reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Czuję się cała w strachu przed tą wizytą.Nie potrafiłam zasnąć,zrobiło mi się zimno na wieczór i zastanawiałam się,czy to nie zły znak,zawsze było mi ciepło.
Tak się boję tej wizyty,że nie potrafię się uspokoić ....ŁZY napływają mi do oczu,natrętne złe myśli przewijają się przez głowę.Boję się,to jest silniejsze.Proszę Was o kciuki za wizytę.Mam ją o godzinie 13tej.
Tak dawno nie widziałam kruszynki,4 tygodnie temu.
Juchu no to jeżli to będzie się powtarzać,trzeba z tym iść do lekarza.No a dziś już lepiej?

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć Kochane, długo mnie tu nie było :) W każdym razie wczoraj byłam u lekarza, bo miałam bardzo silny ból brzucha od 2 dni. Wszystko jest w porządku, szyjka długa i zamknięta, dziecię zdrowe i... na 90% jest dziewczynką!!!! Mam nadzieję, że już się nie zmieni, bo wg usg jest tydzień do przodu, więc może to już prognoza na zawsze. Marzyłam o małej Zośce i spełnia się :)

Magda to już 15 tydzień, jak ten czas leci, dopiero co zaszłaś... bardzo się cieszę że twoje marzenia się spełniają, w końcu na każdego przyjdzie pora :tak::-):-):-) niech Zośka sobie grzecznie siedzi u mamy i rośnie :-)

miłego dnia życzę, oby był lepszy niż wczorajszy, chociaż u mnie znowu pada deszcz...

nisio, kwiatuszek trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&

Edyta wg terminu porodu to jeszcze tydzień do przodu :) Na początku czas leciał wolno, ale teraz czas jakby przyspieszył. Mam nadzieję, że Tobie też się niedługo uda! Ja nie wierzyłam, że zajdę w ciążę a tu proszę - mam małą Zośkę w brzuchu.

mysle sobie "ok, Gniezno zasciankowe miasteczko (pomyslala dziewczyna ze wsi), ujdzie w tloku". Po czym:
:szok::confused:
<--------;-)

Z absolutorium się nie przejmuj. U mnie na mgr mieliśmy absolutorium dwa miesiące przed samymi obronami, czyli jeszcze na etapie, gdzie część osób nawet pracy nie zdała. Na tym etapie nikt Cię już nie obleje, więc ciesz się z rodziną (ja z tych co to zostali przyzwyczajeni do przekonania, że obrona to już formalność).

Eeee tam, co ten promotor się czepia, przecież i tak recenzent w przypływie szaleństwa przeczyta wstęp i zakończenie, dużo czasu to nie zajmuje.
U mnie na ostatnim kierunku koleś jeszcze bardziej zaszalał... Przyznawał stopnie według ilości stron w pracy. Jak ktoś miał powyżej 200 to 5 (jedna osoba się znalazła). Trochę się tym wkurzyłam, bo miałam fajny temat i mase materiałów, starałam się pisać sensownie i nie wszystko ujęłam, a tu się okazuje, że mogłam poszaleć ile palce na klawiaturze zapragną. Eh... (Nadal mi się tęskni za studiami).

Pleni mi się ten fotelik bardzo podoba, lubię tego typu kolorki. Niestety ja niezmotoryzowana (z mężem planujemy dopiero prawko), więc fotelik sobie muszę odpuścić. Oby szybko ktoś go odkupił za dobrą cenę i spokojnie będziesz mogła kupić swój wymarzony fotelik.

Kat współczuje przebojowego dnia.

Nisiao kciuki zaciśnięte.

Juchu
super pozytywne wieści z uczelni, dobrze, że jeden problem z głowy.

[Z góry życzę broniącym powodzenia, kciukasy za pomyślne i mało stresujące obrony zaciśnięte.]

Ja już mam dosyć tego tygodnia. Co można przyjąć w III trymestrze ciąży na uspokojenie? Od poniedziałku chodzę napięta, jak struna (pobudzenie wewnętrzne niemal na najwyższym poziomie), a dziś jeszcze czeka mnie wizyta.
Kiepsko mi się zaczął tydzień i tylko czekam, aż się skończy.

Wszystko przez ten przeklęty ZUS. W zeszłym tyg dostałam wezwanie na komisję w związku z przedłużeniem świadczenia rehabilitacyjnego. Składając dokumenty lekarka zaznaczyła, że nie mogę odbyć podróży (ze względu na zagrożenie ciąży porodem przedwczesnym). Myślałam, że ot tak pro forma ten druczek, ale babka w miejscowym ZUSie radziła w poniedziałek zadzwonić. No i zadzwoniłam... Okazało się, że lekarz po zapoznaniu się z dokumentami uznał, że mam się stawić osobiście na komisję (czyli przyjechać z Gniezna do Poznania) i dlatego dostałam wezwanie.
Co prawda historia zakończyła się pomyślnie - nie muszę się tam stawiać, a lekarz postanowił wydać orzeczenie na podstawie dokumentacji medycznej, ale teraz chodzę niespokojna, co też on wymyśli... Nerwy się napięły no i puścić nie chcą.

Nisiao kciuki za wizytę! Wszstko Kochana będzie dobrze!!!!
Pleni fotelik ładny, my mamy podobny kolor większego maxi cosi Tobi. Dla mnie troche wysoka cena. Dla mnie kolor nie ważny, ważniejsza jest cena;-)
Magda gratuluje Zosieńki:) super:-)
Edytka mam nadzieje, że jednak dopuszczą Cię do obrony. Może pogadaj z recenzentem?
Juchu super, że uda Ci się bronić w lipcu.

Kochane trzymajcie za mnie jutro kciuki-obrona! Już mam stresa strasznego!

Kwiatuszek
&&&&&&&&&&&&&&&&&&7
Magda
no to super,bedzie dziewczynka Zosia,ładne imię.Cieszę się,że wszystko dobrze.
Asta
nie mam pojęcia co na uspokojenie,widze że również Tobie ten tydzień nerwowo się zaczął.Mam nadzieję,że wszystko się pomyślnie skończy.
Agnieszkaalatrzymam ogromnie mocno kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&za obronę,to juz jutro Pani MGR będzie :)

Ostatnia edycja:
Plenitude ja mam taki fotelik jak widać an foto.... używany kupowałam, bo jak mały osoagnie wage 9kg to przesadzam go do maxi-cosi priori w którym jeździ Asia a Asia idzie na większy

DSCF2659.JPG

Załączniki

• DSCF2659.JPG
    DSCF2659.JPG
    57,9 KB · Wyświetleń: 39
reklama
Asta dzięki za kciuki i pocieszenie :-) a co do Gniezna to ja nic nie mam, dla mnie miasto jak miasto, też ze wsi jestem, a to są słowa mojej koleżanki, w każdym razie chodziło o to żeby was rozśmieszyć :tak: potem były też fajne komentarze na fb w stylu że moja nauczycielka chciała pożyczyć ładowarkę do Ery :-D
szkoda że tak was niesprawiedliwie ocenili, po ilości stron... :eek: no ja jeszcze mam nadzieję że załatwi mi tą obronę na poniedziałek ale zobaczymy, dzisiaj idę oddać pracę i zrobić sobie fotkę do dyplomu i wszystko co trzeba dać w dziekanacie, może się uda...
dobrze że udało ci się uniknąć wycieczki i wszystko pozytywnie załatwić, teraz się nie stresuj, będzie dobrze :tak:

agnieszkaala ja jeszcze nie wiem kto będzie recenzentem :confused:.... trzymam kciuki za twoją jutrzejszą obronę &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& masz tonę kciuków :-)

Do góry