reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

eve
powodzenia 3mam kciuki za wizytę serduszkową,postaraj się nie denerwować .W pierwszej ciąży do 9 tyg mialam wizyty co dwa tygodnie potem miAŁAM MIEĆ co miesiąc.Natomiast w tej miałam do 7 tygodnia co dwa tyg a teraz mam za miesiąc dopiero,takze to chyba norma...
Katherinne bliźniaki to wyzwanie,ale za jednym zamachem dwójeczka,mnie się sniło przed badaniem serduszkowym,że widać było bliźnięta.No a tak jak się czujesz?
kobietka koleżanka ustawiła cIĘ do pionu i tak ma być,nie stresuj się nie mysl o najgorszym,sama wiem że ta spoźniająca
@ też dawała mi do myslenia,że pewnie coś zlego się porobiło,ale lekarz upokajał kazal czekać no i wyszla ciąża,wszystko się poprzestawiało,także cierpliwości i nie denerwujemy się :tak:

No lekarz powiedział że serduszko bije super 149,gdzie to w sumie jest super,miał poważną minę,może dlatego bo wtedy szukał mierzył,kurcze bałam się bardzo,ale wszystko ok skoro też powiedział że mozna wspolżyć,aż dopytałam czy napewno bo przeciez mówił że nie.Także ok ":)

reklama
Nisiao, bliźniaki to ogromne wyzwanie. Ale ucieszyłabym się. A czuję się dobrze, choć mam strasznego lenia - kompletnie nic mi się nie chce no i mdłości mnie dopadły. Wbrew nazwie, wcale nie poranne. Rano jest ok. Dopiero jakieś 2-3 godziny po wstaniu łapią i dręczą cały dzień. Piersi rano też mniej bolesne, wieczorem bardzo. Ale jem normalnie. I nic nie zwracam. A Ty jak się czujesz?

Katherinneja to mam rożnie z tymi mdlościami,czasem rano wstanę ledwo oczy otworzę i już czuję,że mi niedobrze,zjem sniadanie i jest gorzej,pawika od czasu do czasu oddaje,ale częściej mnie mdli,wczoraj to aż zasnąć z tych mdłośi nie potrafiłam,dziś poranne były,narazie cisza,pewnie na wieczor się pojawią no i standardowo piersi cały dzień ale na wieczór i w nocy najbardziej.Są mdłości to jest ok,tak ma być :):tak:

Eve wiem, że łatwo powiedzieć, ale staraj się niedenerwować, nie mierz temperatury bo tak można z nerwów zwariowac. Na początkuciąży każdy przerwa między wizytami strasznie mi się dłużyła, martwiłam się czywszystko ok więc wiem o czym mówisz, ale dla Twojego zdrowia psychicznegodobrze by było jakbyś odpuściła trochę. U mnie rodzina obrywała bo ja byłamkłębkiem nerwów, w nocy śniły mi się koszmary, ale wkońcu zdałam sobie sprawęże do niczego dobrego to nie prowadzi. Szczęsliwa mama to szczęsliwe dziecko. Jachodze na wizytę co 4 tygodnie, tak miałam od początku ciąży.
Juchu może malutkiej po prostu na dole jest najwygodniej. A brzuchmoże pobolewać bo malutka tam się ułożyła i mięśnie się rozciągają.
Nisiao wszystko będzie ok. Bojące serducho jest i tonajważniejsze.

A miałam jeszcze wypowiedzieć się w sprawie picia w ciąży. Jatam herbatę pije, tak 2 szklanki dziennie, pozatym kompoty i soki domowejroboty, czasem wode mineralną. Ja uważam, że wszystko można, ale z umiarem. Niemaco popadać w paranoje. Oczywiście mówie tu o dozwolonych rzeczach, a niealkoholu, nikotynie itp. Noi w moim przypadku wlicza się w to wszystko co możezagrażać mi pod względem ryzyka toksoplazmozy.
Wiem, że będzie ok., ale ja przez każdą wizytą mam stresa. Czujekopniaki malucha więc niemam powodów do zmartwień. A w poniedziałek licze napotwierdzenie płci i dla mnie to też wielkie przeżycieJ

dzięki dziewczyny , czyli spokój i opanowanie teraz najważniejsze , nie myśleć i nie nakręcać się za bardzo , skupić się na niepaleniu puki co bo to najważniejsze jest żeby się tego oduczyć raz ,a dobrze bo dziś jak tak wymyślałam sobie te choroby to miałam ochotę rzucić wszystko w cholerę iść do sklepu i zapalić ,ale nie zrobiłam tego zadzwoniłam do mamy po wsparcie :)

Agnieszkaala spróbuj zimny kompres na czoło lub nalej do miski lub wanny zimną wodę i pomocz stopy, czasem pomaga. ewentualnie coś na trawienie może być mięta, mi się zdarzało że głowa bolała z powodu żołądka, wtedy tez mnie mdliło. niektórym pomaga ale niestety nie zawsze.

Agnieszkaala nie wiedziałam że nie można moczyć nóg, dobrze wiedzieć, bo wydaje się że to taka bezpieczna czynność.
jak jesteś przeziębiona to jest też dobrze stosować imbir nawet w proszku, jest dobry podobno nie tylko na nudności ale tez na migreny to może na zwykły ból głowy też pomoże. tylko ze trzeba jedną łyżeczkę płaską z dodatkiem małej ilości wody wypić, jest bardzo piekące. a potem zapić czymś bo jest niesmaczne. w ciąży można stosować imbir z tego co mi wiadomo.

reklama
Do góry