reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Izka - chyba masz rację.
Mi powiedziano w szpitalu jak rodziłam, że każdy dostaje taki krzyż jaki jest w stanie unieść... Do dziś mi te słowa dźwięczą w uszach.
Ale musi się udać dziewczyny, nasze Aniołki na pewno nas widzą i chcą żebyśmy były szcześliwe.. Zadne dziecko nie chce miec nieszczesliwej mamy.. A my juz jestesmy mamami wszystkie tylko inaczej...

reklama
izka ja jak doczekam swoich dzieci to będę miała chyba niezłego hopla na ich punkcie, już teraz ja i mój mąż zdajemy sobie z tego sprawę.. nie mam wyboru, muszę trochę odpocząć, muszę zrobić przerwę w clo, a do stycznia jakoś czas zleci. Primolut skończę w przyszłym tygodniu w środę i 2-3 dni po nim powinnam dostać @ bo jest to lek zawierający progestegen ( działa jak duphaston) i cykl styczniowy zacznie się już pod koniec grudnia. muszę dać radę, nie potrafię się poddawać.

katka2012 jejq kochana przytulam mocno, dla twoich aniołeczków
[*]

Plenitude... tak własnie myslalam ze czas na odstawienie i zrobienie przerwy, szkoda tylko ze decyzja lekarza nie pomogła... ze cyl teoretycznie stracony...
Ja już po wizycie..... dostałam kolejne zwolnienie z powodu wymiotów niepowściągliwych....

Maluszek ma 63mm i jest wg usg ok tygodnia starszy niz wynika z ostatniej @. Dostałam skierowanie na badania prenatalne z powodu mojego wieku. byłam sie zarejestrowac i czekam na telefon z terminem w przychodni. Wiec bede miała badanie usg z pomiarami na super sprzecie :) u lekarza z bardzo dobrą opinią i przeszkolonego w tym temacie.
Lekarz powiedział, ze coś tam jest miedzy nogami, ale mowi ze na 70% chłopiec, ale ja o tym wiem, ze chłopiec i babeczka na tym etapie wyglądaja tak samo tylko inny kąt padania tego "czegoś" je różni wiec sie nie nastawiam....

mysiaczku super, gratuluję, że na wizycie ok, mam nadzieję, że i ja takich wizyt doczekam a nie tylko monitoringi... myślałam nawet o zmianie lekarza bo nie podoba mi się to przeciąganie, one same nie pękają i nie ma na co czekać, więcej na to nie pozwolę. jedynie względy finansowe mnie powstrzymują przed Poznaniem.. wiem, że muszę odpocząć od clo, zrobię tak, nie ma sensu się szarpać, tylko dużo mnie to wszystko psychicznie kosztuje. cykl stracony bo już wzięłam primolut, to na tyle, czasem trzeba się poddać by móc walczyć dalej.

izka to potrafi mi skutecznie utrudnić życie, ale cóż, muszę żyć dalej i potowarzyszyć kobietce..

Ostatnia edycja:
katka ............... nawet nie wiem co mam napisać bo nie potrafie sobie wyobrazić nawet w jednej miljonowej twojego bólu .... ściskam cie mocno i zapalam światełka
[*]
[*]
[*] dla twoich trzech niebiańskich istotek

kwiatuszek23 i Mysiak gratuluje udanych wizyt i tradycyjne duzo zdrówka dla was i waszych kruszynek życze

Plenitude może faktycznie zmiana lekarza to dobry pomysł, oby nowy rok był dla ciebie pełen szczęścia && fluidki ciązowe jednak przesyłam póki mam ~~~~~ prosze schować do lodówki :D

ja tak w sumie przelotem w sobotę mielismy awarie centralnego ogrzewania, zbiornik wyrównawczy szlag trafił, rdzawo-czarny szlam rozlał sie po całej kuchni, całe szczeście że wszystko zbiegło sie z wizyta gościa który montował akurat grzejnik w pokoju Natalki, bo nawet nie wiedzielibysmy co mamy w tej sytuacji zrobić. Całe to napuszczanie i spuszczanie wody o.c. pewnie przyspieszyło to co mogło by sie stać juz nie długo... mówie wam masakra .... wszystko zalane takim syfem. Meble mamy pod zabudowę na pewno sporo tego syfu wypiły ... no i piec gazowo - elektryczny był jak zlew najwiecej poleciało na niego i nie wiemy czy działa mamy odczekac kilka dni, az wszystko co mogło zamoknac wyschło .... no masakra totalna bidnemu to zawsze wiatr w oczy ....

aa dzis mi sie śniło że rodzę, wszystko bezboleśnie i szybko nawet bez nacięcia, ale mam marzenia nie :D

katka bardzo sie cieszę,ze zdecydowałas sie do nas dołączyć. Dziewczyny tutaj dały mi bardzo dużo sił,dzieki nim stanęłam na nogi.

IZW położę je przy ampułkach z choragonem :tak: dam mu jeszcze szansę ale już na przeciąganie zastrzyku nie pozwolę, wolę czekać na pęknięcie po zastrzyku. podejrzewam, że chciał dobrze, bo dominujący był na prawym jajniku a na lewym podobny, myślę, że chciał poczekać na ten na lewym bo tam jestem na pewno drożna.. i przesadził, albo inaczej, mój organizm znowu pokazał gdzie to wszystko ma.. obyś miała spokojny i szybki poród &&&&

emka buziaki kochana cieszę się zawsze jak Cię widzę :happy2:

Ostatnia edycja:
Plenitude ja cały czas bardzo mocno trzymam kciuki i wierzę,ze juz niedługo wstawisz suwaczek:))) Przesyłam kolejna porcje fluidków i nawet chętnie oddam mdłosci i wymioty!!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

reklama
Melduje ze dzisiaj po 11 przyszla na swiat Martusia. Ma 56cm i wazy 3080. Ciagle nie moge w to uwierzyc ze to juz. Buziaki dla Was, dziekuje za kciuki i doczytam jak wroce do domu bo mi bb na telefonie szwankuje.

Do góry