reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Gatto- pożyjemy zobaczymy :tak:jak jutro nie przyjdzie to testuję znowu i się zobaczy co w trawie piszczy ,ale czuję ,że to jakieś opóźnienie tylko no co będzie to będzie niech się dzieje wola Nieba z nią się zawsze liczyć trzeba ot co.

reklama
kobietko, wiem :tak: nie pisałam, ale mocno Ci kibicowałam, zrób następny i a nuż cosik będzie :-)
ja robiłam najczulszym czyli 10 - jeśli by coś było to byłby chociaż cień a nie ma kompletnie nic, nie mam złudzeń. poczekam do jutra, powtórzę i drugiej tabletki duphastonu już wieczorem nie wezmę jeśli będzie negatyw.

angel, jeśli takie opóźnienia to oki, tylko jakby coś było dłużej to nie czekaj, szkoda naszego czasu :tak:

plenitude dzięki za informację, jakos mnie to podniosło na duchu :) a za ciebie również trzymam &

martusiaaa a ty to masz podobnie do mnie, ja przed poronieniem tez mialam bardzo nieregularne cykle, raz nie bylo 35 dni, a raz 45 dni roznie bywalo, i bardzo czesto nie mialam owulacji, po 7 cyklach staran lekarz zadecydowal zeby mi przepisac Clostylbegyt - wzielam 1 kurację i bylam w ciązy - lekarz byl bardzo zdziwiony, bo podobno jest to zadkoscia, ze sie udaje za 1 razem, no ale to byl nie fart niestety. Mam tylko nadzieje, ze teraz w tej owulacji sie uda, nawet jak nie dostalam tej pierwszej @ po zabiegu to i tak sie uda i bedzie wszystko dobrze, a tobie tez zycze fasolki ;)

Racja, co ja biedny żuczek mogę, niewiele ode mnie zależy, dosyć chliptania i użalania się nad sobą ;-), wczoraj przywieźli zmywarkę, już zainstalowana, trzeba porządeczek w szafkach zrobić i upchać to z tej co wypadła :tak:

Karola nie martw się kochana, będzie dobrze, ja jeszcze muszę trochę powalczyć, kopia mi się stępiła ale cóż ;-) tarcza w łapkę i do przodu :baffled:

Endi ja jestem na clo, duphastonie, metformaxie od zeszłego roku, przeszłam wielu lekarzy, badań, monitoringów, poronienie, niepękające pęcherzyki po clo, moje cykle normalne mają po 60 dni i więcej i są bezowulacyjne.. życie
baffled5wh.gif
ale walczymy dalej .

Ostatnia edycja:
plenitude ja teraz patrzylam na zeszly rok i najdluzszy cykl to byl 41 dni a tak reszta to 27,31,36,37itd...ale ostatnia @ przed pronieniem to mialam 18.12.2011 a poroniłam 14 lutego a lekarz mowil ze to byla wczesna ciaza wiec mialam pozno owulke chyba dobrze rozumiem.Sama nie wiem moze tez mam cykle bezowulacyjne coo?

Ostatnia edycja:
Plenitude- nie dziękuję ;-), trzymam kciuki za kolejny Twój cykl , dziewczyny coś w tym jest ,że jak się chce to nie wychodzi ,a powinno być na odwrót....
Angel- musiałaś mieć właśnie późno owulkę i dlatego ciąża była młoda.
a ja mam dziś obiadek już z wczoraj więc dziś laba :)

angel dokładnie tak, miałaś późną owulkę - na podstawie wieku ciąży ( mam na myśli wielkość pęcherzyka ciążowego i ocenę z usg) możesz sobie obliczyć kiedy mniej więcej była owu żebyś wiedziała kiedy celować.

Kobietko nie mam już tego komfortu żeby nie chcieć :-D ja już tylko chcę, myślę na zasadzie chcieć to móc :-D

Ostatnia edycja:
plenitude tylko jak ja juz do niego przyszlam to on nic nie widzial bylam u niego w poniedzialek a poroniłam w niedziele macica wydaliła sama jajeczko nigdy nie zapomne tego widoku.I nie mogl mi powiedziec ktory to wogole byl tydz przepuszczał ze to bylo puste jajo plodowe ale jak sam mowil moglo byc wiele innych przyczyn.Ale myslisz ze powinnam isc z moimi cyklami?

reklama
angel zawsze możesz iść - na nieregularne cykle są sposoby, a tym bardziej jeśli jest podejrzenie ich bezowulacyjności bo to zmniejsza szanse na zdrową ciążę (ja, kochana Emy i kilka kobietek z BB coś o tym wiemy).

Do góry