reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Izka87 witaj. kreseczki są jak nic...gratuluje...

Loi no wiem fajne uczucie, mnie też długo o dowód prosili i mi zawsze było z tym przyjemnie...ale niestety ostatnio chyba się postarzałam...:dry:

Karola przykro mi że macie kryzys...ostatnio też myślałam tak o swoim związku. staje sie tak mdły i nijaki że aż razi w oczy...myślałam że bedzie inaczej a tu doopa...my to nawet rozmawiac już chyba nie umiemy...

Sara witaj kochana...jesteś w bardzo dobrym temacie, nawet nie bedąc w ciaży...

Enya super wieści...trzymam kciuki aby wyszły Ci dwie mocne grube krechy jutro

Loi zgadzam się z Tobą ze godzenie się z dzieckiem to cudowny moment...u nas też tak to często wygląda

Hona ja w przeciągu trzech dni powinnam miec wyznaczony termin cc i wtedy zobaczymy kto bedzie pierwszy...mogę to być ja...co do leku to nie brałam...

Zjola super fotka...wow...odjazdowa babka z Ciebie

dziewczyny a mi znów jest bardzo, bardzo niedobrze...mdli mnie jak cholera i całą noc bolało mnie to coś pod prawym żebrem...nawet oddechu nie można złąpać...jeju nie wiem czy zaraz nie puszczę pawia...:shocked2:

reklama
Aniii - może masz ucisk na żołądek albo poród się zbliża, bo różnie to bywa. W sumie jesteś już na końcówce. Trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&

Sara- witaj, zapalam światełko
[*] dla twoich aniołków, fajnie że masz dwójke dzieciaków, masz oparcie i pociechę,

Izka- gratki :-)

enya- i jak dzisiaj? ja już tak pocichutku gratuluję

zjola- no zdjęcie rewelacyjne

karola- ja wiem, że Dudarewicz jest dobry, ale tak naprawdę jak masz opisane wyniki i wszystko wygląda ok to nie są potrzebne już kolejne konsultacje (mam nadzieję), tylko po jaką chol*rę musiałam tyle czekać, skoro sama sobie mogłam te wyniki zinterpretować, no i nie wiedziałam że Dudarewicz przyjmuje na NFZ, ale to chyba ciężko się dostać?

Izka nie ma żadnych wątpliwości, możesz zrobić betę dla pewności, gratuluję

enya trzymam bardzo mocno kciuki, oby Ci się wreszcie udało, tyle czasu, starań, poronień, życzę Ci zdrowej ciąży z całego serca bo w swoich staraniach wiele już wycierpiałaś &&&& za potwierdzenie testu :tak:

anii boli Cię w prawym boku pod żebrem? a może dzidziol kopie Cię lub rozpycha okolice wątroby, bo wiesz, wątroba nie boli tylko jest otoczona "workiem" który przekazuje bodźce bólowe do mózgu. a badania enzymów wątrobowych miałaś?

czarna to zrozumiałe, że nic nie chcesz mówić, ja też zamierzam milczeć aż potwierdzę minimum 2 razy na usg bijące serduszko, oczywiście jak w ogóle zajdę :-D

loi wyglądasz super, fotki śliczne, musisz być naprawdę piękną kobietką :tak:

martussia kciuki zapewnione &&&&

zjola superaśnie wyglądasz, fajnie mieć pasję, która pochłania bez reszty i daje radość ;-)

saro witaj, tak jak napisała któraś z dziewczyn ten wątek gromadzi kobiety po poronieniu w różnym stadium starań o dzieciątko, staraczki, zaciążone, rozpakowane i te świeżo po poronieniu, jeszcze krwawiące lub czekające na zielone światło. taki życiowy mix i dobrze nam tu razem, rozgość się.

nisiao przypominasz mnie samą z tym dołowaniem się. nie zmusisz swojego organizmu do ciąży, ale uwierz, że w niej będziesz. tak naprawdę to ruletka, będziesz w danym cyklu albo nie, masz 30% szans na zajście w jednym cyklu. to dużo i mało jednocześnie. bardzo Ci kibicuję ale wiem, że to kwestia czasu jak zajdziesz. daj sobie więcej wiary w siebie, to Ci bardzo potrzebne. Na każdą z nas przyjdzie tutaj czas, jednym zaraz po # a innym dobre długaśne kilka miesięcy, nic na to nie poradzimy, ale nie dołuj się tak, zobaczysz, że zajdziesz.

bett Ty tak jak anii już prawie na finiszu, jak to szybko minęło, zawsze z przyjemnością oglądam Wasze suwaczki :tak:

magda ja to samo usłyszałam od gina po cyklu lipcowym, jak mu opowiedziałam o ty, że dwa z trzech testów miały bladą drugą kreskę a trzeci nawet cienia (ta sama czułość) nie miał to też mi tak powiedział "coś było ale się nie utrzymało". tak więc walczymy dalej..

anilek gdzie Ty i Twój test? :-)

w sygnaturce mój enpr :-D:-D:-p - wstawiłam żebyście widziały etapy tej walki. oczywiście chciałabym tylko zwrócić uwagę, że robię to po raz pierwszy w życiu z czystej ciekawości i dla własnej frajdy, że biorę sporo leków i mam zaburzenia hormonalne więc tym wykresem mogę sobie potem buty wypchać :-D
dlatego znawczynie proszę o wyrozumiałość ;-)

Ostatnia edycja:
Izka87, gratulacje! Leć na betę kochana i sprawdź jeszcze po 2-ch dniach czy przyrost prawidłowy!

Zjola, gratki po raz drugi :)

Saro, witaj.

Magda_88, a na co te cytruski mają pomóc?

A u mnie dziś zaczęło się plamienie, normalnie jak z zegarku 19d.c. i bach! Nic już nie rozumiem, przecie biorę luteinę i dupka! :no:

Ostatnia edycja:
Ameritum może się zagnieżdża jajeczko?

hmm... to by znaczyło, że ono mi się co miesiąc zagnieżdżało, tylko z powodu niewydolności ciałka żółtego często nie miało szans? To nieco zmienia postać rzeczy, bo juz sie załamuję. Ciekawe ile potrwa to plamienie przy tym dupku i lutce. Bo bez to trwało i do okresu tylko potem było takie ciemne, jak stara krew.

reklama
A masz teraz pierwszy cykl z dupkiem? Ja się tak dokładnie na tym nie znam, ale dupek powinien pomóc, więc poczekaj na krwawienie lub jego brak :) Takie plamienie ma wiele przyczyn, dopóki nie ma regularnej @ nie załamuj rąk :)

Do góry