Plenitude
Witaj nasz Cudzie :)
neli może zapytaj gina o kwas foliowy w wyższych dawkach, ja biorę femibion 2 ponieważ nie jem na pewno wszystkich witamin, wielu składników pożywienia nie jem, dha minimalne ilości. w pierwszym trymestrze brałam tylko kwas foliowy, ale mam skłonności do anemii (hemoglobina zawsze na granicy lub już poniżej) i zdecydowałam się na suplementację w drugim trymestrze obawiając się, że moje odżywianie nie jest pełnowartościowe i czytając, że as też go brała na zalecenie profesora. porozmawiaj z ginem co on na to ;-)
anilek toxo masz ujemne, nie masz przeciwciał chroniących Cię przed zachorowaniem, IgG jest ujemne i dlatego kazała Ci to zrobić, czyli w skrócie nie miałaś nigdy toxo i ona musi kontrolować czy nie zaraziłaś się do tej pory. transaminazy to alat i aspat - kontrola pod kątem cholestazy i problemów z wątrobą, które w ciąży zdarzają się często, białko całkowite to badanie przesiewowe w kierunku chorób nerek, wątroby, jelit, zatrucia ciążowego, chorobach reumatycznych.
anilek toxo masz ujemne, nie masz przeciwciał chroniących Cię przed zachorowaniem, IgG jest ujemne i dlatego kazała Ci to zrobić, czyli w skrócie nie miałaś nigdy toxo i ona musi kontrolować czy nie zaraziłaś się do tej pory. transaminazy to alat i aspat - kontrola pod kątem cholestazy i problemów z wątrobą, które w ciąży zdarzają się często, białko całkowite to badanie przesiewowe w kierunku chorób nerek, wątroby, jelit, zatrucia ciążowego, chorobach reumatycznych.
Ostatnia edycja: