reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Tialana- nic się nie denerwuj będzie dobrze zobaczysz okaże się ,że wszystko jest ok, trzymam mocno kciuki , rozumiem ,że ten weekend będzie długi dla Ciebie ,ale postaraj się rozgonić obawy.
carla- zaraz sprawdzę w necie twój poziom.

Kłaczek- ja mam problem tego typu ,że byłam przyzwyczajona ,że jem ile chce i nie tyję ,a teraz ciężko się przestawić na dietę ehh.
tydzień ciąży mlU/ml
3-4 ----------- 9 - 130
4-5 ---------- 75 - 2600
5-6 --------- 850 - 20,800
6-7 ------- 4,000 - 100,200
7-12 ---- 11,500 - 289,000
12-16 ---- 18,300 - 137,000
16-29 ----- 1,400 - 53,000
29-41 ------- 940 - 60,000
Carla tu masz poziom beta hcg w danym tygodniu ciąży jeśli masz 33dc to będzie chyba coś koło 5 tygodnia.

Czyli według tych norm chyba mało coś...:(

reklama
carla81 , beta OK , a istotniejszy będzie przyrost po 48 h
As kuruj się kobieto ! i pogłaszcz brzuszek odemnie

Zjola , EwelinkaK26 , miśkam dzieki za wsparcie , u mnie dolina jak diabli:-( , w środe mam iśc do gina podejrzeć pęcherzyki , kwas foliowy łykam i łykam , jestem zła że to tak się wszystko wali , nigdy nie miałam takiego parcia na dziecko jak mam teraz - moje hormony chyba zwariowały:crazy:

Dobra...panikuję...wdech i wydech...powtórzę w poniedziałek...dzięki As :)
Proszę bardzo
Czarna brzuszek pogłaskany.

Wiecie co miałam niefajne zdarzenie przed chwilą ,ale fajnie się skończyło.;-)
Siedziałam sobie na łóżku ,a młody bawił się za mną.
W pewnym momencie skoczył mi na plecy aż mnie przygięło :baffled:i krzyknął :
konik mamusia,patataj koniku patataj .:szok::szok:
Tak mnie brzuch zabolał ,że aż sie poryczałam...
Uspokoiłam się i nie wytrzymałam powiedziałam mu o naszym maleństwie.:tak::tak:

Kubuś tylko powiedział SUPER !!!! i zapytał.
Serio mamusiu?
Naprawdę będziemy mieli nowego członka rodziny?
A gdzie jest?

Jak odpowiedziałam,że w brzuszku to położył rękę na brzuchu potrzymał chwilkę i powiedział.
Ale on nie kopie :szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D
Dlaczego on nie kopie? :szok::szok::-D:-D:-D
Ale się uśmiałam :-D:-D:-D:-D:-D:-D

Dolofka, u mnie leci 19 tydzień. Na razie przytyłam 4,5 kg...Mogłoby być mniej, ale nie widać po mnie na szczęście. Tzn. w brzuch tylko mi weszło, tyłek bez zmian :-D
carla, betkę masz bardzo ładną! Aż sprawdziłam jaką ja miałam: w 26 dc - 212, a w 30 - 1376, ale ja miałam wcześnie owu, ok. 12 dc.

Mąz mi dzisiaj przywiózł telewizor!!!!! 2 m-ce byliśmy bez. Mieliśmy pożyczony z firmy, ale trzeba było oddać i dopiero teraz mamy własny :-) trochę mniej będzie mi się nudzić na L4

kahaka, moim zdaniem i tak bardzo ładny wynik jak na ten tydzien :-) U mnie waga okej ,ale czuje ze mam duzo szersze uda i juz tak chetnie w leginsach nie chodze :p

kłaczek ja też jestem baaardzo za mlekiem jogurtami ale w mojej diecie mogę mleko do 2% pić szklankę dziennie i najlepiej wieczorem nie wolno rano wg żadnych jogurtów owocowych chyba że naturalny bleee tego nie lubię niby śmietany też nie można ale w d... to mam i uwielbiam pomidory z cebulką i śmietaną 18% i tak sobie jem baardzo często bo w ciąży mam na "coś" takiego wielką ochotę i do obiadku przeważnie własnie pomidory ze śmietaną :):) nie mogę żadnych soków owocowych i warzywnych chyba że jednoniowe z marchewki na I śniadanie jem 1 kromkę chleba czarny oczywiście a jak jem chleb mam jak najwięcej warzyw na niego kłaść czyli sałata wędlinka ser żółty pomidorek papryka jak najwięcej warzyw na chleb i chleb bardzo rzadko mi cukier po pieczywie najbardziej skacze na II sniadanie po 2,5H dwie kromeczki chleba na III śniadanie jabłko bądź dwa kiwi bądź pół grejfruta i żadnych innych owoców nie mogę ale ty możesz oby nie banany i winogrona na obiad trochę ryżu bądź ziemiaków bądź kaszy mięso obowiązkowo tłuszcze zwierzęce i oczywiście duuuuużo surówki ogólnie jakiś warzyw na podwieczorek smażę sobie na masełku jajeczka bo uwielbiam :) na kolację np serek wiejski i na II kolację 1 szkl mleka. Nigdy nie probowałam jeść co 2.5h cukrzyca mnie do tego zmusiła i naprawdę to działa dziewczyny regularne jedzenie zero słodkiego zero cukrów zero słodzików piję tylko wodę i herbatę z cytryną i 1 kawę dziennie kawa mi specjalnie nie smakuje bez cukru :( gdybym ie iałam tej cukrzycy też pewnie na plusie miałabym sporo z Michałem do 19 tyg przytyłam 10kg zastanawia mnie to że może wtedy miałam też cukrzycę i nie wiedziałam o tym???? teraz szybciutko lekarz zareagował bo już w 11 tyg a przeważnie po 20 tyg jest poziom glikemiczny nie powiem bo ja za słodkim jestem i nawet teraz jak mam cukrzycę pozwole sobie na kawałeczek ciacha ostatnio piekłam jabłecznik mmmmm jaki dobry był jeden kawałek a tyle szczęścia mi przyniósł :p

as to dobrze że synek wie będziesz swobodnie mogła mu powiedzieć że np tego czy owego nie możesz robić zrozumie :):)
carla tak jak piszą dziewczyny beta ok nie martw się i zapraszam na wieści :)

miśkam nie ma to jak plaster miodu nie??? :D

kahaka ja mam jeden serial który mnie "wciągnął" i tylko wtedy oglądam tv :):) O 18 na polsacie hihih ciągnie sie ten mój tasiemiec :)

tialana &&&&&&

martyyynkooo widzisz Emy ci dobrze napisała a wie co mówi!!!! :):)

A ja właśnie podsłuchiwałam co u mojego Szymona śpi sobie smacznie :):) a serduszko puka jakby pociąg nadjeżdzał :) Niech puka spokojniej sie czuję

Buziaki

reklama
Carla a ja gratuluję :) bo beta ok

.nie zaglądam do was wiem.ale czasu brak...jutro mija dwa lata od straty dziewczynek:(
ale czas leci! więc chciałam wam napisać,że każda z was doczeka momentu w którym mała istotka rozpogodzi to neisprawiedliwe życie.nie poddawajcie się!!! za wszystkie trzymam kciuki!
buziaki

Ostatnia edycja:
Do góry