reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Witajcie Dziewczynki Kochane!
Ja znów z problemem do Was i prośbą o radę. Nie mogę za często pisać, wiecie, tyle załatwiania przed ślubem. Stres... i masz ci babo placek , chyba przez te nerwy dostałam @ w 14 dniu cyklu. Wczoraj byłam przerażona, chciałam zrobić test owulacyjny a tu krwiomocz, ale potem okazało się , że to @. Byłam dzisiaj skoro świt u gina, zrobił mi USG i powiedział, że wszystko w USG jest w porządku i jest to krwawienie czynnościowe, czyli @. Ale czemu tak wcześnie? Uspokoiłam się trochę, rzeczywiście przez stres może się poprzesuwać, Agnieszkaala, też tak miałaś przed ślubem, dobrze pamiętam?
A druga sprawa - jesli teraz wskoczę w normalne cykle, idealnie 1 czerwca wypadnie mi @ i klops, migrena, rzyganie itd. Dostałam więc na 3 miesiące antykoncepcyjne , niby też mają uregulować cykle.
I MOJE PYTANIE DO WAS: Czy zamiast 3 miesięcy mogę pobrać tylko 2, tj dwa opakowania tyk tabletek antykoncepcyjnych. Czy po odstawieniu muszę coś odczekać, czy od razu mogę zacząć starania o dzidzię. Zapomniałam z tego wszytskiego zapytać gina.
No kurka wodna, było już tak cacy, wszystko ładnie uregulowane i takie coś teraz. Normalnie mam doła cholernego.

Nie dam rady doczytać Was, ale przeczytałam tu post Madzi - Madziu, gratuluję Ci i z całych sił ściskam kciuki. Beta wiesz jakie ma przekłamania, ja sama umierałam ze strachu. Wówczas przeczytałam, że powyżej 6000 już tak wzorcowo nie wzrasta, do 6000 podwaja się co 2 dni, powyżej 6000 co 3 a nawet 4 dni. I tak potwierdził mój ginek. W ogóle on nie cierpi tej bety , bo tylko straszy pacjentki. Do rozpoznania ciąży owszem, potem ewentualnie jedna kontrola i czekać do USG, nie stresować się niepotrzebnie. A TSH - trochę za wysokie,ale nie powód do paniki, powinno być do 2,0, max 2,5, więc skontaktuj się z endokrynologiem, zwiększy Ci dawkę Euthyroxu. W ciąży to normalne, że większe zapotrzebowanie na hormony tarczycy. &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ostatnia edycja:
Dziewczynki, jak to dobrze, że właśnie tu można się wszystkim podzielić, wszystkimi obawami, radościami, problemami, gdzie ktoś pocieszy, wesprze, doradzi. Jesteśmy sobie potrzebne!

Malgonia ja przed pierwszą ciążą brałam tabletki jakieś 8-9 miesięcy i ginekolog powiedział, że możemy starać się od razu, tylko uprzedził, że zaraz po odstawieniu tabletek są często ciąże mnogie.

Dzięki Pleni, ja w Ciebie wpatrzona jak w obraz :) Ty zawsze wszystko wiesz.
Czekałam na Twoje wieści,wiem, że wszystko w porządku, Malutka nas nie zawiodła - będzie zdrowiusieńka. Ależ od małego już taka spryciula, ma gdzieś panów doktorów. Będziesz ziółko w domu :) Jak ten czas leci, już 24 tydzień...

Dzięki Juchu! Ja nie chciałam tych tabletek, ale no nie mam wyjścia. Ze strachu pewnie bym dostała @ w dniu ślubu.

OneMoreTime super, że wkońcu wyniki doszły i że są takie super:) To kiedy staranka zaczynacie?
Długo czekałam, ale było warto:-) w poniedziałek 22-go idę do mojego gina i obierzemy plan działania. 24-25/04 powinnam mieć owulację, ale nie sądzę, żeby nam lekarz dał zielone światło już teraz... z innych wyników (poziom przeciwciał przeciw beta 2-glikoproteinie) poziom wyszedł trochę powyżej normy i lekarka w tamtej poradni dała mi od razu receptę na acard i clexane. Ale pytałam mojego lekarza co o tym myśli i powiedział, że jeszcze nie wie, że zdecydujemy jak będą wszystkie wyniki. A skoro kariotyp wyszedł ok to wydaje mi się, że to bardzo możliwa przyczyna moich niepowodzeń i prawdopodobnie na 30 dni przed starankami będę musiała brać acard i clexane. A skoro tak to staranka w maju:happy2: już się nastawiłam na maj, a sprawdzałam w jakimś kalkulatorze, że jak się uda w cyklu majowym to termin porodu będzie 14 lutego 2014:-D

A Ty jak się czujesz, gdy już I trymestr za Tobą?

Magda, kompletnie się nie znam na becie, nigdy nie robiłam...

Loi, trzymaj się! dobrze, że nie bagatelizują i sprawdzają:tak:będzie dobrze!!!

malgonia, wydaje mi się, że przy tak krótkim okresie brania tabletek można od razu działać;-)

Edyta, nie pamiętam gdzie (pewnie znajoma znajomej powiedziała), ale słyszałam kilka historii dziewczyn, którym odmówiono pogrzebu, bo na wczesnym etapie to jeszcze nie "pełnoprawne dziecko"... ja niestety jestem sama praktykowaniu wiary (chociaż mam wzloty i upadki), bo mój J bardzo się uprzedził do księży i tak jakoś....
Chciałam adoptować duchowo, ale się przestraszyłam, że jak nie wytrwam w modlitwie, czy zdarzą mi się dni zapomnienia a maleństwu coś by się stało, to by mi sumienie spokoju nie dało...nie chciałam brać na siebie takiej odpowiedzialności i nie zdecydowałam się... ehh....

Ostatnia edycja:
reklama
malgonia: córeczka pleni, to tak jak jej mama- głowę ma nie od parady i pokazuje lekarzom, że jednak nie wszystkie rozumy pozjadali.;-):-) Trzymam kciuki za piękny ślub- oby było tak, jak sobie wymarzyłaś.:tak:

magda: &&&&&&&&&&&&&&&&&& Będzie dobrze! Nie znam się na tych przyrostach, ale wierzę w to, co tu dziewczyny mówią. :tak:

Ja dziś mam okropny dzień-czuję się jakby mnie ktoś przez maszynkę przekręcił... Nie mam sił na nic. Boli mnie od nocy ta "mała" i podbrzusze. Chodzę jak kaczka. Masakra...:no: A mój mąż maluje, szpachluje, pracuje jak mrówka. Ja nie mam siły ruszyć czymkolwiek.... Aż mi głupio.:zawstydzona/y:

Do góry