reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny proszę,pomózcie.
Po zabiegu przez kilka dni plamiłam.Później kilka dni przerwy.Potem znów zaczęło delikatnie się coś pojawiać (nawet pomyslałam że to owulacja bo i piersi mnie zaczęły boleć i jajniki)aż dzisiaj normalnie poleciało jak przy @.
Nie wiem co robić. Czy to się dalej czyści? gorączki nie mam.Brzuch delikatnie czasami czuję.A może@????Ale to 3tyg po zabiegu a prawie 4 po rozpoczęciu poronienia.
Miała któraś coś podobnego?

reklama
gosiulek73 - ja miałam # 31 lipca, a 26 sierpnia dostałam pierwszą @ - więc niecałe 4 tygodnie.

Ja już po wizycie. Byłam z wynikami i wszystko jest OK. Lekarz stwierdził, że fizycznie/medycznie nie ma przeciwwskazań :-) Powiedział, że z tego co on widzi (badanie + usg) to nie ma nic niepokojącego. Mówi tylko, że to psychika musi dojść do siebie, żeby potem nie było tak, że będę u niego co tydzień albo częściej, aby sprawdzić czy serduszko bije. Więc można powiedzieć, że od lekarza mamy zielone światełko. Teraz decyzja należy do nas.
Nie wiem jeszcze co zdecydujemy, pogadam z mężem jak wróci z pracy.

gosiulek- jeżeli poronienie zaczęło się 4 tyg temu to może @, nie martw się, ja po drugim zabiegu krwawiłam i plamiłam przez 2 tygodnie i właśnie po 2 tygodniach znowu zaczęłam bardzo mocno krwawić, i tak miałam aż do normalnej @ po około 40 dniach, jeżeli nie krwawisz mocno i nie masz gorączki ani bóli, to wszystko jest ok

Gosiulek - ja po pierwszym zabiegu miałam @ po około 30 dniach, po drugim wydawało mi się że miałam podobnie ale ostatnio się dokopałam do swojego kalendarzyka i wyszło że jednak miałam po 22 dniach, w trakcie których miałam cały czas krwawienie później plamienie a potem od razu @ przylazła więc nie miałam ani jednego dnia przerwy w cieknięciu. ja nie widziałam w tym nic niepokojącego bo też nie miałam gorączki ani nic się nie babrało
Ktr - super, że u Ciebie wszystko w porządku i że dostaliście zielone światełko. a ten lekarz to chyba jakiś naiwny jeśli myśli, że odczekanie dłuższego czasu sprawi, że nie będziesz się bała i chciała sprawdzać czy wszystko jest w porządku. mój lekarz jakoś na początku jak już było w miarę ok chciał mi wyznaczyć kolejną wizytę za miesiąc to mu powiedziałam że nie ma mowy i za 2 tygodnie u niego będę. nie dyskutował ze mną i powiedział że i tak zrobię jak zechcę :-p

Dziewczynki pomóżcie jeśli któraś z was się zna na badaniach tarczycy
otóż mam wynik ft3 powyżej normy-5 , ft4 w górnej granicy normy , a tsh 2,15 i boję się o to ft3 czy to aby nie grozi poronieniem we wczesnej ciąży?Bo ja osiwieję do terminu @.

Martuś ja się niestety nie znam.

Mam nadzieję że to normalne i faktycznie może to @.Wczesnie,ale może. Trochę się martwię.Teraz pobolewa mnie brzuch jak przy @.

reklama
kobietko- spokojnie z tego co przyczytałam twój M w końcu założył gumkę, więc ja bym się tak nie martwiła, jeżeli nawet- co jest bardzo mało prawdopodobne- jakiś wojownik się przedostał to będzie on na tyle silny, że z lekko podwyższonym ft3 powinien sobie poradzić, za parę dni zrobisz test i będzie wszystko jasne, uwierz mi, w ciąże wcale tak łatwo się nie zachodzi, chociaż ja ci tego życzę z całego serca :-D

Do góry