reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Kobietko bardzo mi przykro, że tak przebiegła ta rozmowakwalifikacyjna. Wkurza mnie takie stereotypowe myślenie.
Nisiao ja też nie słyszałam, żeby woda utleniona szkodziła. Pozatymjak raz polałaś to nic się nie stało, niema co aż tak się stresować wszystkim. Lepszepolanie wodą niż nie zdezynfekowanie rany.
Neta Tule Cię mocno!!!! Trzymaj się Kochana!
Eve cudownie, że z maluszkiem ok. Co do porodu to ja miałamtermin na 19 wrzesień, a urodzilam 8.
Pleni współczuje remontu. Ja bym teraz niemiala siły naporządki.
Asta przykro mi, że tak Cię te bóle męczą. A co lekarz nato? Nic nie można poradzić?
juchu mam nadzieje, że poprawek będzie mało i będziesz miała z głowy i zostanie Ci tylko obrona. a termin porodu masz na kiedy?

Naprawde nikt niechce tej luteiny? U mnie sie zmarnuje, a szkoda by było.

reklama
Agnieszkaala- dzięki :* bo ludzie tak myślą , że człowiek chory na duszę jak to mawiam to zaraz czubek albo głupi , pamiętam jak moja teściowa mnie odwiedziła w szpitalu psychiatrycznym , to potem jak już odjechała to powiedziała do szwagierki ,że te ludzie co tam są to są głupie to by oznaczało ,że i ja głupia , jakbym się tak przejmowała wszystkimi to bym zwariowała na nowo dlatego głowa do góry i pierś do przodu , byłam szczera z tamtą babą ,ale widać nie zawsze szczerość popłaca teraz będę mądrzejsza , pracowałam zaraz po szpitalu w sklepiku ,ale nie dawałam rady i jak odchodziłam to się przyznałam na co choruję szefowa bardzo mi współczuła i podziękowała mi za szczerość, a ta baba z tego sklepu obok mnie nie ma żadnego taktu po prostu i jeśli uważa mnie za głupią to znaczy ,że sama jest głupia bo mądry człowiek zrozumie i nie będzie się śmiał ,a głupi będzie stroił miny jak wariat dosłownie.

Prija Anilek gratulacje

Kobietko przykro ze Cie to spotkało , przytulam Cię mocno i mam nadziejęz euda Ci się znaleźć wymarzoną pracę

dla wszystkich cięzaróweczek kciuki i za starające się tez &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

olek rosnie jak na drożdżach, ponad 6 kg wazy, ja na diecie bezmlecznej bo olo był wkrostach ale juz dobrze, dzien za dniem tak szybko mija, synus coraz większy az mi żal,
i jeszcze walcze z kg:zawstydzona/y:

pozdrawiam

lenka kiedy to zleciało?Pamiętam poczatki Twojej ciąży,jak nieśmiało wklejałaś suwaczek...minął 10tc,kolejny i itd a tu mały ma już 2 miesiące:szok: O kilogramy się nie martw,bo przy Twojej pracowitości i obowiązkach w domu to raz dwa się ich pozbędziesz.No chyba,ze sobie folgujesz i w jakiejś szafce masz same słodkości;-) Ja czekam jeszcze 4 tyg i ide ponowić badanie obciążenia glukozą,mam nadzieję,że po cukrzycy już nie będzie śladu...więc u mnie będzie odwrotnie,teraz mam super wage,aż jestem w szoku,a pewnie przybiore jak zaczne objadać się słodkościami,które miałam zakazane w diecie.
Ucałuj juniorki,miłego dnia

kwiatuszek a to jeszcze wczesna pora,później będzie masakra z upałem:( Nie chce powtórki z wczoraj,wiec zaraz ide zerknąć na poddasze czy jest tam wiatrak,ustawie gdzieś w kąciku i niech chłodzi,żeby mała dała nam żyć dzisiaj.O spacerku nawet nie myśle,chyba,że mega późnym popołudniem.
I nie martw się o wagę Oliwki,nie wygląda na wychudzoną,rośnie sobie po swojemu.

My też mamy pokój na poddaszu, przez cały dzień Oliwka jest na pietrze bo tam jest chłodniej, teraz śpi na tarasie w cieniu. Póki jest chłodno... O ile można nazwać to chłodno:szok:.... W nastepnym tygodniu mam wizytę to zapytam lekarza czy nie jest za chuda. Naprawdę sie przeraziłam. Jak byłam wczoraj u mojej chrzestnej matki to powiedziała że ma duże pysie, po drodzę spotkałam kuzynkę to się mnie zapytała czy ona coś je że ma tak chude nozki.... I już sobie wkręcam że jest cos nie tak.... Oliwka nawet w nocy śpi w samym bodziaku z krótki rękawem... Bo nie idzie uspać inaczej...

Lenka, kwiatuszek - dzięki dziewczyny :*
no chyba mój jajnik pracuje bo coś czuję taki ból jak na owulację , ciekawe co mi lekarz o tym jajniku powie 2 tygodnie temu mu się nie podobał ,wybrałam leki na zapalenie i jestem takiej nadziei ,że może jakoś się sam do ładu doprowadzi ten jajnik...trzymajcie kciuki o 14 mam wizytę...

kobietka gratulacje wytrwałości,no i trzymam kciuki &&&&&&&&&&&:tak:za wizytę
eve cieszę się z udanej wizyty,serduszko pięknie bije i fasolka zdrowo rośnie

Straszny upał,kolejny taki dzień.Wiem że truskawek nie powinno się jeść dużo w ciąży,ale na nic innego nie mam smaków,jak zimny jogurt i w tym truskawki,nawet nie wiem na co mam smaki,powinnam się zdrowo odżywiać ale nie chce mi się nic takiego gotować.Mam zupke kalafiorową i to tyle.

Jak u Was dziewczyny w te upały?

agnieszkaala pracę poprawiłam/przerobiłam i dziś składam kolejny raz na plagiat. Trzymajcie kciuki, bo dziś też mam ostatnie egzamin, żeby dobrze poszedł.Termin porodu mam na 30 września.

Mały złapał katar 3 dni temu, wczoraj go dusiło i dziś pojechałam z nim do lekarza "tak na wszelki wypadek" i okazało się, że zaczynają się oskrzela i dostał antybiotyk. Ma siedzieć w cieniu w domu i nie wychodzić na słońce, zwariujemy z nim w domu, bo on tylko "papa" i na dworze całymi dniami siedzi.

reklama
Juchu trzymam kciuki:) My też siedzimy teraz w domu bo Ala kaszląca i znam ten ból jak dziecko marudzi, że chce na zewnątrz.
Nisiao dlaczego nie można jeść dużo truskawek w ciąży?
Lenka ciesze się, że u Was wszystko ok.
Kwiatuszku, Emka córeczki śliczne.
Kwiatuszku Malutka ma pucki i na zdjęciu wcale nie wygląda na chudzinkę. jak przybiera prawidlowo na wadze to nie masz się co przejmować.

Ostatnia edycja:
Do góry