reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej!
melduję się, że żyję. Nadal w dwupaku. :tak::-)
Emka rodzi czy nie?
nisiao: gratuluję!!!
czarna: marudź, marudź- ja też marudzę to mi lepiej. ;-)
katherinne: trzymam kciuki za Ciebie &&&&&&&&&&
kobietka: za dwie krechy trzymam kciuki &&&&&&&&

Nie wiem komu co jeszcze miałam napisać. Dziury mam w mózgu, bo cała krew odpływa do wielgaśnego brzucha. :-D:-D:-D;-)
Pozdrawiam Was wszystkie!!!! :happy2:

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny.

Staram się czytać, ale ciężko pisać. Cały czas głównie leżę, narazie jakoś się trzymam. To też nie dobre bo ciągle sobie coś wkręcam:baffled: Teraz jestem na etapie obaw czy wody nie są zielone. ech... Już jestem siwa. Leków już tyle nie biorę, żołądek mi wysiada, poza tym przez całą ciąże już ich tyle brałam, że chcę by Mała odpoczęła trochę. Bóle czasami są ale na razie nic strasznego. Może jeszcze kilka dni wytrzymam. Mam pytanie: czy leżąc na boku przyciskając brzuszek może naciskać na tętnicę macicy i spowodować niedotlenienie u dziecka? Wiem głupie pytanie,ale miałam tak, że leżąc na lewym boku troszkę też uciskam brzuch i czułam takie jakby moje tętno i później się wystraszyłam, że ucisnęłam tętnicę i coś się stało bo dzidziuś przez jakiśczas się nie ruszał:baffled: Teraz się rusza, ale czy można w ten sposób zrobić coś złego? Ech, niech już się rodzi bo chyba zwariuję:-(

kobietko
nie wiem czego życzyc czy pozytywnego czy nie.Zyczę,zeby sie wszystko rozwiazało tak jak sobie życzysz
KATHERINNE
SUPER się widzi taki suwaczek,oby tak dalej :)

Mam pytanie do Was dziewczyny,jak to jest gdy w połowie miesiąca poszłam najpierw na l4 na tydzień z oznaczeniem ,ze to ciążowe l4,potem miałam przedłużenie do 26 czerwca,czyli jest ciąglość,ale szefowa powinna mi wyplacić wyplatę taką jaką się należy w ciąży czyli 100%.Czy musi być l4 przez pełny miesiąc żeby była ciagłość.Szefowa nie wyplaciła mi tej kwoty co na umowie:(

Cudne.
Powiedzcie mi co może pomóc na ból glowy? Boli mnie od kilku dni i już ledwo chodze. A leków niechce brać. Kawa nie pomaga, a spanie nie wchodzi w grę bo Alę mam w domu.
Amol jeszcze pomaga i masowanie skroni.

Piękne te nowe suwaki, co to 7 mają w sobie.

Kobietka22 - a ja nie wiem co Ci życzyć. Chyba żeby @ przyszła i żebyś mogła byś spokojniesza, potem we wrześniu jak już będziesz mieć zielone światełko.

PrijaO ja gdzieś czytałam, ze najlepiej spać na lewym boku, najgorzej na brzuchu i na wznak. Ja staram sie tak zasypiać, ale itak budzę się na brzuchu:eek: Zawsze była to moja ulubiona pozycja i pewnie póki się da to tak będe spać niestety,
Nisiao ja nie pomogę bo się nie znam.
Kobietka i jak tam @?
Lilijanna jak tam dzieciaczki się chowają?

Ja nadal zakatarzona, dzisiaj idę z Alutką do kontroli to zapytam jakie kropelki mogę sobie zaaplikować bo inaczej zwariuje z niedotlenienia. Przez to mi słabo i duszno i mam zawroty głowy.
Dzisiaj mam usg połówkowe, trzymajcie kciuki.

Mam pytanie do Was dziewczyny,jak to jest gdy w połowie miesiąca poszłam najpierw na l4 na tydzień z oznaczeniem ,ze to ciążowe l4,potem miałam przedłużenie do 26 czerwca,czyli jest ciąglość,ale szefowa powinna mi wyplacić wyplatę taką jaką się należy w ciąży czyli 100%.Czy musi być l4 przez pełny miesiąc żeby była ciagłość.Szefowa nie wyplaciła mi tej kwoty co na umowie:(
Nawet jakbyś 1 dzień była na L4 z kodem B co oznacza ciąża, musi być koniecznie zaznaczone na L4, to musi wypłacić 100%. 100% oznacza, że od tego jest odjęty podatek i składka zdrowotna. Upewnij się czy masz wypłacone 100% czy 80%, jak 80% pisz pismo o wyrównanie. Upewnij się też czy masz literkę "B" zaznaczoną na L4, jak nie to L4 do Ciebie i do lekarza po zmianę, z parafką lekarza musi być ta zmiana.

PrijaO ja gdzieś czytałam, ze najlepiej spać na lewym boku, najgorzej na brzuchu i na wznak. Ja staram sie tak zasypiać, ale itak budzę się na brzuchu:eek: Zawsze była to moja ulubiona pozycja i pewnie póki się da to tak będe spać niestety,

Lilijanna jak tam dzieciaczki się chowają?

Ja nadal zakatarzona, dzisiaj idę z Alutką do kontroli to zapytam jakie kropelki mogę sobie zaaplikować bo inaczej zwariuje z niedotlenienia. Przez to mi słabo i duszno i mam zawroty głowy.
Dzisiaj mam usg połówkowe, trzymajcie kciuki.
Co do spania to na wznak spać można, tylko powinno się mieć podkurczone nogi, ale to problem na później, by niby dzieciątko nie zadusić, bo przy spaniu na wznak brzuch robi się płaski, rozlazły, i wtedy dzidzia ma niby mniej miejsca.

Moje dziewczyny? Są w sobie zakochane, uwielbiam je obserwować, jedna zaczepia drugą, jedna drugiej nie daje o sobie zapomnieć, piszczą razem, śmieją się razem, Ada daje się klepać, ciągnąć za włosy, nie pozwala Weronice płakać, zaraz alarmuje, że Łała płacze. :-p Mam przekichane w tym temacie. :confused2: Piją z jednego kubka bardzo często, jedzą czasem z jednego talerza, jeden owoc zajadają, bo Weronika stoi Adriannie nad głową.
Bardzo rzadko są sytuacje kiedy to muszę je rozdzielać, albo ratować Adriannę przed Weroniką albo odwrotnie. :-p Bo nawet kota na śmierć przecież można zagłaskać. ;-)

Zdrówka dla Was i kciuki za wizytę. Co do psikania do nosa, Nasivin dla dzieci ten z zieloną końcówką. :tak: No i psikać solą morską, inhalacje robić z soli fizjologicznej, bardzo dobrze nawilża.

reklama
Do góry