reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

anilek u nas będzie Ninka. Bardzo podobają mi się krótkie imiona : Lena,Iga,Pola,Nina,Ada. A z tych dłuższych to Gabriela,Karinka. Dla chłopca miałam w głowie Łukasza lub Kubusia. Katherine nikt nie będzie Cię kopał po zadku,bo wszystkie tu dobrze wiemy,że zdarzały się przypadki,gdzie wynik bety był sfałszowany,a wszystko kończyło się juniorkiem po 9 miesiącach.Nie ma co się nakręcać,ale też nie można sobie wmawiać,ze ma się obsesje i na siłę czegoś wypatruje. Ze spokojem-pewnie już niedługo wkleisz tu mega piękny suwaczek:)))

reklama
Ja takim przypadkiem nie będę. Biust mnie zaczyna boleć 'okresowo'. W ciąży bolał inaczej i zmienił się wizualnie. Teraz nie. Więc może ten okres w końcu przyjdzie na dniach. Chyba za bardzo chciałabym mieć kontrolę nad sobą i się irytuję, że ja sobie mówię jedno, a i tak coś w środku każe się doszukiwać nieprawdopodobnych scenariuszy i nie umiem temu zapobiec. Nawet nie przemawia argument, że owulacja się nie mogła przesunąć. Tzn. pewnie mimo pozytywnych testów owulacyjnych mogła, ale w takich okolicznościach nie doszłoby do zapłodnienia bo nie było okazji do serduszek, a do tanga trzeba dwojga. Więc 'guuuupia' głowa.

Dziewczyny jak nawet macie wiecej typow imion dla wqaszych dzieci to napewno bedziecie wiedzialy jak zobaczycie swoje dziecko czy to jednak ma byc Kasia, Asia, czy moze Aurelia. u mnie mial byc Alan do konca a jest Kacper.
Pleni , Emka i cala reszta ferajny buziaki:-)
Debora pewnie ze tutaj same fajne babki sa , laczy nas to samo .Witaj.

anula , tak na kruchym , bo takie ciasto najlepiej lubie , tylko z jabłkami nie wiedziałam co zrobić . Więc utarłam , dodałam trochę cukru i cynamonu. Niech się dzieje co chce.

co do Emy , też o niej myslę , pisałam na odskoczni kilka razy , ale się nie odzywa . Mam tylko cichą nadzieję , że nic złego się nie zadziało ..... bo już dość przejśc ma za sobą . Bardzo ją polubiłam , jeśli można tak wogóle powiedzieć o kimś z forum.

Czarna pewnie,że można kogoś polubić nawet wirtualnie:)Ja tutaj z kilkoma dziewczynami czuję się tak jakbyśmy od lat kawki razem spijały na plotach:)Szkoda,że jesteśmy tak porozrzucane po Polsce i nie tylko. Anulka mega mega buziaki!!!!!

emka: Nina to nasz typ dla dziewczynki, ale gin mówi, że będzie Adaś, no więc tej kobitki już się nie doczekamy. :no:;-)
debora: o jak miło, że dobrze o nas piszą. Witaj, rozgość się. Kawki?;-)
czarna: podrzuć kawałek tego ciacha... :-pJa przez tę moją pierniczoną cukrzycę nic nie piekę, bo potem to trzeba zjeść... I tak stoi i kusi. Kupiłam dziś po małym pączusiu do kawki. I po lodzie na patyku na później... Ehhhh. Od jutra będę znów mierzyć cukier, to będę wiedziała na co sobie mogę pozwolić. Plus jest taki, że od zeszłego tygodnia schudłam 0,7kg, czyli od początku ciąży przytyłam 4,8kg. Wszyscy mówią, że schudłam na buzi. Ale brzuch mam ogromny. ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam kochane weekendowo

Plenitude ale dziwny zbieg okolicznosci.Wiem,ze imie Zoja jest bardzo malo spotykane,ale to byl jeden z dwoch moich typow dla dziewczynki kiedy jeszcze nie wiedzialam,ze bedzie chlopiec.Ja znam to imie jako perskie,maz jest Persem (nie mylic z kotem;-))i Jego daleka kuzynka tak ma na imie.Zoja to rowniez bohaterka ksiazki "Wszystkie jestescie niewierne" opowiadajacej o walce o prawa afganskich kobiet.Przejmujaca opowiesc o czasach rosyjskiej okupacji Afganistanu,o dojsciu do wladzy mudzahedinow,o tajemniczej smierci rodzicow Zoi,o ucieczce do Pakistanu i o pomocy rodakom w tamtejszych obozach dla uchodzcow.Wszystko to jeszcze bardziej chwyta za serce,bo wydazylo sie naprawde.W jezyku perskim to Zoya.Po przeczytaniu tej ksiazki powiedzialam sobie,ze chcialabym,zeby moja corka tez byla tak odwazna,dlatego taki wybor.:tak:

Do góry