reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Pleni, ani się nie obejrzysz a Twoja córeczka będzie z Wami :tak: :-) co to jest 1,5 miesiąca…

Agnieszkaala, gratuluję Pani Magister :-)

Loma,
[*] dla Twojej kruszynki i trzymam kciuki za wizytę &&&&&&&&&&&&
Katherine, współczuję przebojów z lekarzami… sama mam nie małe doświadczenie… jeden rodzinny np. na mega opuchnięte nogi, OB powyżej 30, gdy normalnie chyba 15 nie powinno przekroczyć a on mi mówi, że pewnie przed @ mi nogi spuchły i odesłał do domu . Poszłam prywatnie i od razu skierowanie do szpitala. Wtedy wyszło,że mam kłębuszkowe zapalenie nerek. Ostatnio robiąc badania w związku z #, ‘lekarz’ spojrzał na mnie i stwierdził,że nie jestem chora. Dlaczego? Nie bo nie!!!

MASAKRA:wściekła/y:!!! Ale trzeba szukać, mam nadzieję,że znajdziesz jakiegoś normalnego i kompetentnego &&&

Edyta, więc przyszły czwartek dla nas obu będzie ważny: ja testuję, Ty się bronisz:tak: W takim razie jeszcze juchu zostaje z pracą...?

Mamusiasynka, zdrówka &&&&&&&

Cześc dziewczynki czy jest tu jakaś mamusia której udało się dopiero za 3, 4 razem ??? i jak długo czekałyście na zajście w ciąże po porodzie przedwczesnym???

plenitude kopalnio wiedzy :) cieszę się z kolejnych pozytywnych informacji. Patrzę na ten suwak i oczom nie wierzę ! Przecież to już zaraz i spotkasz się z Zojką!

mamusia synka
gratulacje, trzymam kciuki za łodziankę :)

nisiao za Ciebie też trzymam, dajesz nadzieję tym dziewczynkom co im test w terminie nie wyszedł :)

katherinne strasznie źle mi się czyta to co piszesz o wizytach, może poszukaj w necie (znanylekarz itp) o kimś kto wart uwagi i pójdź, zapłać i nie będziesz się martwić, albo jakieś forum dla astmatyków. Ta niewiedza lekarzy mnie przeraża ...

kobietko super, że masz to wszystko zaplanowane i podchodzisz do starań z taką rozwagą ! trzymam kciukasy za staranka :)

Loma, trzymam kciuki.

Wszystkim dziewczynom, które czytam tu codziennie współczuję małych aniołków, życzę owocnych starań i nudnych miesięcy ciąży - bez problemów :)

u mnie w końcu po wywołaniu pojawił się okres. Dzwoniłam do cioci gin i powiedziała, że ta endo-gin nagadała mi bzdur i że monitoring mogę normalnie zrobić w ramach luxmed (NFZ chyba też?). Jestem umówiona na przyszły piątek po skierowania. Myślę, że poszukam też gin (jeśli się nie uda tu) na CLO. Dopiero jeśli to nie pomoże to pójdę do poradni. Jestem w szoku, że tak robią ludziom pod górkę, żeby tylko kasę zbić. A może tylko w Łodzi tak jest?
Nigdy nie miałam monitoringu - od razu mnie wysyłają do poradni niepłodności.

Dziękuję Wam za wsparcie. Widziałam serduszko mojego Maleństwa na usg! Tak bardzo się cieszę. Lekarz po zobaczeniu wyników bety miał mizerną minę, ale po zrobieniu usg uśmiech pojawił się na jego twarzy. Przepisał mi luteinę w bardzo dużych dawkach na podtrzymanie oraz dał L4 na 3 tygodnie. Mam bardzo dużo wypoczywać i nie stresować się. Kolejna wizyta za dwa tygodnie. Musi być dobrze, wierzę w to!

lLoma!!!!! To faaaaantastycznie!!!!! Bardzo się cieszę :) Czy masz jeszcze powtórzyć te betę? Może to był po prostu błąd laboratorium?

Loma wspaniałe wieści :-):-) bardzo się cieszę że nawet mimo kiepskiej bety może być dobrze, teraz odpoczywaj tak jak ci kazał lekarz, najlepiej jakbyś jak najwięcej leżała :tak:

onemoretime no to mamy w czwartek wielki dzień, będę trzymać kciuki za twój test a ty za mnie na obronie :tak:

eska witaj, są tu takie :-) zapalam światełko dla twoich aniołków (*)(*) a kiedy można zajść w ciążę po takim porodzie to nie wiem, myślę że powinnaś się zapytać swojego lekarza przy następnej kontroli, lekarz powinien ocenić stan twojej macicy i ogólnego zdrowia i dać ci zielone światło albo kazać czekać jakiś czas... a znasz przyczynę twoich poronień czy będziesz jeszcze robić jakieś dodatkowe badania?

Czesc dwiewczyny :)

Kope lat, podczytuje was od czasu do czasu ale nie mam nawet kiedy napisac.

Staranka narazie ni jak ostatni test robilam 27 maja ale jednak 1/06 dostalam @ .

Dzisiaj natomiast nie wiem czy to to ale wymiotuje jak glupia i jadlam kanapki z pasztetem i cukrem i byly pycha :/

Nie wiem czy czekac z testem az do nastepnej oczekiwanej daty @ czy zrobic juz.

Co radzicie ?

reklama
Magdalena, to zależy od Ciebie. Niby mówi się, żeby czekać do terminu @, ale robienie testów wcześniej nie boli (no, chyba, ze po kieszeni) wiec ja z tych absolutnie niepoprawnych, co testują co piec minut. O pierwszej ciąży wiedziałam na 4 dni przed terminem z testu, o drugiej jeszcze wzesniej, prawie tydzień przed terminem, bo poszłam na badanie krwi ;)

Do góry