reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Agnieszka_257
user-online.png
gratulacje!!!
katherinne
user-offline.png
3mam kciuki żeby lekarz potwierdził że to ciąża
Loi
user-online.png
Plenitude
user-online.png
pomodlę się za Was, 3mam kciuki!

U mnie spoczko, dni plodne się zaczęły:) będę testowała 26.03.... czas się trochę wlecze... już nie mogę się doczekać i jestem pełna nadziei że uda się tym razem i już w grudniu 13' będę mamą.

reklama
Mamusiasynka ogólnie pęcherzyk powinien być okrągły, jeśli się spłaszcza to może oznaczać że z ciążą dzieje się coś złego. Ale ja w sumie podczas ostatniego poronienia miałam do końca okrągły pęcherzyk który rósł a zarodek niestety się kurczył...Tak więc jak wszędzie nie ma reguły. Co do plamień, podobno jest tak jak piszesz z progesteronem ale żeby być pewną musiałabyś zbadać jego poziom 2 razy w ciągu cyklu - ok 1-3 dc a potem ok. 7 dni po owulacji. Ja w moich 3 oststnich ciążach miałam brązowe leciutkie plamienia, brałam progesteron pomimo iż jego poziom we krwi był OK. Za to w drugiej poronionej ciąży nie brałam nic, tak samo jak zresztą w ciąży z córką i nie miałam grama żadnego plamienia - nic.... Samo branie duphastonu nie uratuje ciąży jeśli z samą ciążą jest coś nie tak.

Katherine
ale jaja!!! Nie martw się że coś robiłaś albo brałaś bo na tak wczesnym etapie raczej ciężko zaszkodzić (tak mi powiedział lekarz). W ciąży z córką też późno zrobiłam test a że były wakacje a ja po obroni pracy magisterskiej to sama wiesz co się działo;-)O lekach nawet nie wspomnę...Przeciwbólowych, na kaca...I mam zdrową córkę:) A moje kolejne ciąże (może oprócz drugiej bo wtedy też zabalowałam) wychuchane, wydmuchane - stracone.

Plenitude rany ja też czekam, nie odpowiedzialni ludzie pracują w tym szpitalu:crazy:

katherinne ale numer :-D:happy2: trzymam &&&&& za wizytę :-)

Pleni szkoda, że w szpitalu się nie liczą, że ktoś czeka na wyniki i to czeka w ogromnym stresie, który wcale nie jest wskazany i potrzebny, bo mogli sprawę inaczej załatwić, nie robić nadziei, że wyniki już już za chwilę.
Dalej trzymam &&&&&&&&&&

A ja mam 4 dc i @ bardzo obfita dziś. Kiedyś to @ trwała ok 5 dni a teraz widze, że pewnie znów z tydzień potrwa.

Witajcie miałam więcej się odzywać, ale zmarła mojego J mama, i wszystyko było na naszej głowie, mimo że ma 8 rodzeństwa. Wszyscy mieli w nosie bo trzeba było dołożyć kasę, a jak za wszystko zapłaciliśmy i załatwiliśmy to się dopiero zaczęło. Pretensje, komentowanie, a to nie tak, a to inaczej powinno być. MASAKRA

kłaczku przytulam mocno, bardzo mi przykro
[*]
[*]
[*]

pleni ach ta nasza służba zdrowia, trzymam dalej kciuki&&&&&&&&&&

katherine &&&&&&&&&&&&&&&&&

Już po. Lekarka nic nie widzi. W jednym miejscu pokazała plamkę i powiedziała, że moooooooooooooooże, ale że to raczej jej dusza widzi, nie oko, i że nie może się pod tym podpisać. Ale jajo było, z lewego jajnika, skubane. Tak cichaczem. Endometrium ma 12 mm. Nie za mało? Nie wiem, ile powinno być, ale wydawało mi się, że więcej. Oczywiście plamię i brudzę. Dostałam luteinę dopochwowo.

Przypomniałam sobie, kiedy wyszedł taki quasi-pozytywny test owulacyjny, a przynajmniej najbardziej pozytywny z tych co miałam, i wychodzi na to, że jeśli to ciąża, to w "najstarszej" wersji ma 18 dni, a może i młodsza. Kiedy zaczyna ją być widać na usg?

Mam iść jutro na betę. I w niedzielę znowu. Nigdy nie byłam, ale jak już pójdę to chciałabym dostać wyniki jak najszybciej. Poradzicie, gdzie szukać takiego miejsca i czy w ogóle jest możliwość dostać wyniki szybko?

katherine musisz poszukac lab. w ktorym wynik jest tego samego dnia, u mnie w miescie takiego lab. nie ma i wynik jest na drugi dzien a w gorszych laboratoriach to i 3 dni trzeba czekac :-( ja wierze ze bedzie dobrze, za wczesnie poszłaś ja w tamtej ciazy w 5 tygodniu dopiero cosik zobaczylam, dobrze ze dostałas luteine :-)

Poszlam natychmiast, bo ja tu sobie beztrosko plamie, a tu pozytywny test, wiec jesli ciaza to trzeba od razu dzialac. 5 tydzien czyli ile od owulacji? Bo tygodnie liczymy od ostatniej miesiaczki i tak liczac to u mnie juz by byl ten piaty przecie, jutro by sie szosty zaczynal ;)

Poszlam natychmiast, bo ja tu sobie beztrosko plamie, a tu pozytywny test, wiec jesli ciaza to trzeba od razu dzialac. 5 tydzien czyli ile od owulacji? Bo tygodnie liczymy od ostatniej miesiaczki i tak liczac to u mnie juz by byl ten piaty przecie, jutro by sie szosty zaczynal ;)

Ciężko stwierdzić. Przy normalnych cyklach 2 tygodnie po okresie, ale to około. Mogłaś mieć troszkę inaczej cykl. Zrób betę zobaczymy co się tam dzieje:-)

reklama
Do góry