reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

katherinne zgadzam się z tobą w 100%, nie może być ciągle źle i ja też się z tym nie zgadzam :tak:;-):tak: głowa może cię boleć też od ciąży, to chyba też jest jeden ze słynnych ciążowych objawów, a brałaś jakiś lek? myślę że pół tabletki paracetamolu nie zaszkodzi ci, on w ogóle jest bezpieczny w ciąży, ale wiadomo, lepiej nie przesadzać i za często nie brać, dzisiaj na pewno zasłużyłaś żeby sobie ulżyć w bólu i odpocząć :-)

prijaO ja na cukrze w ciąży się nie znam więc nie pomogę, ale mam nadzieję że jest ok :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Prija wynik niemalże prawidłowy, zadbaj o dietę i nie rób większych przerw między posiłkami niż 3 h, dzidzia bierze glukozę od Ciebie więc jej okresowe spadki się zdarzają, tak niewielka różnica nie jest groźna.

Asta obawiam się, że takie panikowanie dotyczy nie tylko nas ;-) podejrzewam, że szczególnie przed narodzinami pierwszego dziecka ten moment nadchodzi dla większości kobiet, przed nami tyle zmian i obaw czy sobie z nimi poradzimy..

katherinne dobrze, że wszystko w porządku. Nie wiem czy pamiętasz ale ja w tej ciąży też miałam krwawienie, a raczej chlusnęła ze mnie krew jak byłam w wc w nocy w 7 tygodniu. I tyle było krwawienia, lekarz wtedy robił mi usg dopochwowe i znalazł jeszcze trochę krwi(płynu) w macicy i powiedział, że może jeszcze raz ze mnie chlusnąć, ale już nie chlusnęło tylko się wchłonął. Na głowicy od usg nie było ani kropelki krwi po badaniu.

Kat jak się dzisiaj czujesz?
Karola jak będziesz miała neta to się odezwij do Nas.
Kwiatuszku mam nadzieje, że uda Wam się dla małej dobrać odpowiednie mleko i kupki będą normalne. A Blanka ma uczulenie na białko, że musisz jej specjalne mleko podawać?
Juchu jak po wakacjach?

U mnie troche stresów. Aluśka dostaje histerii przed wyjściem do przedszkola. Teściowa niechce jej prowadzać, a ja się boje bo Ale chce na rękach żeby ją zanieśc, a potem jeszcze kopie i się rzuca, że niechce zostać i boje się, żeby mnie nie kopneła w brzuch. M znowuż na 7 do pracy więc też nie da rady, Jak tak dalej pójdzie to będzie musiała mieć skrócony pobyt w przedszkolu i przez to dłuższe wakacje. Ale dziwne to jest bo potem wychodzi z sali uśmiechnieta a w domu opowiada jak to super było w przedszkolu. Niewiem o co chodzi.
Pozatym auto nam się juz sypie,wypadałoby kupić nowe, a kasy brak. Jeszcze powoli trzeba myśleć o wyprawce, nowym foteliku dla ALi i skąd tu nabrać na to wszystko pieniędzy.
Ja dzisiaj jestem umówiona z kolezankami na ploty, mam nadzieje, że trochę się rozerwe.

Agnieszka u mnie to samo z przedszkolem, Kurczatko płacze, nie chce wysiąść z auta, musze się z Nim szarpać bo wyje jakbym go ze skory obdzierała i żadne gadanie czy przekupstwo nie pomaga, jeszcze 2 tyg. musi wytrzymać jakos i ja i On :-(

u nas dziś upał :-)

Agnieszka u mnie to samo z przedszkolem, Kurczatko płacze, nie chce wysiąść z auta, musze się z Nim szarpać bo wyje jakbym go ze skory obdzierała i żadne gadanie czy przekupstwo nie pomaga, jeszcze 2 tyg. musi wytrzymać jakos i ja i On :-(

u nas dziś upał :-)

Ja fajnie, że nie jestem w tym sama. Ja już nerwowo wysiadam. Szkoda mi jej,ale z drugiej strony jak odpuszcze to będzie jeszcze gorzej bo będzie jeszcze bardziej manipulować. U Nas też gorąco, a ja się wybiram na miasto. Niewiem jak to zniose.

reklama
cześć dziewczyny u mnie też upał
Katherinne- Twoja reakcja była zupełnie naturalna kochana każda z nas by tam zareagowała ,ale najważniejsze ,że wszystko dobrze się skończyło.
ja biorę drugi dzień czopki mam nadzieję ,że wyleczę to zapalenie i cytologia wyjdzie dobrze.
Rano wstałam bo od rana miałam gości teraz chyba się zdrzemnę chwilkę.

Do góry