reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Tal leci dziewczyny ten czas,pamiętam jak Aniunia była dopiero w pierwszych tyg ciąży a tu już maluszek na świecie,obserwując Wasze suwaki widać jak ten czas zapycha .
Mam nadzieję,że teraz się nam uda i będzie więcej nas przybywać szczęśliwych.Zjola
jak tam u Ciebie?
aniunia jak się czujesz w nowej roli,jak tam po porodzie?i maluszek daje spać?
-Lorelain-
Przykro mi bardzo :(,że po raz kolejny był taki koniec :( ,nie odpowiem Tobie na pytanie,bo zdaryło się mnie to pierwszy raz,ale słyszałam że po 3 razach już szukają przyczyny i pewnie są w stanie coś znaleźć,no a jeśli nie tzn że nic nie dolega tylko skąd tyle tych poronień.3maj się i światełko dla Twojego Aniołka (*)

Ostatnia edycja:
Cześć,
we wtorek poroniłam czwarty raz :( czy robiąc badania udało wam się dojść do przyczyny poronień?

wszystko z macica mam ok, urodziłam juz jedno zdrowe dziecko a przy drugim takie problemy. Najgorsze jest to że nie wiadomo dla czego. Juz po stracie bliźniaków w marcu robiłam wszystkie badania i nic nie wyszyło. Teraz juz mi dali skierowanie na badania genetyczne, jedziemy do kliniki we wtorek. Ciekawe czy tam coś wyjdzie. Nawet jeśli tak to chyba nie idzie tego leczyć?

czy wam lekarze mówili co mogło być przyczyną?

Lorelain... witaj.....a robiłas przeciwciała antykardiolipidowe?? moze gdzies tu jest przyczyna?? ja teraz profilaktycznie dostałam zastrzyki clexane przeciwzakrzepowe, też mam 3 poronienia za sobą i jedno zdrowe dziecko...
Trzymam kciuki za badania.... musi w koncu się udac

Kasia 2508.. powiedz mi czy napewno dobrze zaznaczasz śluz?? śluz białko jajka wystepuje raczej przy (okolo)owulacji i wtedy jest przeżroczysty, rozciąga się jak białko surowego jajka... mniej wiecej na odległość kilku centymetrów pomiędzy palcami.

sluz_p2.jpg
A śluz biały, mleczny, nierozciągliwy jest zazwyczaj po owulacji..... Nie pasuja mi oznaczenia twojego śluzu na wykresie.

Co do temperatur to tak moze byc i moze to być ciażą jak i brak ciąży..... nie ma sie co nastawiac, trzeba poczekac do terminu @ i wtedy zrobić test.

Czesc wszystkim!

Aniunia gratuluje slicznego synka i życze wam duuzo zdrówka:-)
A ja zupełnie juz zgłupiałam dzisiaj 36 dc a okresu nie ma dalej...(po duphastonie oczywiscie) dwa testy negatywne cyce bola podbrzusze czasami zaboli ale nie tak jak na okres tylko czasami cos zakuje z lewej strony i sama nie wiem co myslec juz.Lekarza mam dopiero na 11.10.Czy cos sie poprzestawiało znowu?Ja chyba oszaleje...
Obserwacja cyklu - enpr.pl

mysiak, tzn to nie białko, ale trudno mi to określić. nie bardzo mam czas w tyg, żęby sama tworzyć, więc wybrałam najbardziej pasujący :D czasem jest sucho, a czasem ciut śluzu, ale półprzeźroczysty, czasem biały

Witajcie dziewczeta...
Niestety nie doczytam was...

witam wszystkie Aniolkowe Mamusie, zapalam
[*]
[*]
[*]

Kasia oczywiscie, ze sie moze tak zrobic, bo temperatura jest zaburzona, jesli bylo tak jak w opisie to nie tracilabym jeszcze nadzieji. Poza tym 10dfl to troche krotko jak na pojawienie sie @. Zaczekaj do jutra, pojutra i zobaczymy jak sie sprawy maja. Ogolnie wykres bardzo ladny, a tempka nie spadla ponizej granicy wyzszych temp. wiec wszystko sie moze zdarzyc :) Trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&& i przesylam fluidki >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

enya, mnie kiedyś wyniki prolaktyny na czczo, wychodziły +/- w normie, tylko wtedy nikt nie chciał mi zrobić tego badania w obciążeniu. 3 lata o to prosiłam i dopiero teraz trafiłam na logiczna lekarkę. Jak moja mama usłyszała jakie podejście mają teraz lekarze, to powiedziała - że to jakiś koszmar i tacy ludzie nie powinni być lekarzami.

Hona, dzięki za wskazówki, mam brać po 1 tabl. więc też chyba zaczynam z grubej rury. Ostatnio głowa mi pęka, ciekawe czy to wina tej wyższej prolaktyny?

Loi, idźcie na tę genetykę, ciesze sie że chociaż Ciebie skierowano na to badanie. To chyba jedno z najważniejszych badań, bo genetyki nie da sie przeskoczyć. Trzymam kciuki, oby nie tu leżała przyczyna i wyniki były dobre.

Joaro witaj :)

Karola1388, na co bierze sie ACARD? i w jakich dawkach, czy to jest na receptę? Może ja też powinnam to brać? :( mogę brać cokolwiek, pół apteki wyłykać byleby pomogło.

reklama
dziękuję, dziękuję, ale wręcz poszłam w tym momencie do toalety sprawdzić ;) i już się zaczyna plamienie, okres ma być jutro, czyli koniec marzeń...

Do góry