reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

dzien dobry zuczki, ja tylko na chwilke bo juz w robocie jestem. niestety drugiej kreski na tescie brak, a @ tez niet i juz sama nie wiem co ona mi znowu za cyrki wywija. znowu mi sie wszystko poprzestawialo.
As wierszyk cudny, naprawde za serce chwyta.

milego dnia Wszystkim.

reklama
As - ja bym napisała zamiast "Śpij tatusiu wiecznie sobie ,
nasze serca są przy Tobie" - "Tatusiu żyjesz zawsze w naszych sercach"

Razem:

Tato ,kiedyś powiedziałeś :
Przyroda budzi się do życia ,
a moje życie się kończy .

"Tatusiu żyjesz zawsze w naszych sercach"

Sorki, że się wtrącam ale pytałaś o zdanie. Ja nie lubię takich rymów powtarzających się wers po wersie, bo to takie rymy częstochowskie, a poza tym, zawsze mamy nadzieję, że nasza najbliższa osoba odeszła do Boga i cieszy się lepszym i zdrowym życiem, więc ten wieczny sen mnie osobiście kojarzy się z czymś nieuniknionym i nieprzerwanym a przecież dla nas ta osoba nie odeszła na zawsze. Zobaczymy się po drugiej stronie.
As mam nadzieję, że Cię nie uraziłam kochana. Ja tylko napisałam swoje zdanie a zrobisz jak uważasz. Buziaczki

As, mnie tez sie nie podoba. Zamienili dobre na lepsiejsze.:wściekła/y: Kurcze, przeciez poprzedni uklad dobrze funkcjonowal, to po co... Brrr... Az mi sie pisac nie chce. Jedyne co wygodne to emotki bez rozwijania listy, reszta...Ble. Wierszyk fajny napisalas, faktycznie poruszajacy.
Witaj, kaszka. Czasem tak sie dzieje i nie mamy na to wplywu, choc zal... Kiedy pytalam lekarza dlaczego - przeciez wszystkie wyniki mialam ok - powiedzial ze czasem dziecko jest zbyt slabe zeby zyc i natura tak decyduje. Nie rozumiem, dlaczego po wczesnym poronieniu masz czekac pol roku. Fakt, ze po zabiegu trzeba dac sie zregenerowac macicy, ale wystarcza 3 cykle i mozna walczyc, jesli jestes na to gotowa. Niestety lek pozostanie - kazda z nas, ktora doswiadczyla straty, boi sie "powtorki", ale to sie da pokonac. Sama balam sie okropnie, zwlaszcza ze tu opieka w ciazy wyglada troche inaczej. Coz - "drugie podejscie" okazalo sie rowniez chybione i choc "z przyczyn niezaleznych" , spotegowalo strach poszerzajac "wachlarz mozliwych porazek". Dzis... Czekamy na naszego synka. Kaszka, da sie i wiele kobiet juz to udowodnilo.

Witajcie kochane :) jeszcze Was nie doczytałam, bo za duzo tego. Dawno mnie nie było , chyba 2 tydz leci, cos się ogarnąć nie mogę, czasu brak, jeszcze teraz chora byłam z łozka nie wychodziłam. Jakaś taka roztargniona jestem ostanio, sama nie wiem co sie dzieje... Zakrecona jestem, zapominam o róznych rzeczach, to chyab przemeczenie i przesilenie jesienne.:wściekła/y:
Witam nowe aniołkowe mamusie i zapalam Waszym aniołeczkom
[*]
A "stare" koleżanki pozrawiam serdecznie i ściskam bardzo mocno :-)
AS, kłaczku
widzę, że suwaczki mkną do przodu :) mam nadzieje, że wszystko jest w jak najlepszym porządku. Dobra kochane zabieram się za lekturę, bo Was nigdy nie doczytam :)

Hey dziewczynki , ja dzis od rana zrobilam sobie mega dlugi jesienny spacer w lesie z moimi pieskami i czuje sie cudnie ;) chyba co rano ufunduje sobie taki spacer, z tym ze 2 poprzednie dni padało i padało.
tialana, no to nie zzdroszczę takich bóli , choc mi przez mysl tez przeszło czy przyadkiem bole krzyzowe nie poajwia sie u mnie:confused2:
kaszka, bardzo mi przykro z Twojej straty.. zapalam światełko dla Twojego maluszka
[*]. My wszystkei tutaj dobrze wiemy co czujesz i jedyne co mogę Ci napisac to czas leczy rany , ja tez sie bałam zajsc w kolejna ciaza i prosze ? jestem w 9tc i póki co maluszek ma sie dobrze. Mi z pewnoscia po stracie maluszka pomógł wyjazd, oderwanie sie od swojego codziennego zycia , nabrałąm sił , pogodziłam sie ze strata. Troszkę sie tez dziwie dlaczego lekarz kaze Ci czekc az pół roku ? ja zawszał w ciaze po 2 miesiączce.
olusia, ja miałam podobna sytuacje ze miałam miec @ i nie przyszła a tes wykazał jedna kreske. a po tyg pojawiły sie 2 ;) Także wszystko jest mozliwe.

as ja też nie chcę się wtracać, zrób jak uważasz... po mojemu to " tato kiedys powiedziałeś..." nie pasuje do całości... myslę, że sam wiersz by wystarczył... bo tak to takie zdanie wyrwane z kontekstu. sorry... co by nie było to i tak tata będzie dumny!!

Witajcie
Dzięki dziewczyny za uwagi :tak:
Zupełnie będzie inaczej .W sumie to tak jak chciałam na początku
Te słowa to fragment pożegnania ,które pisałam na jego pogrzeb.
Mama się uparła ,że musi być ten fragment ,kiedy tato dojrzał to świadomości,że to już koniec.

Ciężka decyzja napisać coś w kilku zdaniach
ale.... czasem trzeba się streścić ,bo koszt za 1 literkę to 5 zł.:eek:

Zostało tak:

Tato ,kiedyś powiedziałeś:
Przyroda budzi się do życia,
a moje życie się kończy...

Nie odszedłeś-
ale zmieniłeś adres zamieszkania.
Na zawsze
pozostaniesz w naszych sercach.

Ogólnie mam kiepski dzień.
Od wczoraj jest mi masakrycznie niedobrze....

Bela, jest ok - maly wlasnie wykopuje banana.:-D Boszszsz... Jutro pelne 6 miesiecy, zaczynamy siodmy...:-)
As, teraz mi sie podoba bardziej - nie ma rymow, ale tresc... w sumie lepsze.

reklama
Witajcie,
ja znow w tyle...nie wiem ja wy doczytujecie...bo ja nienadazam...przepraszam..i jeszcze ten zabytkowy komputer nie pomaga...
Dziekuje wzystkim za zyczenia urodzinowe!
Zapalam swiatelka dla nowych Aniolkow(*).Przykro mi!
Wiki25-ja tez dlugo trzymalam sie za brzuch,dlugo mowilam do brzucha...trzymaj sie kochana

Trzymnam kciuki za nowe fasolki!

Mam pytanie czy ktos z wynikiem FSH okoklo 11.00 urodzil dziecko czy mam jakies szanse bo nie wiem co robic co wogole oznacza ten wynik-czy moj czas sie konczy? czy mojej jajka naprawde sa tak zle ze kazda ciaza skonczy sie poronieniem?
napiszcie co myslicie.
ide do kolejnego gina dopiero 18pazdziernika.
buziaki dla wszystkich -
oczekujacym cierpliwosci i wszystkim nadzieji!

Do góry