reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Prija0, Anilek - gratulacje :))))) duzo zdrowia zycze :))

Kobietka, przykro mi, ze taka sytuacja zaszla, ze takie przykrosci Cie spotkaly. Jestes fajna, silna kobieta, a ta baba to wredny malpiszon... u nas w Kielcach dzial Kielecki Dom pod Fontanna, zrzesza ludzi po kryzysach psychicznych, umozliwia rowniez pojscie do pracy- tzw. stanowiska pracy przejsciowej- osoba idzie do pracy a pracodawca nie ponosi ryzyka, bo gdyby nagle stan pracownika sie pogorszyl i wymagal np hospitalizacji to w odwodzie czeka inny pracownik z podobnymi kwalifikacjami, ktory wskakuje na to stanowisko. Mysle ze to fajnie, ze taki Dom dziala, chyba jeszcze tylko w wawie jest, ale moze juz i gdzie indziej powstaja. pomysl oczywiscie importowany, ale chyba dobry.

Dzis jest TEN DZIEN- moj termin porodu... Moj maz ma urodziny i to mial byc prezent :( ech no nic, staramy sie dalej. Co do staraczek to jeszcze Tekla jest :)

reklama
Edytka to co wiem, że brałam z licencjatu właśnie przerabiam tz. zmieniam zdania tak, żeby nie było w ciągu pięć słów tak samo jak w poprzednim tekście, czyli słownik synonimów w użyciu, no i częściowo zmieniam kolejność słów. Promotor obiecała, że prześle mi raport jaki dostała, bo tam jest dokładnie zaznaczone co wyszło jako plagiat, ale chyba zapomniała. W planach mam dziś przerobić to co wiem i jutro oddam znów na plagiat. Chyba, że mi prześle raport i tam jeszcze coś innego będzie zaznaczone. Jak złożę to obronę no i tak będę mieć wrzesień/październik, bo u nas termin składania był do 15 czerwca.

cześć dziewczyny melduję się po wizycie u gina. wszystko dobrze, maluszek 30.12 mm, serduszko bije 174, wg OM 9t2d, wg USG 9t6d, wg miesiączki data porodu 22 stycznia, wg USG 16.01 a w końcu te daty są orientacyjne więc może będzie całkiem inny dzień.

mam pytanie do dziewczyn które rodziły czy data porodu wyznaczona z dnia OM była datą porodu czy były duże odchylenia terminu? pytam z ciekawości:)
gratuluję świeżo upieczonym mamusiom!:-)dajecie nadzieję na lepsze jutro.

nisiao ciąża nie jest przeciwwskazaniem, wody utlenionej jak najbardziej można używać, sama używam przy każdym skaleczeniu, płukałam też krwawiące dziąsła roztworem z wodą bo stomatolog potwierdziła, że można bez przeszkód.

eve gratulacje i wstaw suwaczek, będzie łatwiej się orientować na jakim jesteś etapie.

kobietko to było chamstwo i drobnomieszczaństwo ze strony tej baby, zero kultury osobistej, dno i sto metrów mułu.. niestety trudno uniknąć takich ludzi, trzeba nauczyć się ich olewać, a poza tym rozmowa przy klientach w sklepie?? niestety ale to bardzo źle świadczy o niej jako pracodawcy i może lepiej, że nie będziesz tam pracować, wiem co mówię, taka osoba nie liczy się ze swoimi pracownikami, obgaduje ich ze znajomymi klientami itd.. znałam taką jedną "pracodawczynię", co się weszło do sklepu to były ploty o pracujących tam osobach..

u mnie remont, miało być odmalowanie ścian a jest zdzieranie poprzedniej farby w dwóch pokojach bo poprzedni właściciel nie gruntował przed malowaniem...

Prija, Anilek gratulacje! :-)

Liluś 87 ja napewno będę szczepić z cyklu obowiązkowych szczepień.

Agnieszkaala ciężko się czyta/słucha takie historie.
Odkąd zaczęłam podchodzić do każdego mijającego/zakończonego tygodnia, jako do tygodnia zwiększającego szanse na przeżycie maleństwa - jest mi łatwiej. Każdy dzień/tydzień to małe święto.

Katka2012 przykro mi, że sprawa starań u Ciebie się tak przesuwa. Mam nadzieję, że jednak w końcu trafisz na lekarza, którego oświeci, jak możecie pozbyć się tego paskudztwa.

Kobietko współczuje doświadczenia. I tak jak pisze Pleni, to co zrobiła ta kobieta było bardzo nieprofesjonalne i niedojrzałe z jej strony. Trzymam kciuki, żeby może jednak z CCC się udało (miałam okazję w jednym ich sklepie pracować przez pół roku i z tego co się orientuję to nie ma dla nich większego znaczenia, jaki tytuł niepełnosprawności, ważne, że jest świstek, a i przestrzegają odpowiednich warunków pracy dla osób z orzeczeniem).

Eve
gratuluje udanej wizyty. :-D

A ja sobie siedzę i odliczam kolejne tygodnie do porodu, byle do 37 tc wytrzymać i potem będzie można się umawiać na cc. Mam nadzieję, że mi się miednica nie rozpadnie do tego czasu, chociaż teraz mam gorszy czas, przekładanie się z boku na bok to nie lada wyczyn, bo od razu budzi mnie ostry ból.

reklama
Dziękuję Wam dziewczyny za Wasze słowa nawet nie wiecie jak się cieszę ,że Was mam dajecie takie wsparcie i przede wszystkim nie patrzycie na mnie przez pryzmat mojej choroby w odróżnieniu od innych osób ,które potrafią być wścibskie i wredne o czym się boleśnie przekonałam , macie rację zupełną to było bardzo nie profesjonalne z jej strony.
Nawet gdyby zadzwoniła to i tak tam nie pójdę, a rozmowa się odbyła przy klientach i jakby tego było mało to ten sklepik mam pod nosem wszyscy wszystkich znają ,a ta baba mnie zna z cv z imienia i nazwiska.No cóż pozostaje mi się nie przejmować i na pewno nie pójdę tam już na zakupy.

Do góry