzie, to w zasadzie już zaczął się nowy cykl i nowa nadzieja.

Magda, daj znać, co Ci wyszło.

No Katherine, to było w poprzedniej ciąży niestety wiadomo jak zakończonej. Ale naprawdę pojawił się drugi pęcherzyk żółtkowy, czyli ciaza jednojajowa bliźniacza. byłam na pierwszym usg i był jeden bez zarodka, wtedy spadła mi beta, myślałam że koniec. Po 3 dniach powtórzylam bete żeby mieć potwierdzenie że to koniec a tu wzrosła z 8000 do 15000! Pierwszy cud. Po tygodniu miałam kontrolę usg i pojawił się drugi pęcherzyk z bijacym serduszkiem. Dla mnie to był cud przecież widziałam tydzień przed tylko jeden. Sam doktor był zdziwiony. To był wymodlony cud, potem zwiatpilam jak donosze ciążę blizniacza jak dam sobie radę i Bozia zabrała co dała.

Ostatnia edycja:
Ja gdzieś po cichu cały czas mam nadzieję, że bije we mnie też drugie serduszko, skoro były dwa pęcherzyki i coś się na początku działo w kierunku bliźniaków. Ale nie wiem, skąd ta nadzieja. Przecież już 10 tygodni za mną. Niemożliwe, żeby do tej pory drugiego serduszka nie znaleźli.

loma witaj. Super że wszystko ok.&&&&&&&&&&&&& za dalsze dobre wiesci
katherine a kto do tej pory wypisywał ci recepty?Nie możesz iśc do tego samego?
asta w Poznaniu przyjmuje prywatnie świetny ortopeda prof.Czubak,normalnie pracuje w Otwocku,ale pochodzi z Poznania.Nie wiem czy zna się akurat na łamliwości kości,ale wiem że jest ogromnym autorytetem w dziedzinie ortopedii (zwłaszcza bioder).Gdybyś była zainteresowana to pisz na priv
agnieszkaala i było się stresować?;-) Gratulacje:-)
onemoretime no popatrz-lekarz jasnowidz!! to i tacy są:szok::szok::wściekła/y:
magdalena1607 jak test? gratulować już?;-)
kobietko ale ci zazdroszczę...Ja ostatnio kiepsko sypiam i takie leniuchowanie do 11 baaaaaardzo by mi się przydało....Niestety muszę zrywać się już o 7:-(

reklama
Agnieszkaala - gratuluję!

Eska - przykro mi z powodu Twoich strat, zapalam światełka dla Twoich Aniołków
[*]
[*]. u mnie udało się dopiero za trzecim razem z tym że poronienia miałam na wczesnym etapie i staranka prawie od razu. nie wiem jaka jest sytuacja przy porodzie przedwczesnym, którego z całego serca Ci współczuję.

Loma - gratuluję! nawet nie wiesz jak się cieszę, zwłaszcza że w ciąży z Martą miałam bardzo podobną sytuację - beta tragiczna, już nawet nie pamiętam czy przyrost był 20% czy nawet mniej i na wizytę szłam jak na ścięcie. jak zobaczyliśmy serduszko to aż lekarz się zdziwił a za kiepską betę był odpowiedzialny krwiak. odpoczywaj dużo i już się nie stresuj. życzę nudnych 9 miesięcy!!!

Magdalena - na test może być jeszcze za wcześnie, ale może beta by coś pokazała? trzymam kciuki za II

Hop hop - Kłaczek? Angel? Elka? Myszka? Martussia? Gosiulek? Emalia? Hona? Aniii? Majra? że o Anulce nie wspomnę...

Do góry