reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hona gratulacje !!! :-) Najważniejsze, że te trudne chwile już za Wami i jesteście już w domku.

Atemida rodzicom trochę nie podoba się nasz pomysł, ale i tak nie zamierzam rezygnować ze swoich postanowień. Do moich rodziców nie pojedziemy, chociaż mama nalega, bo za daleko (mieszkają w Gorzowie Wlkp.). Ja na długą podróż w tych warunkach się nie zdecyduję. Poza tym ojciec bardzo by narzekał, jeśli na kilka dni wpakowalibyśmy się do nich z psem. Rodzice męża zapraszają nas dopiero w pierwszy dzień świąt, bo Wigilie spędzają u jednej z sióstr mojego męża. Jeszcze nie wiem czy pojedziemy, czy raczej się nie zdecydujemy, niby z drugą siostrą możemy się zabrać samochodem, ale ja osobiście mam ochotę siedzieć w ciepłym domku :-).
Przykro mi z powodu podwójnej tragedii, jaka Was spotkała, tulę.

reklama
Asta witaj wśród nas, światełko dla Aniołka
[*]

nisiao jak na szpilkach czekam na wizytę 18,12, dopiero po niej będę cokolwiek wiedzieć, do tej pory pozostaje mi wiara i nadzieja w to, że będzie dobrze :happy2:

hona kochana moje gratulacje, najważniejsze, że Twój cud już jest z Wami, niech zdrowo rośnie a Tobie życzę żeby to wszystko szybko i ładnie się zagoiło :tak:

nadzieja miana igG i igM powinny być powyżej 40 - dopiero wówczas jest diagnoza pełnoobjawowego zespołu, szkoda, że nie masz tych norm, kiedy pokażesz to lekarzowi? moim zdaniem wynik jest ujemny, beta2glikoproteina też ujemna, ale wiesz, ja się nie znam;-)

ja wigilię robię chyba u siebie z rodzicami i bratem..

Plenitude trzymam ogromnie mocno kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Również za pozostałe dziewczyny ,które czekaja na pozytywne wieści.
Agnieszkaala jak testowanie?
Tak dawno mnie tu nie było,muszę nadrobić.Cieszę się,że tu jestem i trafiłM NA to forum.Znowu napełniam sie nadzieją widząc kolejne cudy.
Małgonia gratulacje i spokojnej,nudnej ciąży :0) życzę

Ostatnia edycja:
Cześć ;-)
Hona gratuluje:***************
Teraz trochę o mnie. A więc tak w piątek spanikowałam bo myślałam że czop śluzowy mi odpadł. Ale jak wiecie byłam w szpitalu i wszystko pozamykane, szyjka 3 cm (szczerze to nawet nie wiem ile powinna mieć) i nie miałam przez weekend czasu się do Was odezwać bo siedziałam od rana do nocy na uczelni.... Dzisiaj się wybieram do endokrynologa, aż się boję... W środę do gina. I to juz ostatnia wizyta w Krakowie. Następna będzie już w Nowym Sączu, żeby mnie jakiś lekarz ze szpitala widział.
Karola pytałaś w którym tygodniu jestem, w środę bedzie zmiana kodu i trójka z przodu:-D
Pozdrawiam Wszystkie gorąco:tak:

Witajcie po weekendzie!

Hona gratulacje!
Doczekałaś się w końcu! Troszkę wymęczyłaś, ale o tym zapomnisz .Duży chłopak, czekamy na zdjęcia :) Super.

Atemida, Asta
- witajcie. W wirze wrażeń , przez które ostatnio przechodzę chyba nie przywitałam się. Niestety ciagle pojawiają sie nowe dziewczyny. Zostańcie tu, forum bardzo pomaga. Można się wykrzyczeć, wyżalic, a dziewczyny zawsze zrozumieją i jak trzeba przytula a jak trzeba ochrzanią, żeby wziąć się w garść.
[*]
[*]

Nadzieja - przy wynikach powinnaś mieć normy, , bo to że nie jest 0 nie oznacza że wynik jest pozytywny. Ja znalazłam takie dane z artykułu o zespole antyfosfolipidowym:
Dla przeciwciał IgG wynik słabo dodatni oznacza 5–15 jednostek GPL, średnio dodatni 15–80 jednostek, wybitnie dodatni powyżej 80. Dla przeciwciał IgM wyniki słabo dodatnie to mniej niż 6,0 jednostek MPL, średnio dodatnie 6–50 jednostek, wybitnie dodatnie przekraczają 50. Możesz sobie poczytać:http://www2.sum.edu.pl/wydawnictwa/wiadlek/1-2-2005/s116_Wygonowska_E.pdf

A u mnie- oczywiście nie może być normalnie! Ja niedługo całkowicie osiwieję, już nieduzo brakuje. Znów dzisiaj rano było plamienie, skąpe, tak jak poprzednio w środę- dwie trzy drobne żyłki - brunatne i jedna ciemnoczerwona i to na papierze, nie na wkładce. Przepraszam, że tak szczegółowo , ale może mi pomożecie co to jest? Jak byłam w piatek u lekarza, nic nie powiedział na te plamienia środowe, mam brać dalej leki jak brałam , w USG nie widział przyczyny, krwiaka żadnego nie było. Wiecie,że te wszystkie zawirowania - raz w góre raz w dół już mnie doprowadziły do stanu zobojetnienia. Pewnie, że boję się i denerwuje, ale już nie panikuję. No bo co ja mam zrobić? Znów leżę i dzisiaj przeleżę. Każdy dzień jest wielką niepewnością...

reklama
Hona serdeczne gratulacje!! Spory synuś Ci się trafił, oby teraz rósł zdrowo. a Tobie dużo siły i wytrwałości życze :*

wiecie coo, nie wiem czy mi coś siadło na żołądku czy miałąm dzisiaj pierwsze ciążowe rzyganko :D normalnie ciesze się jak głupia haha. Byleby tylko do piątku i się okaże czy dzidziuś ma się dobrze... oby!

Do góry