reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Czesc Laseczki,
Wielkie dzieki za kciuki, przydaly sie. Melduje ze zyje, biopsja bez komplikacji, aczkolwiek pani ktora namierzala dziady za pomoca usg niezle mnie poddusila i tchawica do teraz boli jak diabli. A ja naprawde duzo bolu fizycznego jestem w stanie zniesc. Najwazniejsze, ze to juz za mna. Bylam jeszcze pozniej u internisty z tym moim kolataniem, bo wcale nie przeszlo, raczej sie nasililo zarowno pod wzgledem sily jak i czestotliwosci. Pan doktor po krotkim wywiadzie, osluchaniu bardzo dokladnym i propozycji holtera stwierdzil, ze jeszcze cisnienie zdaloby sie sprawdzic, a wtedy uslyszalam: czy pani cisnienie to w ogole miewa? No to na moje"ile" padla odpowiedz 85 na 60, czyli generalnie ledwie ciepla. Tak wiec dostalam peczek skierowan i biegne z samego rana, za dwa tygodnie holter i w razie powtorzenia pedem do przychodni na ekg. No i caly dzien byl bspokoj i zlapalo mnie przed chwilka:)
As, kobitka, wielkie dzieki za zaniesienie moich intencji w odpowiednie miejsca i rece. Dziekuje Wam rowniez za wszystkie pozostale forumowiczki i aniolki.
Klaczek, dlaczego 6? Otoz na mojej pieknej tarczycy,, ni z gruszki ni z pietruszki pojawilo sie 6 guzkow. Cale szczescie kluli tylko dwa razy, ale za to w drugim placie bylo doslownie grzebanie igla. Czyli w skrocie pan sie wbil i pobieral probki z 4 guzow!!!!!!

A jutro powrot do szarej rzeczywistosci i do roboty. Slodkich snow kochane

reklama
Cześć kochane...

u mnie oczekiwania ciąg dalszy...
co do jakis objawów...to raz są , raz ich nie ma....

kusi mnie żeby wczesniej zrobic sikańca, ale wiem, ze to bez sensu...najwcześniej moge go zrobić około 24....to przy założeniu krótkiego cyklu...na betke nie będę latać...
zreszta im później sie dowiem tym mniej stresu do pierwszej wizyty....
staram się luzować...ale za chwilę znowu zaczynaja piec pieri, albo kłuć w jajnikach..i zaczynam wszytsko analizowac i liczyc....

Karolcia81 - a ja dzisiaj/jutro powinnam @ dostać, ale chyba nie przyjdzie, bo pojawiły się objawy, chyba, że sobie je wkręcam :) Jakby co w sobotę testuję.

witam
Olusia - o ja Cię sunę to ciśnienie nieziemskie po prostu !!!!!!!!!!!!!:szok: Ale widzisz super ze poszłaś do tego lekarza z tym kołataniem, teraz bedzie juz dobrze :) i ważne ze biopsja juz za Tobą -- uffffff !!!!!!!!!!!
Karolcia- ja trzymam kciuki &&&&&& do 24 zleci szybko, pociesz sie tym zeja dopiero bede miec owulkę jutro/ po jutrze :((( wiec ja jeszcze sobie poczekam do testowania (choć wiem ze nie zajde) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Lilianna kurcze podziwiam, ja pewnie bym testowała juz w dniu @ hehhe :) I tak pewnie zrobię :) kciuki zaciśnięte &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Jakie te objawy masz kochana ??????????????

Lilijanna - no własnie...jakie objawy...? zaintrygowałas mnie...czyli jestes pewna, że nie przyjdzie....to szybko sikaniec...i fote nam tu strzelic prosze...pięknego teścika....

ilona - dlaczego myslisz, że nie zajdziesz...? ja też bym wolała być przed owulką...bo wtedy jeszcze sie na luzie żyje i seksik jest mega spontaniczny i ostry....a teraz już budze sie z obawą, że jeśli się udało to czy wszystko jest ok?

ja tym razem się zdałam tak troszkę na obserwacje śluzu....i wg. mnie owulka była ok. 10...bo już 13 śluz zrobił się mętny i nie ciągnący....więc jesli wogóle była to własnie ok 10.....

kurcze...naprawde nie da się nie mysleć...

Ilona24, karolcia81 - w cyckach coś mnie tam dźga, choć karmię Adę więc z tym to różnie, wczoraj reagowałam na zapachy, a w dwóch poprzednich ciążach tak od 4tc to mdłości i rozmowy z kibelkiem na porządku dziennym :confused2: Przedwczoraj zakręciło mi się w głowie, a już dawno zawrotów nie miałam, no i A. stwierdził, że zrobiłam się denerwująca :sorry: Nie wiem czy sobie tego nie wmawiam po prostu. Piszecie o śluzie, mokrościach, ja czegoś takiego nie mam w ogóle. Jakbym miała prowadzić obserwacje swojego ciała to tylko pewnie temp. by się zmieniała a tak nic innego się nie dzieje :confused2: A przed ciążą z Adą normalnie
- mokro
- uczucie mokrości a sucho
- wiedziałam kiedy owulka

A teraz wielkie nic. :sorry:

Lilianna a nie korci Cie juz siknąć skoro czujesz ze jestes w ciazy ??????:))))))))))))
Karolcia- no ja pisałam wczoraj dlaczego ten cykl stracony, WCZORAJ RANO PRZYTULANKO A OWULKA JUTRO LUB PO JUTRZE , WIEC SZANSE NA ZAJSCIE SA MALUTKI, dlatego ja raczej w tym cyklu czekam cierpliwie na @ a w nastepnym wypadnie koło wtorku wiec w poniedziałek przed wyjazdem mojego trzęsienie ziemi i moze sie uda !!!!!!!

Lilianna a nie korci Cie juz siknąć skoro czujesz ze jestes w ciazy ??????:))))))))))))
Karolcia- no ja pisałam wczoraj dlaczego ten cykl stracony, WCZORAJ RANO PRZYTULANKO A OWULKA JUTRO LUB PO JUTRZE , WIEC SZANSE NA ZAJSCIE SA MALUTKI, dlatego ja raczej w tym cyklu czekam cierpliwie na @ a w nastepnym wypadnie koło wtorku wiec w poniedziałek przed wyjazdem mojego trzęsienie ziemi i moze sie uda !!!!!!!

Lilijanna - kurcze...weź no siknij teraz...dla nas...proszę...:-p

Ilona - ale chłopaki kilka dni mogą sobie posiedzieć u Ciebie zanim dotrą...więc może nie wszystko stracone....ja trzymam kciuki...ale to przynajmniej sie nie nakręcasz....
a ja przed chwilą pobiegłam do apteki po leki i sobie wzięłam od razu kilka testów....a co? choć w domu jeszcze są, ale zapas musi byc....kobieta w aptece już zaczyna na mnie patrzec ze współczuciem...chyba musze zmienic apteke ;)

Nie nie kochane, nie sikam do soboty, czekam cierpliwie, jak ma przyjść to przyjdzie, jak nie będzie to siknę. Staram się nie nakręcać i nie szaleć. Ale bardzo bym chciała by @ została komuś kto jej potrzebuje podarowana :)

reklama
Karolcia sie wszystko okażę 31 sierpnia dopiero, albo i wczesniej,bo jak bede miec szyjkę rozpulchnioną to znaczy ze ciąza bo przed @ zawsze mam normalną
a poza tym ja mam juz taki sposób czy dowiedziec sie czy jestem w ciąży czy nie....... TYLKO SIE NIE SMIAĆ PROSZE --------> PO PROSTU IDĘ DO SKLEPU I STOJE W KOLEJCE HEHE-POWAŻNIE, BO JAK STOJE NAWET CHWILĘ I SIE NIECIERPLIWIE, TUPTAM W MIEJSCU I ROBI MI SIE SAŁABO TO ZNACZY ZE CIĄŻA,------> WYPRÓBOWANY PRZEZE MNIE SPOSÓB, BO W KAZDEJ CIĄZY TAK MIALAM,( NA POCZĄTKU )

WIEM ŚWIRNIĘTA JESTEM

NO ALE SIE NIE NASTWIAM, NAJWYZEJ BEDE MIEC NIESPODZIANKĘ I JUZ :)

Do góry