reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

emka01 ważne że dzieciątko żyje a "wymiarami" sie nie sugeruj ja tez byłam pewna że owulke mam książkowo a jednak była wcześniej u ciebie może później, zresztą prawidłowy wiek dzieciątka i termin porodu na czertwono w karcie ciąży wpisza ci dopiero miedzy 11-13 tc. Nie stresuj się nie potrzebnie, bo nie ma sensu.

karolka no trzymajcie sie dziewczyny we dwójke jak długo sie da &&

enya81 dasz radę tak jak wczoraj ewcikowi piasałam ja miałam i mam to samo bo mam w najbliższej rodzinie dzieciaczka który urodził sie w tym samym terminie co ja miałam wyznaczony poród w zeszłym roku ... dla mnie uczestnictwo w życiu tego dziecka to radość przez łzy, nie będzie ci łatwo ... po prostu trzeba sie z tym oswoić ... niestety serducho sie nigdy nie zagoi, ale da się żyć

dunsus eh te cycki ... u każdej jest to tak na maxa w kratkę że to nie jest "wyznacznik" więc wiesz ... &&

majra && && za ciebie i twoje maleństwo czekaj cierpliwie

a Emy nie wyjechała czasem do Polski bo cos mi sie tak jakoś zaświtało???

kłaczek z Ziabcią trzymajcie sie dzielnie && && co by ziabcia pomachała do nas wszystkich e-cioć z fotki

ziółko mam nadzieje że zawiat do nas z dobrymi wieściami && &&

Ostatnia edycja:
reklama
Karola moja Ala jak się urodziła ważyła 3050 a na USG wychodziło 2700 :-) Ja z rozwarciem na 2 cm chodziłam normalnie nawet nie wiem ile bez żadnej akcji porodowej. I dowiedziałam się dopiero o nim na wizycie kontrolnej:) A że wtedy panikara nie byłam bo ciąża ogólnie była bezproblemowa to tak sobie łaziłam. Trochę mnie bolało ale stwierdzałam że pewnie boleć musi hehehe. No i lekarka się dziwiła że nic nie czuję, skurczy nie miałam. A przyszedł taki moment że się samo zaczęło w tempie błyskawicznym i w ciągu pół godziny miałam jużpełne rozwarcie i nawet nie wiem w którym tygodniu urodziłam bo u mnie to jazda była na maxa z terminem - nie pamiętałam daty ostatniej @ bo w ciążę zaszłam błyskawicą i jakoś tak nie przywiązywałam do tego wagi więc terminy miałam w dwutygodniowej rozpiętości - po każdym USG inny hehehe:-) Tak wiec nie przejmuj się tymi wagami i terminami bo USG to urządzenie które nie da Ci precyzyjnej odpowiedzi ile waży dziecko i w którym tygodniu jesteś. Nie stresuj się i nie panikuj cobyś wilka z lasu nie wywołała;-)Będzie dobrze:-D

karola: dzięki za rady! Lecę do dr google sprawdzic czy owo lekartswo jest na receptę!!! Dziś już lepiej się czuję, ale jeszcze nie dobrze. Żołądek mnie boli i tak jakoś słabo mi. Piję wodę mineralną na umór. Na szczęście u nas dziś już nie ma tego okrpecznego upału, który pewnie swoje 3 grosze do mojego samopoczucia dorzucił...

Trzymam za ciebie kciuki.

Ciekawe co u kłaczka i zjoli...

kurde net mi strajkuje ;/

karolka co do wagi to wiesz nie sugeruj sie tym bo to jest wyliczane na podstawie wymiarów, wystaczy że dziecina odziedziczy po kimś drobną budowę ciała i już waga jest zaniżona, lub długie nogi i juz spodziewany sie dzieciaczka 4 kg a rodzi się dzieciak niecałe 3 kg.
To wszystko jest wyliczane na podstawie wzoru :
wymiar dwuciemieniowy (BPD) - obwód główki (HC) - obwód brzuszka (AC) - długość kości udowej = przypuszczalna masa płodu

ja mam w karcie wpisany taki właśnie tekst "przypuszczalna masa płodu" co chyba mówi samo za siebie, zresztą według statystyk jest też ustalany wiek dziaciaczka w 2 i 3 trymestrze na podstawie właśnie tych danych co waga, dlatego najbardzoiej miarodajny jeśli chodzi o wiek dzieciaczka jaest pomiar z 11-13 tc bo wtedy nasze maleństwa są najbardziej "jednakowe" a potem to juz chops rośniemy tak jak mamy zaprogramowane, zreszta przecież my też wszystkie nie mamy takiego samego wzrostu, ni ma co sie stresować, ważne że dziecinka jest zdrowa a reszta to tylko liczby

heja kochane chcialam was poinformowac ze wczoraj jednak sie malpiszon rozkrecil.Nie dalam rady wejsc bo rano zwalili sie montazysci z oknami wiec wyobrazacie sobie jak wygladal dom:-:)wściekła/y:na szczescie juz ogarnelam i mam troszke czasu dla siebie:-)
karola wogole sie nie martw moj synus tez jak sie urodzil mial 2700 a teraz jaki chlopak wazy 19 kilo i nosi ubrania na 4/5 latka:-)Alutka to nadrobi jak bedzie na swiecie,nie kazde dziecko musie sie rodzic gigatyczne:-Dtym bardziej ze ty jest drobniusia.Bedzie dobrze jeszcze troszeczke:tak:zjolka trzymam za wizyte &&&&&&&& klaczku bardzo mocno za ziabke na pewno bedzie dobrze daj znac;-)gatto jak tam gattolinka ????:*:*:*majra ciesze sie ze wszystko dobrze,powolutku a cel bedzie osiagniety:*

Pozdrawiam was wszystkie kochane,u nas burza jak cholercia i pada deszczyk ale to dobrze chwila oddechu sie przyda:-)

angel ...;/ no nic za 28 dni bedziemy ci znowu kibicować mam nadzieje że bardziej skutecznie

o której mniej więcej te wizytancje dzisiejsze dziewczyny maja wie ktoś?

izw ja wiedzialam ze nie jestem.Ale ciesze sie ze sie rozkrecila bo tak bym sie zastanawiala czy nie jest cos nie tak:tak:no powiem ci ze jestem w szoku bo dostalam dokladnie po 28dniach:-) moze w koncu bede miec regularna to i owulka bedzie czesciej,nie wiem co z tych staran u nas bedzie bo M nie ma a jak wroci to moze byc po ptakach:-(

no czasem z tym trafianiem w te dni to jest masakra .... nic życze ci żeby poukładało się tak co by zafasolkowało :D &&

IZW , masz rację Emy miała lecieć do polski , stąd jej nieobecność
anilek , jest wątek na forum o planowaniu płci , jak cię ciekawi to zajrzyj , większość dziewczyn tam planuje córeczki

reklama
izw jak bedzie czas to zajde nie złoszczę sie i nie rozklejam ze nie jestem,wiem ze w koncu sie uda:tak:czarna mi by sie przydala teraz corcia,ale wrozka wywrozyla mi 3 synow:-D ojjj bedzie sie dzialo u was bo nie dlugo zaczynasz staranka nie?:-)

Do góry