reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

As, no nie pogadasz :-) ciekawe jak to bedzie w 9 miesiacu :-D ale nic dziwnego, ze wczesnie widac jak Ty taka szczupla jestes :-) no i czapusia sliczna.

Ja za tydzien mam usg i mam okropnego stresa... Chcialabym zamowic taka pszczolkowa czapusie u Klaczka, ale boje sie zapeszac... Moze za tydzien sie bardziej uspokoje. Poki co mdlosci mam wieczorami najczesciej, czasami caly dzien. Teraz mam tydzien ferii to sie pobycze w domku :-) dentyste przydaloby sie odwiedzic...

Ilonka, activii to chyba za bardzo nie mozna jak i innych jogurtow probiotycznych. Sprobuj tak jak Ci Klaczek radzi. Mozesz tez kupic Colon C, podobno mozna w ciazy, a ja w poprzedniej pilam syrop Lactulosum, ktory jak najbardziej w ciazy mazna :-)

Milego dnia dziewczynki, u mnie leje przeokropnie.

reklama
Ilonko1990- spokojnie bez paniki , może Ci poprostu przeszło i tyle, panika tu nic nie da musisz być dobrej myśli , na pewno wszystko w porządku .

Witam po krótkiej nieobecności melduję ,że żyję nie miałam ostatnio czasu.
Przechodzę na dietę , kupiłam sobie ciemne pieczywko i dużo jogurtów będę zajadać jogurtami zamiast słodyczami bo mnie do słodkiego coś za bardzo ciągnie odnotowałam kolejny kilogram niepotrzebny , trzeba sie wziąść za siebie.
Witam wszystkie razem i każdą z osobna , nie nadrobiłam bo mi się znowu net zacina i się wnerwiam na niego.
Agacina- to ja już trzymam kciuki za wizytę:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ilona, a opierdziel chcesz?? Mnie tez mijaly - nie rzygalam prawie wcale w pierwszym trymestrze, czesto tylko mialam "pawia w gotowosci".Nadrobilam w drugim, kiedy to wg. wszelkich danych juz rzygac nie powinnam wcale. I cycki tez mnie nie bolaly non stop. Wynik tego braku objawow wlasnie msci sie na moicj podrobach - dosc zywo mu to idzie;-). Uspokoj sie, pomysl ze juz niedlugo zobaczysz gosciejka na usg i bedzie majtal odnozami az milo. Kiedy masz usg?

:( byłam u lekarza........zmartwiłam się, że te objawy ustapiły... poszłam do przychodni państwowo...
ten natychmiast do szpitala żebym jechała.... bo torbiel mam prawie 6 cm... i że trzeba leczyc hormonalnie i poddać sie laparoskopii... bo nie utrzymam ciąży... nie pójdę i tak... zadzwonie wieczorem do mojego gina... spotkałam sie dotychczas z opiniami że torbiel jak jest to trudno... może sama pęknie i luzz... a ten tak mnie nastraszył!!

Ilona przede wszystkim się nie denerwuj, stres tu nic nie zdziała i trzeba myśleć pozytywnie, same mi to ciągle powtarzacie. Problem torbieli czasem rozwiązuje się sam a ty skonsultuj się jeszcze ze swoim lekarzem, może ten nie ma racji.
U siostry mojej koleżanki pojawiły się cztery torbiele w jednym czasie i powiedzieli jej że nie ma szans na utrzymanie ciąży a urodziła pięknego i zdrowego Łukaszka a nawet nie miała laparoskopii
Ja mocno trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze.

Witam dziewczyny!!!!

Melduje że jestem rozpakowana:-):-):-) i zostałam mamą ślicznego bobasa. Mimo całego strachu o tą moją kruszynkę przez całą ciążę Udało się, więc dla starających się zafasolkowanych i całej reszcie: Też wam się uda i będziecie tulić swoje maleństwa ;-) Musi być dobrze

w poniedziałek 11.10. miałam stawić się w szpitalu zrobili ktg przebadali i puścili do domu bo nic nie zapowiadało porodu a we wtorek od rana zaczyły się mi sączyć wody niestety skurczów brak całkowity. o 12 byłam w szpitalu. Lekarz tak mnie przebadał że wody już się nie sączyły tylko leciały po nogach.Był straszny wysyp rodzących. Trzy stanowiska dla rodzących były cały czas zajęte o 16 podali mi oxy na rozwinięcie. jak zmieniali mi kroplówki to skurczeustawały. Z powodu małopłytkowości i zbyt długiego czasu od rozpoczęcia upływających wód o 21.30 miałam cesarkę Mój skarb pojawił się na świecie 0 21.45 ważył 3,600 i 58 cm dostał 9 pt apgar. Poznałamuroki oby dwóch porodów. Nie jest to takie złe. od piatku urodziło się w moim szpitalu 28 dzieciaczków na położniczym nue było ani wolnego jednego miejsca. Kobitki leżały na patologii
Jak narazie jestem obolała zmęczona niewyspana ale OOOOOOOOOOOOOOOOOGROMNIE SZCZĘŚLIWA

Nie nadrobiłam forum więc nie jestem na bierząco.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry