reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

JEST SERDUSZKO!!!!!

Ale zeby nie było kolorowo, to sie okazało, ze clexane bede musiała płacć 100% jestem tym załamana... bo mnie nie stac na to.... nie wiem co zrobie.... koszt miesieczny to ok 360zł +leki na podtrzymanie ciąży ponad 200zł mi wychodzą... a ja mam ok 800zł na zycie miesiecznie.... nie wiem co zrobic.. naprawde nie wiem...

Moze którejś z was zostały zastrzyki, chetnie odkupie.....

reklama
hej,
Lenka Kochana rozumiem Twój strach, ja sama pragnę ciąży,ale jednocześnie boje się ponownego poronienia. Trzymaj się Kochana,staraj się myśleć pozytywnie przecież to już początek 2 trymestru,najgorsze masz już za soba:)
mysiak kochana gratuluje serducha bijącego:) wspaniały dzwięk:) Co do leku to rzeczywiście koszt niesamowity:(( a nie można jakoś przykombinować, zeby taniej płacić? mysia

U Nas Alusia ma rozległe zapalenie płuc i jak jej nie przejdzie to szpital nas czeka. Ma zastrzyki,mogle się, żeby pomogły. Słabiutka jest biedulka,niema sily chodzić, jeść. Cały wekend leży,przysypia.

Mysiak - super, ze jest serducho!!! Z tymi lekami, to koszmar! Sama będę musiała za nie płacić jak zajdę w ciążę. To tak a pro po przyjaznego państwa rodzinie :wściekła/y:

nic sie nie da zakombinowac niestety... pierwsze opakowania dostałam w ramach diagnostyki i lekarz nie wiedział ze mi sie nie nalezy znizka.. a teraz sie dowiedział i jest dupa blada...

Mysiak - super!!! kurcze kiepska sprawa z tym clexanem... a masz zespół antyfosfolipidowy czy masz je brać tak bardziej profilaktycznie? bo jak masz zespół to Ci się należą. mi raz się lekarz pomylił i wystawił na 100% a babka w aptece i tak sprzedała ze zniżką mówiąc że pewnie lekarz się pomylił... może spróbuj u siebie w aptece zagrać idiotkę że powinno być ze zniżką a nuż się uda i sprzedadzą Ci ze zniżką? ja niestety nie pomogę bo te co mi zostały to wysłałam już Gosiulkowi
Agnieszkaala - bidulka... dużo zdrówka dla Alusi

Mysiak - z tego co kojarzę to jakbyś miała stwierdzony ten zespół to na pewno Ci się należy ze zniżką. kiedyś Gosiulek o tym pisała że wysłała zapytanie o to do NFZ i wyraźnie jej odpisali że przy tym zespole należą się refundowane. inna sprawa to była taka że jej lekarz nie miał podpisanej umowy z NFZ i nie mógł jej takiej recepty wystawić nawet pomimo tego że się jej należała. postaraj się może jak najszybciej zrobić badania w kierunku tego zespołu

cyba pojde do lekarza rodzinnego pogadac... bo mam dwa małe żylaczki... a laska z majówek wkleiła cos takiego

Pomorski Oddział Wojewódzki NFZ podaje do wiadomości treść pisma z dnia 7 sierpnia 2012 r. (MZ-PLA-460-15020-216/ISU/12) podpisanego przez Zastępcę Dyrektora Departamentu Polityki Lekowej i Farmacji Ministerstwa Zdrowia Grzegorza Bartolika:

„Departament Polityki Lekowej i Farmacji informuje, że zapis w Charakterystyce Produktu Leczniczego Clexane:

‘4.1 Wskazania do stosowania
Zapobieganie żylnej chorobie zakrzepowo-zatorowej, szczególnie u pacjentów poddawanych zabiegom chirurgicznym ortopedycznym, zabiegom w chirurgii ogólnej i onkologicznej’

nie wyklucza zastosowania przedmiotowego produktu leczniczego ze zniżką (zgodnie z Obwieszczeniem Ministra Zdrowia) w przypadku profilaktyki żylnej choroby zakrzepowo-zatorowej u pacjentów niepoddawanych zabiegom chirurgicznym

moze uda mi sie to podciągnąc pod profiklaktyke...

reklama
Do góry