reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dzięki dziewczyny za wszystkie kciuki , robiłam test dziś rano , no i nie wykazał ciąży ,a @ nadal nie ma, do tego wszystko tam :zawstydzona/y: mnie swędzi może to jakieś zapalenie czy coś tak rozrabia ,w każdym razie dziękuję za Wasze dobre słowa i życzenie mi czy to II czy też @ ja wolę aby jednak przyszła @ bo inaczej umrę ze strachu o kruszynkę, no i już M zapowiedziałam ,że jak nie czuję owulacji to nie ma seksu bez gumek i kropka.
Życzę Wam miłego dnia :)
Trzymam kciuki za wizyty :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Agnieszkaala- dzięki kochana :)
no może gin zobaczy czy ta owulacja była czy nie , czy @ na dniach czy też nie , jakby co to może mi jakoś wywoła luteiną na przykład , no nie wiem zobaczymy najbardziej mi zależy w tej chwili na tym aby ten świąd zniknął bo to potwornie męczące jest na dłuższą metę no i cieszę się ,że gin mnie przyjmie jeszcze przed godzinami przyjęć. Chodzę do niego jako do endokrynologa i trochę go znam już , ale jako u ginka to będę pierwszy raz.

loi, agnieszkaala za wizyty, ja mam przełożoną na czwartek &&&&

kobietka napisz co u lekarza wyszło w sprawie tego braku @

nisiao gratuluję serduszka :-)

prija spanie na lewym boku przede wszystkim - najmniejszy ucisk na żyłę główną która odprowadza krew z dolnych partii ciała do serca, ten ucisk powoduje zawroty głowy u ciężarnej i niestety niedotlenienie u dziecka - duży ucisk jest podczas spania na plecach - tego powinno się unikać bo poza uciskiem żyły głównej jest też ucisk na narządy wewnętrzne oraz na samą macicę. pozycja na lewym boku sprzyja usprawnieniu pracy nerek (mniejsze obrzęki) i dotlenieniu dziecka. ewentualnie można na zmianę na prawym boku, ale tu też ostrożnie, mnie zazwyczaj na tym boku boli i piecze w okolicy wątroby i woreczka żółciowego. Watro się pomęczyć na lewym boku by dziecko było dobrze dotlenione. pozycja na brzuchu i plecach tylko w pierwszym trymestrze, później niewskazane. u mnie położenie na chwilę na plecach powoduje natychmiast stwardnienie macicy - najwidoczniej to się jej bardzo nie podoba i nie kładę się tak, natomiast podczas leżenia na boku możesz podpierać kolano na poduszkach, nie powinno być ucisku na brzuch na lewym boku, gdzie masz łożysko? ja często leżę na lewym boku i na tym mała jest najruchliwsza i jak dla mnie jest najwygodniej, często wkładam wałek pod prawe kolano by było więcej miejsca a łożysko mam w dnie macicy.

Ostatnia edycja:
Plenitude- oczywiście jak tylko wrócę to napiszę co i jak.
jakiś mam dziś gorszy dzień smutno mi i beczę , już nieraz mam dość bo brak @ nie wiadomo od czego , rzucanie palenia, na dodatek teściowa mi powiedziała ,że nie wierzy ,że ja rzucę ...przykro mi się zrobiło i jakoś tak nie fajnie powiedziała to w kontekście rozmowy mówiła ,że córki szwagra ,a jej wnuczki przyszły do niej i powiedziały ,że ciocia rzuca palenie ,a ona im na to ,że w to nie wierzy , kurczę ja tak się staram nieraz mam na prawdę dość i mam ochotę wziąć fajkę i ją wypalić czasami ,ale nie robię tego bronię się przed sklepami gdzie są wyroby tytoniowe jak już mam iść to idę bo muszę ,ale tak to unikam i noszę mniej niż 10zł w portfelu żeby mnie nie podkusiło ,jak mama pali to mnie momentami skręca....ehhh szkoda gadać nie chcę Wam marudzić dziewczyny ,ale nie wiem czemu trudno mi bardzo.

Info od Emki: cc we czwartek, mloda dostanie (lub juz dostala nawet) sterydy na plucka. Dmuchaja na zimne.

Trzymajcie nadal kciuki!!

Gatto- dzięki za info
oczywiście kciuki nieustannie trzymamy &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

zaraz się zbieram do przychodni do psychologa na pogadankę, opowiem o moich problemach , może mi ulży ,o moich obawach i lękach największych.

emka trzymam kciuki
kobietka a ja wierzę, że Ci się uda rzucić, każdy ma czasem słabszy dzień, ale później wychodzi słońce i jest dobrze.

Ja się usiłuje ogarnąć z praniem, bo mi w środę zepsuła się pralka, jeszcze nie naprawiona, więc latam z praniem na dół do teściowej do pralki, bo w czwartek wyjeżdżamy na tydzień nad morze, a pogoda brzydka, żeby zdążyło mi wszystko powysychać.

reklama
Do góry