reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Mysiak - ale co sie dzieje? Co to Clexane i co na 100%? Mam nadzieje, że nic powaznego i ze wszystko gladko pojdzie do prtzodu, czego Ci ogromnie zycze!!!!
Matita - nike nie ma prawa Cie pytac w pracy dlaczego . Chyba ze zazadaja swiadectw pracy. Ja nic nie mowilam, takei jest prawo.. Prace dostalam. Kochana co do grzybicy to gowno jakies jest. Ja przez to stracilam moje dzieci.. Nie mozecie zaczac sie starac dopoki tego nie wyleczysz..a co bralas na to? Ja dostalam lek - 2 tabletki i po grzybicy... Poszukam potem jak sie nazywal.. Ale jestem wsciekla na to swinstwo - zwykly grzyb, a zabral mi moje maluszki.. Ja tez nie dostalam jeszcze @, wlasciwie to jeszcze jestem w pologu.. wiec macica sie kurczy i oczyszcza po porodzie.. Boze jak to wszystko kosmicznie brzmi, przeszlam normalny porod, teraz polog, a dzieci w domu nie ma:(:( Rozumiem Twoj bol i zal no i strach - ja tez to mam. A myslalas o pscyhologu? Moze by Ci pomogl..?
Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty. NIe ma na to dobrych słów. Po sobie widzę, że pomaga jak sie o tym mówi, jak werbalizujesz to wszystko. Starajacie się dużo o tym mówic, to ukoi ból. Moja pscyholog mówi, ze trzeba wyczerpac ten temat - nie moze nic zostac nie wypowiedziane.. Ja wczoraj bylam na grobie dziewczynek 3ci raz.. Straszne przezycie, ale mysle, ze z kazda wizyta bede oswajac ta mysl, ale nigdy nie zapomne i ten bol zawsze gdzies we mnie bedzie. Nie blokuj sie kochana i przezywaj to tak jak Ty czujesz. Ja na pocatku mialam paranoje, ze nie wiem jak ja sie mam zachowac.. Tak jakbym sie miala zachowywac jak ktos inny tego chce..:/ glupota..

Ostatnia edycja:
reklama
katka2012.. Clexane to lek który musze brac do konca ciaży i o 2 tyg dłuzej hyhyh a 100% to znaczy ze nie mam na niego refundacji czyli za 3 opakowania (stykna na miesiac) zapłace 360zł... a dla mnie to horror...

dulano czyżbyś miała przejąc ode mnie rzyganko i mdłosci??? ;) Bardzo chętnie przekażę ... Ja obstawiam ciążę i już:))) Więc na @ juz nie czekaj:)))
małgonia gratulacje:)))
karola przykre,ze znajoma zdecydowała się oddać psa...jestem zdania,ze jesli przygarnia sie taką istotkę,kocha i rozpieszcza jak dziecko to jest sie za nią odpowiedzialną choćby nie wiem co sie działo...Takie zachowania można korygować,spróbować skonsultować psa z jakimś psim psychologiem.Jest ich teraz od cholery,są rewelacyjne szkolenia. Niestety częsty błąd ludzi-pozwalaja na wszystko,śpia w łóżku,noszą na rączkach,biora na kolana,całą miłość przelewaja na zwierzę,a jak pojawia sie prawdziwe dziecko to zwierze idzie w kąt,jest spychane zewsząd,nagle ma same zakazy...Stąd później biora sie skrzywienia psychiczne...
Ja bynajmniej mam psa świra,agresora małego,ale póki co sam wie,ze dzieci sa bezbronne i nigdy sie nie zdazylo,zeby jakiemus krzywde zrobił,co innego wyprawia z dorosłymi,szczególnie facetami;(
katka kochana myslałam wczoraj dużo o Tobie,wiedzialam,że pewnie pójdziecie do dziewczynek na cmentarz...wiesz,że dla mnie jesteś najdzielniejsza na świecie:)tule mocno
plenitude &&&&&&&&&&&& za to,żebym do świąt została e-ciotką:))))))Buziaki
czarna super,ze wizyta sie udala:)))A lekarza zmień póki czas,po co masz sie denerwować.

Milego dzionka kochane:)

mysiak zlituj sie:-DTo mnie pocieszyłaś...12tc u Ciebie a u mnie dopiero 8tc...Nie dam rady kolejnego miesiąca zdychac:((((

Mi własnie o te mdłości chodzi,one odbieraja mi energię i wpędzaja w doła,mam je 24h i to takie mega. Rzygac to mogę,nie jest tak źle,wc i po sprawie,ale te mdłości...Siedze w domu,nie chodze do znajomych,nie chodze po sklepach,nigdzie,zero wyjść,bo jak tu sie skupic na czymś,cieszyc z czegoś...

majra tak, styczeń to miesiąc w którym od nowa stymulacja i monitoringi, nie mogę być cały czas na clo, max można być 6 miesięcy a potem 3 miesiące przerwy, ja byłam 9 miesięcy na clo i robię miesiąc przerwy bo muszę inaczej jajniki mogą się ostro zbuntować, organizm musi odpocząć.

emka oczywiście liczę troszkę na efekt odstawienia, ale nawet nie będę miała szans sprawdzić czy bez clo tam rośnie cosik, muszę wziąć na oko dupka żeby @ przyszła na koniec grudnia, najchętniej przespałabym ten czas do stycznia ;-)

dulano kiedy testujesz? moim zdaniem również może to byc ciąża, po laparo często się zdarza :tak:

katka prawidłowy pęcherzyk różni się wymiarami u każdej kobiety, optymalny zakres to 18-23, lekarz Ci powiedział, że są niedojrzałe, a niby skąd taka pewność? na oko nie może tego stwierdzić. pęcherzyk w zależności od cyklu jest pełnowartościowy lub nie i tego nie można zobaczyć patrząc na usg, oocyt wewnątrz pęcherzyka ma ok 0,24 mm a reszta to płyn. pękają to już dobrze, zaszłaś czyli pewna część pęcherzyków musi być pełnowartościowa. mi lekarz podawał zastrzyk na pęcherzyki 18,19,21,23 mm, na ten 30 nie dał i powyżej 25 też nie bo taki wzrost świadczy raczej o tym, ze pęcherzyk nie jest pełnowartościowy. u każdej kobiety jest inaczej, u jednej 19 mm może być niedojrzały, a u innej 25 dopiero jest ok.

odnośnie candidy mysiak pisała o diecie bezcukrowej dlatego kopię na allegro bo szukam jak najczystszego słodzika ze stevią. Komisja Europejska dopuściła ją do obrotu a ja jej używałam już 2 lata temu ze względu na jej właściwości: ma działanie przeciwgrzybicze (candida), bakteriostatyczne na wybrane szczepy, nie powoduje próchnicy, jedna tabletka nie posiada praktycznie kalorii, jest wskazana dla diabetyków i cukrzyków ponieważ nie zaburza wydzielania insuliny.. ja nie wypiję kawy rano bez cukru a słodzę 3 łyżeczki, zamierzam odstawić cukier całkiem. na stevii można też piec, jeśli komuś takie info pomoże to możecie poszukać, ja też mam tendencje do grzybic narządów rodnych, problemy z zajściem, zamierzam coś z tym zrobić. jakbyście szukały tego słodzika to patrzcie na skład, najlepiej zawartość glikozydów steviolowych RebA 97-98%, nie może zawierać laktozy, maltodekstryny, erytrolu, bo to sztuczne słodziki i chemikalia. to tak ode mnie - może się komuś przyda.

Ostatnia edycja:
reklama
agnieszkaala własnie kombinuje, dlatego dzis byłam u naczyniowca, ale termin na doplera zył mam dopiero na 5 grudnia a zastrzyki koncza mi sie w poniedziałek...wiec tak czy siak musze dwa opakowania kupic na 100%. no i jak sie okaze ze zakrzepicy nie ma to do konca ciąży leki na 100%.... poprostu pomysły na obejscie tego mi sie skonczyły...

Do góry