reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Jestem w szpitalu, znow plamienie.. Inna lekarka postanowila mnie zostawić, wg niej kosmowka zakrywa mi ujscie szyjki macicy i z tego podkrwawiam..
Juz nie wiem, co mam myslec..
Mam nadzieje, ze moja gin jutro tu bedzie..

reklama
Loi nie martw się na zapas - wszystko będzie dobrze.
OneMoreTime gratuluję wyników kariotypu - sama na nie niedawno czekałam:)

Piszecie o imionach - my do końca nie chcieliśmy wiedzieć jakiej płci będzie dziecko i wydawało mi się że będzie synek. Umówiliśmy się z męzem że on wymyśla imię dziewczynce a ja chłopczykowi. I mówiłam do brzucha Krzysiu :-) A tu bach....dziewczynka bezimienna, mąż zaczął mówić do niej Alicja i tak już zostało. Teraz cieszę się że dostała takie imię:-D
Może faktycznie czasami warto nie planować???

Jestem w szpitalu, znow plamienie.. Inna lekarka postanowila mnie zostawić, wg niej kosmowka zakrywa mi ujscie szyjki macicy i z tego podkrwawiam..
Juz nie wiem, co mam myslec..
Mam nadzieje, ze moja gin jutro tu bedzie..
Kochana to niestety może być dobry trop i ta ginka ma rację .
Już od pewnego czasu brałam pod rozważania taką możliwość ,bo masz identycznie jak ja na początku ciąży .
Możliwości są dwie jeśli ta diagnoza się powtórzy .
teraz macica się jeszcze szybko nie rozrasta ,ale jak zacznie to być może łożysko pójdzie w górę i będziesz miała po prostu nisko ułożone .Druga opcja to taka ,że zrobi Ci się łożysko brzeżnie lub centalnie przodujące i tu trzeba uważać ,bo łatwo o odklejenie i krwawienie z tego łóżyska .
Ja właśnie z Karolcią miałam to łożysko centralnie przodujące i dlatego miałam krwotoki .
Nie ma jednak tego złego .
Jesteś pod dobrą opieką i to najważniejsze ,a z takim ułożeniem też można urodzić ,bo ja jestem tego przykładem.
Będzie dobrze.

Witajcie poniedziałkowo .
U mnie 3 noc z cyckiem w bpaszczy ...
Wymiękam .
Z tego co obserwuję to idą górne trójeczki i to chyba przyczyna ciągłego cycolenia.
Miłego dnia

Dziekuje Wam bardzo bardzo!
Jak dobrze, że mam tu swoją gin, udalo mi sie ja spotkac, zrobila mi tylko usg, zeby zobaczyc, czy maluszek żyje. Bo mi mdlosci przeszly i glodna jestem bardzo.
Nie biore nic dowcipnie, zeby nie podrazniac, na raz dostalam po przyjsciu 4 duphastony i potem rano.
Wystraszylam sie tez, bo mnie z rana zczyscilo :/ a nie wiedzialam dlaczego.
Teraz byl obchod, lekarz koszmar, gbur jakich malo, nawet mnie do konca nie wysluchal, tylko sie na piecie obrocil i wyszedl bez slowa.. F..ck! Dobrze, ze te z moją gin rozmawialam..

Dziekuje Wam bardzo bardzo!
Jak dobrze, że mam tu swoją gin, udalo mi sie ja spotkac, zrobila mi tylko usg, zeby zobaczyc, czy maluszek żyje. Bo mi mdlosci przeszly i glodna jestem bardzo.
Nie biore nic dowcipnie, zeby nie podrazniac, na raz dostalam po przyjsciu 4 duphastony i potem rano.
Wystraszylam sie tez, bo mnie z rana zczyscilo :/ a nie wiedzialam dlaczego.
Teraz byl obchod, lekarz koszmar, gbur jakich malo, nawet mnie do konca nie wysluchal, tylko sie na piecie obrocil i wyszedl bez slowa.. F..ck! Dobrze, ze te z moją gin rozmawialam..

Loi trzymam kciuki aby wszystko było dobrze &&&&&

Pleni fajne to imię Zoja :) bardzo mi się podoba. My mamy już od dawna wybrane imiona: Łucja dla dziewczynki i Mateusz dla chłopca, także Anielka miała być na początku Łucją ale potem zmieniłam zdanie, Anielka bardziej pasuje dla małego Aniołka.

OneMoreTime gratuluję wyników kariotypu i trzymam kciuki za starania :))
Co do Marszu dla Życia to w Poznaniu też był w niedzielę i byłam na nim razem z mężem, to są właśnie nasze klimaty :)
Natomiast czy księża sami sobie zaprzeczają? Pewnie niektórzy tak, bo jeden zrobi coś tak a inny już inaczej, niektórzy w ogóle dopuszczają się swoich własnych interpretacji nie koniecznie zgodnych z ogólnym nauczaniem, ale dlatego warto mieć w domu np katechizm kościoła katolickiego i samemu się dokształcić... to jest trochę tak jak nasi urzędnicy, jest jeden przepis a różnie interpretowany przez różnych ludzi...
z tym że nie słyszałam jeszcze aby jakiś ksiądz odmówił pogrzebu dziecku które zmarło przed narodzeniem, nawet na bardzo wczesnym etapie, proboszcz mojej (dodam że wiejskiej) parafii nie miał nic przeciwko, pochwalił nas że chcemy zrobić pogrzeb Anielce (wiedział że to był wczesny etap ciąży i żeby poznać płeć były potrzebne badania genetyczne) chociaż nie jest to wymogiem dla nas, tzn nie zrobienie tego nie jest grzechem tylko uczynkiem miłosiernym względem ciała, podczas ceremonii podkreślał że my katolicy uważamy że życie zaczyna się w momencie poczęcia i kończy z chwilą naturalnej śmierci, a Anielka pomimo tego że nie była ochrzczona trafiła do nieba, ponieważ Bóg znał naszą intencję chrztu dla niej. To samo powiedział nam ksiądz z jednej z poznańskich parafii u którego byliśmy i to samo można znaleźć w internecie - przed pogrzebem szukałam w necie informacji jak może wyglądać ceremonia itd..., ale tak jak wspomniałam wszystko potem się odbyło w kościele na wsi. Jakby mój proboszcz mi tego odmówił to chciałabym żeby mi wytłumaczył niby dlaczego, a jakby po rozmowie nadal nie chciał - poszłabym do innej parafii.

reklama
Do góry